2024.07.21.

Palotásra költözik a Dalnoki Akadémia

A jövőben az említett településen fognak pályára lépni házigazdaként a klub csapatai.

A közelmúltban jutott el hozzánk a hír, miszerint az előttünk álló időszakban Palotáson fogja megvívni pályaválasztóként esedékes bajnoki találkozóit a Bánk-Dalnoki Akadémia. Mindeközben a klub felnőtt együttese Torják István vezérletével egyre inkább erősödik. A friss fejlemények kapcsán szólaltattuk meg a Dalnoki Akadémia alelnökét.

Torják István: – Elismerés az, hogy egy leköszönő polgármester, Szabó Mihály mindent megtesz azért, hogy Palotáson újra futball legyen, ráadásul minőségi. Sikerült vele egy olyan megállapodást kötnünk, ami jó mindenkinek. Próbálunk egy utánpótlás központot létrehozni. Ehhez minden segítséget megkaptunk. A jövőben tehát Palotáson lesz a Dalnoki Akadémia Nógrád vármegyei bázisa és itt fogja játszani hazai mérkőzéseit a vármegyei egyes csapatunk. Az elmúlt hetekben sikerült jelentős neveket igazolnunk. Mindenféleképpen a bajnoki címre törünk. Más eredmény nem fogadható el jelen helyzetünkben. Nagyon szeretnénk az NB III-at!

Ennek függvényében, az igazolásaink elég számottevők a régió viszonylatában. Tarlósi Milán, Tarlósi Patrik, Tóth Olivér, illetve Márkus Martin személye jelentős erősítést jelent nekünk. Voltak távozóink is. Kiss Károly és Hajdu István. Mellettük két utánpótlás játékos távozott. Ők máshol folytatják és képzelik el a jövőt. Nem türelmes emberekről beszélünk. Nem várták meg azt, míg Kárpáti Zoltán beépíti őket a keretbe. Itt jegyezném meg, hogy a vezetőedző irányába nyújtott bizalom egyelőre töretlen, de hangsúlyozom, semmit nem rendelünk alá az eredménynek, csak a bajnoki cím elfogadható! Nem foglalkoztat, hogy melyik ellenfél mennyire fog erősíteni, mi egyértelműen fel szeretnénk jutni a harmadosztályba!