2024.07.21.

A visszavágó következik a Bánk-DLA számára

A Nógrád vármegyei gárda szerdán Érsekvadkerten fogadja a háromgólos előnyt birtokló Gyulát.

Mint ismert, az előző hétvége szombatján három nullra kikapott a Békés vármegyei élvonalban bajnoki címig jutó Gyula otthonában a régiónk első osztályában ezüstérmet szerző Bánk-Dalnoki Akadémia az NB III-as osztályozó párharc odavágóján. Szerdán jön a második menet. Tizenhét órás kezdéssel Érsekvadkerten fogadja ellenfelét a Kárpáti Zoltán által irányított alakulat. Weboldalunk élőben közvetíti a találkozót. A közelgő meccs előtt ismét megszólaltattuk a házigazda gárda mesterét.

– Bár egy sportember sosem adhatja fel, és a fociban már nem egyszer történtek csodák, maradjunk annyiban, adottak az esélyek a szerdai visszavágó előtt…

– A hazaiaktól azt kaptam, amit vártam: rendkívül labda biztos csapat, remekül forgó rombusz középpályával és több száz NB-s mérkőzéssel megtámogatott rutinnal. – mondta Kárpáti Zoltán. De a saját csapatom teljesítménye jócskán elmaradt az általam elvárttól. Túlságosan tiszteltük az ellenfelünket, nem volt meg a megfelelő középpályás agresszivitás, és hátul is nagy egyéni és/vagy helyezkedési hibákat vétettünk. Tudunk mi ennél sokkal jobban is játszani!

– Szükség is lenne rá… Mi lehet még reménysugár?

– Fel kell nőni a feladathoz! Az nem lehet mentség, hogy a mi keretünk a legfiatalabb az osztályozót játszó csapatok közül, az átmenetekben sokkal kevesebb érintésszámmal kell játszani, elől pedig meg kell lenni a kellő sebességnek! A párharc gyakorlatilag eldőlt, lekerült rólunk a nyomás, így felszabadult játékot várok a csapattól, hogy bizonyítsuk magunknak és a szurkolóinknak, mutassunk valamit a foci sava-borsát jelentő támadójátékból!

– Egyesek hajlamosak morogni egy-egy hétközi játéknap kapcsán. Bár az a gyanúm, (a nyaralókon kívül), mindkét csapat a lehető legerősebb összeállításban tudja majd képviseltetni magát…

– A szövetség sokszor nem szurkolóbarát és ez az amatőr csapatoknál sajnos hatványozottan igaz. Pedig a foci a szurkolókért van! Ami a csapatomat illeti, megint lesznek hiányzóim, sajnos alapember is, de mindig a pályára kifutó kezdő tizenegy a legjobb!

– Beszélgetésünket ismét zárjuk egy, a múltkorihoz hasonló kérdéssel. Mivel lenne elégedett a lefújást követően?

– Minden mérkőzésnek van lélektana és fordulópontja.. Ha azt el tudjuk érni, hogy a mérkőzés folyamán lesz olyan pont, ahol “megremeg” az ellenfél, ahol megfordul a fejükbe, hogy h akár még ki is eshetnek, én már elégedett leszek a srácok teljesítményével.