2024.07.20.

Jöhet a második forduló a vármegyei egyben

Szécsénybe látogat az Érsekvadkert, Héhalomba hivatalos a Bánk-Dalnoki Akadémia, a Pásztót fogadja a Karancslapujtő, a Szendehelyt látja vendégül a Mohora.

Kisebb szünet után ezen a hétvégén rendezik meg a második kör vármegyénk élvonalának 2023/2024-es évadában. Szombaton öt, míg vasárnap egy találkozót bonyolítanak le. Lássuk, mire számítunk a közelgő összecsapásokkal kapcsolatban!

Vármegyei I. osztály, 2. forduló, 2023. augusztus 26. (szombat), 17.00:

Szécsény VSE-Érsekvadkert SE

Esélyesként tekinthetünk a bajnokságot győzelemmel indító, eltökélt célokkal rendelkező vendégekre, akik jobbik arcukat bemutatva zsebre is tehetik majd a pontokat. Gyorsan hozzá kell azonban tenni, kisasszonypartira semmilyen tekintetben nem számíthat Nyikos József legénysége, mérget vehetünk rá, hogy az idénynek ugyancsak sikeres manőverrel nekivágó házigazdák nem fogják olcsón adni a bőrüket. Éppen ellenkezőleg, szeretne meglepetést elérni Tőzsér Zsolt elszánt brigádja. Az első kör óta mindkét gárda elkönyvelhetett egy kupatovábbjutást is, a szécsényiek nagy csata végén örülhettek, a másik oldal meccs nélkül lépett az említett sorozat következő fordulójába. Adott esetben akár egy kifejezetten küzdelmes csörte is kisülhet ebből a párosításból, tuti, hogy tartogatnak egyet s mást a tarsolyukban a hazaiak, valós tudásukat bemutatva azonban, ha nehezen is, legyűrhetik vetélytársukat a táblázaton minél feljebb igyekvő ‘vadkertiek.

Héhalom SE-Bánk-Dalnoki Akadémia

Ezt a találkozót is az imént kivesézett párbajhoz hasonló gondolatokkal tudjuk felvezetni, elvileg favoritként jellemezhetjük a látogatókat, érdemes lesz viszont résen lennie Tábori Ákos csapatának. A héhalmiak csúnya vereséggel indítottak a szezont, majd elvárható győzelmet arattak a kupában, így legalább most önbizalom terén jól áll Berkes László alakulata. A vendégek tizenkilenc gólig jutottak el legutóbbi két fellépésükön, nem finomkodtak tehát az ellenfelek kapuja előtt, kell odafigyeléssel pedig akár az is benne lehet a pakliban, hogy ismét képesek lesznek előrukkolni egy eredményes produkcióval. Erről nyilván hallani sem akarnak a számukra ismerős környezet által kölcsönzendő előnyökbe belekapaszkodni akaró hazaiak, akik terveik szerint megnehezítenék ellenfelük dolgát, ehhez azonban tényleg a legjobb énjüket kell előhozniuk a cilinderből, máskülönben újra egy nem túl szívderítő főhajtás lehet a vége.

Építők KC-Berkenye SE

Az előzetes várakozások szerint ezzel a mérkőzéssel nincsen nehéz dolgunk, egyértelműen hazai győzelemre számítunk, ráadásul a simább fajtából. A vendégek finoman mondva sem sziporkáznak mostanában, igen csak össze kell kapnia együttesét Rusvay Gergelynek ahhoz, hogy ki tudjon egyenesedni a szebb napokat is megelő társaság. Jó kérdés, erre a feltámadásra mikor kerülhet sor, szerintünk nem ebben a fordulóban… A salgótarjániak fontos idegenbeli sikerrel veselkedtek neki az évadnak, majd a kupában csonkameccsen mentek tovább, lelkiállapot terén tehát egyelőre minden prímán festhet Csatlós Tamás armadájánál. Saját pályájukon ezúttal sem ismerhetnek pardont a házigazdák, akik amennyiben jó napot fognak ki, újabb sikerre tehetnek szert, jókora kalapemeléssel illethetnénk a nyugat-nógrádi gárdát, ha bármilyen úton-módon be tudna mutatni egy csínytevés és feltartóztatná acélosabbnak tetsző ellenlábasát.

Unicum FC-Mohora-Szendehely FC

Felemás végkifejletekkel lepergő összecsapásokat maguk mögött tudó társulatok birkózhatnak egy jót ebben a csörtében. Közös a résztvevőkben, hogy előbb a bajnokságban szenvedtek fájó vereséget, majd a közelmúltban a kupában vigasztalódtak elvárható sikerekkel. Az előbb elért eredmények miatt rögtön eléggé lényegesnek nevezhető ez a párbaj, a vesztes ugyanis már az idény elején hátrányba kerülhet a közvetlen élbollyal szemben. Nem mindegy tehát, milyen forgatókönyvvel fejeződik be az ütközet, fontos pontokat gyűjthet be a diadalmaskodni képes oldal. A Baranyi Tibor dirigálta mohoraiak joggal bízhatnak otthonukban, a Kovács Imre vezette látogatók viszont tényleg bárhol és bármikor képesek lehetnek egy jó teljesítményre, szóval előzetesen sem ide, sem oda nem tennénk le a voksunkat. Abszolút háromesélyesnek gondoljuk ezt a viaskodást, ahol nyílt csatában dőlhet el, melyik együttes lesz boldogabb a lefújáskor.

Diósjenő SE-Bátonyterenyei TC

Egyértelműen több sansszal ruháznánk fel a házigazdákat a kezdősípszót megelőzően, saját játékterükön két vállra fektethetik a bajnoki rajton súlyos fiaskón túleső látogatókat, akik ezt követően a kupából is búcsúzni kényszerültek. Bár a nyugat-nógrádiak is vereséggel zárták a pontvadászat nyitányát, ők legalább az előző hétvégén kiköszörülték a csorbát. Persze hiába az eddigi eredmények, az idő már ebben a kiírásban is a bátonyiaknak dolgozik, szépen lassan formálódhat egy garnitúra Lászlók János kezei alatt, mindeközben viszont türelemre lesz szükség. A mostani kirándulásukon talán már az egy egység megkaparintásával is kiegyeznének a vendégek, meg is illetné őket a dicséret, ha nem üres kezekkel hagynák majd el a pályát, összességében viszont kitartunk azon véleményünk mellett, miszerint a hazaiaknak állhat a zászló, a Varga Gyula, Bőgér Dávid kettős által irányított brigád maximális fordulatszámon pörögve lebirkózhatja ellenfelét.

Vármegyei I. osztály, 2. forduló, 2023. augusztus 27. (vasárnap), 17.00:

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Pásztó SK

Férfias küzdelemnek nézünk elébe az aktuális forduló egyetlen vasárnapi mérkőzésén, ráadásul a hétvége rangadóján képviseltethetik magukat a bajnokság startján egyaránt győzelmet elérő, majd ezután a kupában is nyerni tudó csapatok. Önbizalom terén tehát perpillanat mindkét helyen rendben van minden, már csak az a kérdés, hogy melyik résztvevő lesz képes folytatni eredményes lépegetését. Az tuti, hogy az ismerősebb környezet a ‘Szabó Gábor által felkészített lapujtőiek malmára hajthatja a vizet, ezzel párhuzamosan viszont szintén kijelenthető, hogy Smelkó Károly ezúttal is kellőképpen fel fogja tüzelni fiait, ami akár egy újabb szép skalpot is jelenthet. A házigazdák céljai ismertek, a dobogóra vágynak, annak is a legfelsőbb fokára, sok botlás így nem fér bele, ha tényleg megvalósítanák magasztos ambícióikat. A látogatók is minél előkelőbb pozícióban gondolkodnak mesterük nem beszél mellé, szóval minden adott lehet egy kiegyenlített csatához, ahol aztán kis dolgok dönthetnek.