2024.07.20.

Egygólos csatát húzott be a Szendehely

Nem tudott pontot szerezni a Bátonyterenye.

Szombaton Bátonyterenyén volt jelenése a Szendehelynek a vármegyei első osztály tizenhatodik körében. Már a meccs legelején kirajzolódott, hogy ezen a meccsen a küzdelem fogja játszani a főszerepet. Nagyot harcoltak a felek… A szünethez közeledve Maczkó szabadrúgásával előnybe tudtak kerülni a vendégek. A második felvonásban tovább folytatódott a csata, de nem tudtak egyenlíteni a házigazdák, így egy nullra győztek a nyugat-nógrádiak.

Vármegyei I. osztály, 18. forduló:

Bátonyterenyei TC-Szendehely FC 0-1 (0-1)

Bátonyterenye, 70 néző. Vezette: Kiss D. (Varga P. B., Zsélyi Cs.)

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Almási (Pál-Balázs, 22.), Kiss B. (Bakos T., 68.), Gazdag, Kovács D. (Szomora, 57.) – Berki Sz., Sárközi (Lenkei, 15.), Sasvári, Zsákai (Simó, 64.) – Myszor, Bocsi. Vezetőedző: Forgó Péter.

Szendehely FC: Boda – Dancsó, Németh Á., Németh D., Balogh – Matolcsi, Wiedermann, Maczkó, Kovács K. (Hugyecz, 59.) – Kaszás (Németh Á. V., 44.), Kakuk. Vezetőedző: Schwarcz Zoltán.

Sárga lap: Kovács D., Zsignár, Sasvári, ill. Németh Á., Németh D.

Gól: Maczkó (36.)

Jók: senki, ill. Maczkó, Dancsó, Németh Á., Németh D.

Forgó Péter: Gyenge színvonalú mérkőzésen, a kilencven perc alatt egyetlen kaput eltaláló lövésből kikaptunk ismét egy nullra. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy négy játékost is sérülés miatt kellett lecserélnem, így, akik gyengén teljesítettek, a pályán maradhattak érdemtelenül. 

Schwarcz Zoltán:Játékra alkalmatlan pályán, a túlzott keménységtől sem visszariadó ellenfelet sikerült legyőznünk. Sajnos négy sérülésünk is volt. Két ember a mérkőzés közben kellett lecserélni, egy játékos az utolsó percben sérült meg, amikor lefújták a meccset, egy ember pedig mellkaszúzódást szenvedett, vele a sürgősségin kötöttünk ki. Sajnos ehhez a játékvezetők hozzáállása is hozzájárult. Ahogy az egyik asszisztens megjegyezte a pályán, ha úgy vezetnék a meccset, ahogy a szabálykönyvben le van írva, akkor nem érnének véget a mérkőzések… Ez sajnos ezúttal is igaz volt. Egy jogos tizenegyest nem adott meg a játékvezető, amit az ellenfél edzője is elismert. A hazaiak kapusa a tizenhatoson kívül kézzel fogta meg a labdát, ami után ugyan szabadrúgásból gólt rúgtunk, piros lapot ért volna a tett, de csak sárgát kapott… Az ellenfél tizenhatos számú játékosa már a tizedik percben sárga lapot kapott, majd még volt három-négy olyan szabálytalansága, ami után ismét minimum sárga lapot kellett volna kapnia… Bár megnyertük ezt a találkozót, sajnos lehet, hogy hosszú távon többet veszélyeztettünk a sérülésekkel. 

A bajnokság aktuális állása: