2024.04.22.

Férfias csatát húzott be az Érsekvadkert

Az Építőknél tudott nyerni Nyikos József csapata.

Szombaton az Építőknél járt az Érsekvadkert a vármegyei élvonal tizenkilencedik körében. Az első félidőben inkább a házigazdák előtt adódott lehetőség, nem is egy, de nem tudtak előnybe kerülni. A második felvonásra aktívabbá váltak a látogatók, majd lehetőségeket követően, nagy nehezen meg is szerezték a vezetést. Az utolsó negyedórához érve Orovecz értékesített egy büntetőt. A hátralévő időben hiába próbálkoztak az egyenlítéssel a házigazdák, nem jártak sikerrel, így egy nullra nyertek a fontos pontokat begyűjtő vendégek.

Vármegyei I. osztály, 19. forduló:

Építők KC-Érsekvadkert SE 0-1 (0-0)

Salgótarján, Forgách Sporttelep, 180 néző. Vezette: Lucián J. (Lovas N., Nagy P.)

Építők KC: Kaszás – Csatlós D. (Menczel, 63.), Ökrös, Német, Tőzsér – Földi, Jakab (Oláh Sz., 59.) – Budveszel Benett (Baranyi, 81.), Domán, Gyetvai – Budveszel Benjámin. Vezetőedző: Csatlós Tamás.

Érsekvadkert SE: Flamich – Lanczkor, Girán, Vasilijevic, Márkus – Lukáts, Tóth Sz., Orovecz – Büki, Hamar (Juhász M., 63.), Kispéter. Vezetőedző: Nyikos József.

Sárga lap: Gyetvai, Ökrös, Tőzsér, ill. Hamar

Gól: Orovecz (76.)

Jók: az egész csapat, ill. Girán, Büki, Márkus, Lanczkor, 

Csatlós Tamás:Tipikus egygólos meccset játszottunk! Azt gondolom, hogy a helyzetek alapján nekünk kellett volna azt az egy gólt megrúgnunk, mert három ziccerünk volt. Aztán egy kézre felpattant labda miatt kaptunk egy tizenegyest, amivel elveszítettük a mérkőzést. Büszke vagyok a srácokra, mert a pályán eltüntettük azt a különbséget, ami a két klub anyagi helyzetét jelenti! Nem érdemeltünk vereséget! Sokszor mondtam már, de megint el kell mondanom, hogy nem tudom, egy olyan csapatnál, ahol majdnem kétszáz ember jön ki a meccsre és a negyedik helyen áll, ott miért nincs egy szponzor, aki a csapat mellé állna. Nem tudom, ez meddig tartható így fenn! Ezek a srácok többet érdemelnek!

Nyikos József: Tipikus egygólos mérkőzés volt. Az történt, amire számítottam. Egy kemény, kellemetlen ellenfél, nem jó pályaviszonyok. Azt gondolom, az első félidőben volt a hazaiaknak két olyan nagyobb ziccere, amiből esetleg ők vezethettek volna, de elkapkodták. Aztán a második félidőben kicsit változtattunk, és talán mondhatom, kicsit fölényben is játszottunk. Egy igazi brusztos meccs volt. Ütöttek-vágtak. Most viszont meglepően úgy focizott a csapatunk, hogy a harcos oldalát is megmutatta. Gratulálok nekik! Értékes három pontot szereztünk.

A bajnokság állása: