2024.04.19.

Hátrányból talpra állva nyert a Mohora

Nagy csatát húzott be a szezonban először kikapó Építők ellen Baranyi Tibor csapata.

Múlt szombaton az Építőket fogadta a Mohora a vármegyei élvonal negyedik fordulójában. Baranyi József szöglet utáni góljával hamar előnybe kerültek a vendégek, hamarosan azonban Szita szabadrúgásából érkezett a válasz. Ezt követően Földi mentette meg övéit, majd mindkét oldalon adódtak kisebb lehetőségek a szünetig, de újabb találat már nem. A második felvonásban is ment tovább a kiegyenlített küzdelem, mígnem a hajrához érve egy sarokrúgásból Pistyúr Zsolt bólintotta be a lasztit. A hátralévő időben képtelenek voltak válaszolni az idényben először vereséget szenvedő látogatók, így kettő egyre nyertek a szép skalpot gyűjtő házigazdák.

Vármegyei I. osztály, 4. forduló:

Unicum FC Mohora-Építők KC 2-1 (1-1)

Mohora, 150 néző. Vezette: Harnos Cs. (Lovas N., Pásztory K.)

Unicum FC Mohora: Földi – Pécsi, Telek (Kotasz, 11.), Rácz D., Lavkó – Káposzta, Bartal (Klinger, 76.) – Pistyúr D. (Dallos, 81.), Széles G. (Strihó, 60.), Pistyúr Zs. (Gál Sz., 84.) – Szita. Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Építők KC: Kaszás – Baranyi J. (Oláh Sz., 46.), Ökrös, Szabó J. (Német, 30.), Jakab – Földi – Budveszel Benjámin, Gyetvai, Csatlós D., Domán (Menczel, 81.) – Budveszel Benett. Vezetőedző: Csatlós Tamás.

Sárga lap: Szita, Káposzta, Baranyi T., ill. Csatlós D., Budveszel Benjámin, Csatlós T., Kaszás, Gergő

Gól: Szita (10.), Pistyúr (81.), ill. Baranyi J. (2.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Baranyi Tibor: – A mérkőzés első perceiben sajnos hátrányba kerültünk egy pontrúgásból, amire amúgy készültünk, de sajnos picikét elcsúsztunk, lemaradtunk. Így sikerült nagyon korán vezetést szereznie a vendégcsapatnak. Nagyon bíztam a fiúkban és talpra tudtunk állni. Szita parádés szabadrúgásgóljával sikerült egyenlítenünk. Úgy érzem, onnantól kezdve átvettük a játék irányítását. Igazságos döntetlennel mentünk szünetre. Próbáltam a srácokat még egy picit feltüzelni, mert az Építők minden téren egy topcsapatnak számít a megyei első osztályban, és azt gondoltam, ide még kell egy kis akarat, alázat és tűz. Ezt a fiúk beletették, és ez párosult helyenként egy-két szép játékkal és támadásokkal. Igaz, hogy a végén pontatlanok voltunk, de a sors ilyen, hogy visszaad, ugyanolyan pontrúgásból tudtunk mi is gólt fejelni. Úgy érzem, így jogosan eldöntöttük a három pont sorsát és sikerült itthon tartanunk. Nagyon gratulálok a srácoknak! További sok sikert kívánok a vendégeknek, nagyon szimpatikus csapat! Minden mohorai vezető, drukker, játékos nevében elnézést kérek tőlük az incidensért!

Csatlós Tamás: – Jól kezdtük a mérkőzést, mindjárt a második percben tudtunk gólt rúgni. Aztán nem sokkal rá szabadrúgásból kiegyenlített az ellenfél a tizedik percben. Nem tudom, ezt követően mi történt, nagyon enerváltan és gyengén fociztunk. Talán ilyen gyengén még nem is láttam játszani a csapatot. Azt hozzá kell tennem, hogy szerintem tőlünk ma csak a játékvezető volt rosszabb. Kritikán aluli! Tehát, amit művelt ezen a meccsen, ilyet még nem láttam! Szerintem körülbelül hatvan és hetven perc között volt a játékidő. Minden szituációt megmagyarázott, nem egy embernek, kettőnek-háromnak. Igazából, nagyon szégyellem magam a játékosok helyében is! Három meccset nyertünk, aztán, mivel fiatal csapatunk van, azt gondolom, hogy kicsit elkényelmesedtünk. Azt hittük, hogy majd jön megint a győzelem magától. Nem jött. Kellett ez a pofon! Gratulálok az edzőkollégámnak a győzelemhez és további sok sikert kívánok nekik!

A bajnokság aktuális állása: