2024.05.22.

Mit tartogathat a vármegyei első osztály új kiírása?

Masszív versengésre van kilátás az elején, könnyen kettészakadhat a mezőny.

Az előttünk álló hétvégén beindul a 2023/2024-es évad vármegyénk élvonalában. Tizenkét gárda vág neki a küzdelmeknek. Előzetesen nagyon jó kérdésnek tűnik, vajon mely alakulat kaparinthatja meg a végső elsőséget. Jelenleg úgy gondoljuk, érdemes lesz figyelni az Érsekvadkertre, amennyiben mentálisan összekapja magát, egészen biztosan ott lesz a legelején a Silver Tüzép-Karancslapujtő is, illetve a Mohora vagy a Bánk-Dalnoki Akadémia is méltán pályázhat egy előkelő pozícióra.

Rögtön az imént említett csapatok körébe sorolható az Építők és a Szendehely vagy akár a Smelkó Károly vezette Pásztó is, mindhárom társulatban benne lehet egy igen szép eredmény elérése, akár egy érem is… A felsorolt legénységek mögött jöhet a Héhalom, a Diósjenő, a Szécsény vagy éppen a Berkenye, míg a perpillanat az építkezés fázisában lévő Bátonyterenyének reális törekvésnek tűnik, hogy valahogy talán odaérjen az első tíz pozíció valamelyikébe.

Benne van a pakliban, hogy kettő fog szakadni a mezőny. Jó pár masszív ütközetre van kilátás. Kieső természetesen nem lesz, a csekély létszám miatt nem is lehet. Mi úgy tudjuk, adott esetben három klub is vállalná az NB III-as megmérettetést, így az aranyéremért folyó csörte ilyen szempontból is eléggé izgalmasnak bizonyulhat majd.