2024.06.18.

Jöhet az első forduló a vármegyei egyben

A Diósjenő ellen tér haza az Érsekvadkert, Héhalomra hivatalos a Karancslapujtő, az Építőket fogadja a Szendehely.

Ezen a hétvégén kezdetét veszi a 2023/2024-es szezon vármegyénk élvonalában. A nyitóforduló valamennyi mérkőzését szombaton rendezik meg. Lássuk, mire számítunk az aktuális összecsapások kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 1. forduló, 2023. augusztus 12. (szombat), 17.00:

Érsekvadkert SE-Diósjenő SE

Negyvenegy hónap, azaz három és fél év után ismét otthoni környezetben küzdhet meg a bajnoki pontokért a nyáron komoly vérátömlesztésen áteső ‘vadkerti alakulat. Rögtön egy érdekesnek ígérkező csörtével indítják az új évadot a házigazdák, jó pár korábbi játékosuk ugyanis éppen mostani ellenfelükhöz igazolt a mögöttünk hagyott hetekben… Alapjáraton véve, amennyiben hozzák az edzőmérkőzéseken bemutatott formájukat az igen csak megerősödő, eltökölt terveket szövögető vendéglátók, közelebb lehetnek a sikerhez, van azonban egy olyan érzésünk, hogy nem fogják olcsón adni a bőrüket a diósjenőiek. A továbbra is a Varga Gyula, Bőgér Dávid duó által irányított társulat egyelőre fekete lónak nevezhető, az azonban tuti, egy esetleges pozitív rajt kellőképpen felspannolhatná az együttest a későbbi feladatok előtt. Szintén garantálható, hogy Nyikos József legénysége csak a három egységben gondolkodik, számukra ismerős környezetben nem is lebeghet másmilyen elképzelés a hazaiak előtt, akik nem igazán szeretnék rögtön egy botlással megkezdeni az idényt.

Héhalom SE-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE

Ez a csörte is rejthet magában izgalmakat, az elmúlt időszakban bemutatott produkcióik miatt bizony nem merjük kategorikusan kijelenteni, hogy itt márpedig biztosan nyernek a gödörben lévő, nemrégiben az országos kupaküzdelmektől elbúcsúzó vendégek, akiknek igen csak össze kellene kapniuk magukat. A házigazdák nem tétlenkedtek a nyáron, igyekeztek megerősíteni állományukat és sok edzőmeccset is játszottak. Nyilvánvaló, hogy saját pályájukon szeretnének elérni egy minél jobb eredményt, maximális fordulatszámon pörögve pedig erre lehet is sanszuk, nem fogja olcsón adni a bőrét Berkes László brigádja. Komoly talány, hogy a Szabó Gábor vezette látogatók mikor tudnak visszatérni korábbi énjükhöz, ha már most, akkor benne lehet a pakliban egy búfelejtő győzelem, ellenkető esetben viszont nem sok jóra számíthat a perpillanat mentálisan nem túl kellemesen festő társaság. Összességében azért még mostani állapotukban is több eséllyel illetnénk előzetesen a ‘lapujtőieket, mérget azonban nem vennénk arra, hogy zsebre is teszik mindhárom pontot…

Szendehely FC-Építők KC

A nyitóforduló legérdekesebbnek kinéző találkozóján mérhetik össze tudásukat a felek. Mindkét oldal jól teljesített az előkészületi fellépéseken, ráadásul meg is tudták erősíteni állományaikat, így akár a bajnokság meglepetéscsapatai is lehetnek majd. Ehhez mondjuk lényeges volna egy minél eredményeseb kezdés, ami az önbizalom szempontjából sem lenne mellékes cselekedet. A nyugat-nógrádiak tehetséges fiatalokat csábítottak magukhoz, míg a salgótarjániak hiányposztokra tudtak igazolni, hogy még masszívabbá váljanak. A rutinos szakember, Kovács Imre biztosan igyekszik kiötleni a nyerő taktikát, ehhez viszont lesz egy-két szava Csatlós Tamásnak is, aki kellőképpen feltüzelné majd övéit. Egy olyan meccsel van dolgunk, ahol döntő tényezőként hathat az ismerősebb helyszín, talán ez az az adalék, ami elbillentheti a mérleg nyelvét, egyébként a labda útjára indulása előtt nem tudunk egyértelműen sem ide, sem oda bökni. Férfias viaskodásra számítunk, ahol kis dolgok határozhatják meg, melyik gárda startol rögtön egy fontos diadallal.

Pásztó SK-Unicum FC Mohora

Ez az összecsapás is felvonultathat izgalmakat, gyakorlatilag a szó szoros értelmében egy háromesélyes derbi keretein belül nézhetnek egymással farkasszemet a felek. Mivel a rajt előtt az sejthető, hogy mindkét résztvevő az élmezőnyhöz fog tartozni a későbbiekben, bizony nem mindegy, hogy milyen végkifejlettel pereg le az ütközet, rögtön fontos sikert könyvelhet el az esetlegesen nyerni képes alakulat. A gyakorló meccsek zöme itt is-ott is jól sült el, egyaránt győzelemmel melegítettek a gárdák, a látogatók ráadásul a hét közepén sem pihentek. Az immáron Smelkó Károly által dirigált házigazdák egészen biztosan ezer fokon égve vetik bele magukat a küzdelembe, erre garancia mesterük személye, az akarattal elvileg nem lehet gond. A vendégek ereje az állandóságban is rejlik, és ugyan továbbra sem edzenek, nem lövünk mellé, ha azt mondjuk, hogy ismét számolni kell Baranyi Tibor legénységével. Ezúttal, ha megszakadunk sem tudunk esélyest megjelölni, ugyan az ismerősebb játéktérre joggal támaszkodhatnak a pásztóiak, nem volna eget rengető meglepetés, ha végül a másik oldal örülhetne.

Berkenye SE-Szécsény VSE

Reálisnak mondható, viszont egyáltalán nem kellemes kupapofon után húzhatnak ismét kesztyűt a bajnokságban javítani akaró házigazdák, akik ezúttal egy velük azonos kaliberűnek tűnő riválissal találkoznak. Jelenleg úgy gondoljuk, az idő előrehaladtával vélhetően a masszív középcsapat jelző megkaparintásáért lehetnek versenyben a társulatok, meglepetés volna, ha oda tudnának férni a közvetlen élboly tagjai közé ezen párharc résztvevői. A szécsényiek vezetését egy dörzsölt tréner, Tőzsér Zsolt vette át, a kondival és az elszántsággal nem lehet probléma, a többit meglátjuk, az sejthető, hogy egy percet sem lehet lazsálni az újdonsült edzőnél. A berkenyeiek játékoskeretében volt komolyabbnak nevezhető mozgás, kár tagadni, gyengült az állományuk, nemes feladat vár Rusvay Gergelyre, ha a táblázaton minél előrébb szeretné kormányozni övéit. Ezen csörtét megelőzően sem merünk egyértelműen tippelni, ugyan a hazai pálya sokat nyomhat a latba, apait-anyait beleadva előrukkolhatnak egy eredményes szezonstarttal a bizakodva útra kelő vendégek.

Bátonyterenyei TC-Bánk-Dalnoki Akadémia

Mindkét klub életében fontos változásokat hozott a nyár. A hazaiaknál Tarjáni László kezébe került a stafétabot, míg a szakmáért már Lászlók János felel. Egyelőre a szisztematikus építkezésen van a hangsúly, szeretnének fokozatosan lépegetni és apránként haladni előre az egyesületnél. A látogatók az NB III-tól való búcsút követően eléggé átalakuló kerettel veselkednek neki ennek a szezonnak, és ugyan az országos főtáblán már túlestek egy fájó mélyütésen, egy sanda gyanúnk szerint a bajnokságban mindenképpen szeretnének minél előbb végezni. A papírforma szerint, toronymagas favoritként tekinthetünk a vendégekre, kezdésképpen ideálisnak mondható ellenféllel futnak össze, elvileg nem szabadna megbotlaniuk. Persze a bátonyiak hallani sem akarnak az iménti megállapításokról, a reális mégis azt diktálja, hogy igazi bravúrnak minősülne, ha képesek volnának bármilyen formában megtréfálni az acélosabbnak tetsző vetélytársukat, szerintünk nem okozhat gondot a három pont begyűjtése Tábori Ákos csapatának, kellő odafigyeléssel pedig egy igen sima meccs is lehet a vége.