2024.06.13.

Győzelemmel kezdte a szezont a Szécsény

Berkenyén szerzett pontokat Tőzsér Zsolt legénysége.

Szombaton a Szécsényt fogadta a Berkenye a vármegyei élvonal 2023/2024-es nyitányán. Az első félidőben hiába gyűrték egymást a csapatok becsülettel, csak helyzetekig jutottak a gárdák, gólig nem, így érintetlenek maradtak a hálók. Negyedórán keresztül a második felvonásban sem találtak egymáson fogást az együttesek, mígnem Matyóka megtörte a jeget és megszerezte a vezetést a vendégeknek. Ezt követően egyre inkább kitámadtak a házigazdák, de sehogy nem tudtak válaszolni, ellenben az utolsó percekben a látogatók Oláh Ádám révén ismét beköszöntek, végül pedig kettő nullra nyertek. Sikeres volt tehát Tőzsér Zsolt bajnoki bemutatkozása újdonsült állomáshelyén.

Vármegyei I. osztály, 1. forduló:

Berkenye SE-Szécsény VSE 0-2 (0-0)

Berkenye, 50 néző. Vezette: Kovács M. (Szász K., Kiss D.)

Berkenye SE: Maruszki – Földvári D., Sági (Keresztes M., 13.), Mravik, Gyenes – Sipos (Genzelman, 88.), Rottek, Rusvay (Illés Sz., 80.) – Hesz F. (Schlenk, 71.), Mátyás P., Fábri. Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Szécsény VSE: Csampa – Komár, Rácz R., Szokács, Molnár – Máté D., Kántor (Mohácsi, 82.) – Matyóka (Miklós G., 71.), Oláh Á. (Lőrik, 91.), Gombár (Szmolnik, 46.) – Alapi. Vezetőedző: Tőzsér Zsolt.

Sárga lap: Keresztes M., ill. Rácz R., Oláh Á., Szokács, Molnár

Gól: Matyóka (60.), Oláh Á. (89.)

Jók: Fábri, Gyenes, Mravik, ill. az egész csapat

 

Rusvay Gergely: Egyenlő erők küzdelme volt, mégis a második félidőben volt két helyzetünk, ami kimaradt. A Szécsény előre ívelésekkel próbálkozott, és egy hiba után gólt kaptunk, a második gól az én hibám volt, mert előre küldtem mindenkit, hátha egyenlítünk, de ezúttal nem jött be és lekontráztak. Gratulálok az ellenfélnek, bár játékuk a sportszerűség határát átlépte, és ha nem fogom vissza magam, szerencsére így volt, akkor nem biztos, hogy jól járt volna az illető. A foci kemény sport, de az alattomosság az más kategória! Gratulálok a Szécsénynek, sok sikert nekik! „Cuminak” óriási respekt! Nagyon nagy erőt és jobbulást!

Tőzsér Zsolt: – Két egyenlő képességű csapat küzdelméből, az utolsó húsz percet jobban bíró együttes nyert. Messzemenő következtetéseket nem kell levonni a mérkőzésből. Gratulálok a csapatomnak a mérkőzésen végig mutatott hozzáálláshoz!