2024.04.22.

A Pásztó remivel, a Bánk-DLA és a Diósjenő vereséggel melegített

Egy döntetlen és két fiaskó jellemezte a vármegyei első osztályú csapatok utolsó téli fellépéseit.

Szombaton régiónk élvonalának három résztvevője is más térség gárdájával szemben tartotta meg a tavaszi rajt előtti főpróbóját. A Pásztó a Heves vármegyei első osztályú Lőrincivel ikszelt, a Bánk-Dalnoki Akadémia kikapott a budapesti élvonalbeli Testvériségtől, míg a Diósjenő a Budai FC U19-es alakulatától szenvedett vereséget. Lássuk a részleteket!

Felkészülési mérkőzések:

Pásztó SK-Lőrinci VSC 1-1 (1-1)

Hatvan, Népkert Sporttelep.

Pásztó SK: Kresák – Almási, Kotasz, Lipták, Békési (Molnár B.) – Percze, Kelemen – Tari (Hranek), Hegedűs (Kurcsik), Dinka (Szőllősi) – Ocsovszki (Nagy Zs.). Vezetőedző: Smelkó Károly.

Gól: Nagy Zs.

Smelkó Károly: – Ezzel a mérkőzéssel lezártuk a téli felkészülésünket, hétvégén megkezdjük a bajnokságot. Hogy milyen munkát végeztünk a télen, arra majd a tavasz megadja a választ. A Lőrinci csapatának sok sikert kívánok a bajnokságban!

Testvériség-Újpalota SE-Bánk-Dalnoki Akadémia 2-1 (0-0)

Budapest, Vasgolyó utcai Sporttelep.

Bánk-Dalnoki Akadémia: Borsi – Frey, Sándor M., Hajdu, Tadeo – Szentpéteri, Kovács P., Kozma – Haronisz, Kiss K., Járvás. Cserék: Kiss O., Rieger, Bozzai, Gyebnár, Bodnár. Vezetőedző: Kárpáti Zoltán.

Gól: Kiss K.

Kárpáti Zoltán: – Az első félidőben nagyjából rendben volt a játékunk, egy-két rossz helyen eladott labdától eltekintve visszakaptam azt a srácoktól, amit előzetesen megbeszéltünk. Bár az ellenfél tizenhatosán elfogyott a tudományunk, így kevesebb lehetőséget alakítottunk ki, mint szerettünk volna. A második játékrész már nem tetszett, sok helyzetet alakított ki a “Tesi” és végül megérdemelten nyerte meg a találkozót. Sok munka vár még ránk, hogy eljussunk közösen arra a szintre, amit szeretnénk! Urbán Flóriéknak köszönjük a lehetőséget és sok sikert kívánunk a már folyamatban lévő bajnoksághoz!

Diósjenő SE-Budai FC U19 2-4 (1-3)

Diósjenő SE: Tóth R. – Haljárszki, Pincze, Varga M., Bőgér Á. – Pálinkás, Balga – Dávid M., Varga N., Sebők (Csabuda) – Krajcsek. Játékos-edző: Bőgér Dávid.

Gól: Krajcsek, Dávid M.

Bőgér Dávid: – A mai mérkőzésen is nagyon kevesen jelentünk meg. Sokan hiányoztak a csapatból. Hétvégén pedig bajnokit játszunk. A csapat ma sokkal jobban nézett ki a múltkorihoz képest, de sajnos ez sem lesz elegendő Pásztón. Nagy hibákból kaptunk gólokat. Pontatlanul játszunk, és mellette sokat hibázunk támadásban és védekezésben is. Eddig lett volna lehetőség ezen javítani. Szombaton már éles meccs következik, ahol már ezek a dolgok nem férnek bele.