2024.06.23.

Szombaton játssza le az NB III-as osztályozó első meccsét a Bánk-DLA

A Békés vármegyei élvonalban bajnoki címet szerző Gyula otthonában kerül sor az odavágóra. 

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Békés vármegyei első osztályban aranyéremig menetelő Gyula lett a régiónk élvonalának küzdelmeiben második helyen záró Bánk-Dalnoki Akadémia ellenfele az NB III-ba való feljutásról döntő osztályozón. Az odavágóra szombaton, tizenöt órás kezdéssel kerül sor idegenben. Weboldalunk élőben közvetíti a találkozót. A közelgő mérkőzés előtt mindkét társulat mesterét megszólaltattuk, így a hazaiakat felkészítő Brlázs Gábor mellett a vendégeket dirigáló Kárpáti Zoltán is megosztotta előzetes gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

Osztályozó az NB III-ba jutásért, 1. mérkőzés, 2024. június 8. (szombat), 15.00:

Gyula Termál FC-Bánk-Dalnoki Akadémia

Gyula, id. Christián László Városi Sporttelep. Vezeti: Berényi Tamás (Dobos Dávid, Halmai Kristóf)

Brlázs Gábor István, a Gyulai Termál FC vezetőedzője:Nagyon jó évet produkált a csapat. A bajnokság és a kupa megnyerésével maximálisan teljesítettük eddig a kitűzött célokat. Nyilván még egy utolsó fontos lépés hátra van. Szeretnénk feljutni a párharcból. Túl sok információ nem áll rendelkezésre az ellenfélről. Annyit kiderítettünk, hogy egy fiatal átlagéletkorú gárdáról van szó, amely meglehetősen szervezett, jó focit játszik, de bízom a csapatomban! Azt gondolom, az első meccsen soha nem dől el egy párharc. Mindig van egy visszavágó. Úgy készülünk, hogy szeretnénk megnyerni az első mérkőzést, de ezt követően még nem lesz feljutás… Szerencsére mindenki egészséges. Vannak, akik sérülésből jönnek vissza, és még nincsenek tökéletes állapotban, de szinte az egész keret edzésben van. 

Kárpáti Zoltán, a Bánk-Dalnoki Akadémia vezetőedzője:Azonnal lépni kellett, miután kiderült, hogy osztályozót játszhatunk. A héten három (főleg taktikai) edzéssel készültünk a szombati odavágóra. A srácok nagyon feldobódtak a hír hallatán, de sajnos több hiányzónk is lesz a mérkőzéseken, mivel már korábban, előre lekötött programok voltak erre az időszakra. A pályára lépő csapatok közül az egyik legerősebb játékerőt képviselő gárdába sikerült “belehúzni”. Jelenleg előttünk járnak infrastruktúrában és financiálisan is, NB-s szinten is meghatározó játékosaik vannak. Ráadásul a legjobb korban lévő labdarúgók alkotják a keretüket, és az is sokat mondó, hogy szinte átgyalogoltak a bajnoki vetélytársaikon és a Vármegyei Kupát is simán behúzták. Félreértés ne essék, mindent meg fogunk tenni, hogy méltóképpen képviseljük Nógrád vármegyét, ha már lehetőségünk van rá. Küzdeni, csúszni-mászni fogunk az utolsó leheletünkig, ezt megígérhetem! Nagyon meg kell szerveznünk a védekezésünket csapat szinten, le kell zárnunk a területeket, és a kevés adódó kontrából megpróbálni jól sáfárkodni. Abból, hogy milyen (lehet) az ottani vármegyei bajnokság, sosem szabad kiindulni, inkább a játékosok egyéni képessége a döntő faktor egy osztályozós párharcnál! Az első találkozó követően azzal volnék elégedett, ha nyitott maradna a feljutás kérdése a visszavágó előtt.