2024.05.26.

Nagy diadalt aratott a Pásztó

A Bánk-Dalnoki Akadémia ellen ért el remek sikert Smelkó Károly csapata.

Szombaton Balassagyarmaton fogadta a Pásztót a Bánk-Dalnoki Akadémia a vármegyei élvonal tizennegyedik körében. Bár a táblázaton előrébb helyezkedik el a pályaválasztó gárda, minden tekintetben felvette a kesztyűt a nagy elánnal harcoló oldal, az első félidő derekán pedig meg is lett a vezetés a Smelkó-alakulatnak. Kisvártatva Sándor Máté jóvoltából érkezett az egyenlítés, az összecsapás harmadánál azonban Kelemen büntetőjével ismét hátrányba kerültek a házigazdák.

Rögtön a második etap elején tovább nőtt a csapatok közötti differencia. Nem adta fel a papíron vendéglátó társulat, aminek eredményeképpen Kiss tizenegyesével sikerült faragni a hátrányból. Ez az állás sem tartott sokáig, mert a parádézó, tripláig jutó Nagy Zsolt megint megrezgette a hálót. Ugyan a véghajrában még Hajdu révén csökkent a különbség, talpra állni már minden igyekezete ellenére sem tudott a Bánk-DLA, így négy háromra győztek a nagy diadalt arató pásztóiak.

Vármegyei I. osztály, 14. forduló:

Bánk-Dalnoki Akadémia–Pásztó SK 3-4 (1-2)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, műfüves pálya, 80 néző. Vezette: Kovács M. (Szemesi Zs., Istvanovszki A.)

Bánk-Dalnoki Akadémia: Kiss O. – Török, Hajdu, Frey, Sándor M. – Kozma (Fogarasi, 76.), Haronisz (Medveczki, 46.) – Szentpéteri, Kócsa, Kiss K. – Járvás. Vezetőedző: Szász Jenő.

Pásztó SK: Kresák – Molnár B., Almási, Lipták, Békési – Kelemen, Percze – Szőllősi (Mladoniczki, 92.), Tari, Dinka (Kurcsik, 91.) – Nagy Zs. (Hranek, 89.). Vezetőedző: Smelkó Károly.

Sárga lap: Hajdu, Frey

Gól: Sándor M. (26.), Kiss K. (72.), Hajdu (81.), ill. Nagy Zs. (21., 46., 77.), Kelemen (31.)

Jók: Szentpéteri, Sándor M., Frey, ill. Nagy Zs. (a mezőny legjobbja), az egész csapat

Szász Jenő: – Nem érdemeltünk vereséget. Sok helyzetet alakítottunk ki. Az ellenfélnek gratulálok, öt lehetőségük volt, négyet bevertek. Nem túl jó évzárás ez. Aki kinn volt, az jó és izgalmas meccset látott. Szerintem még mindig nem mi vagyunk a legkedveltebb csapat a vármegyében.

Smelkó Károly: – A csapat átérezte azt, hogy mit jelent nekünk ez a meccs, és Nagy Zsolt vezérletével, egy masszív játékkal legyőztük a Bánkot. Ehhez gratulálok a csapatunknak es további sok sikert kívánok az ellenfélnek!

A bajnokság aktuális állása: