2024.04.13.

Jöhet a tizennegyedik forduló a vármegyei egyben

A Szendehely ellen is győzne a Silver Tüzép-Karancslapujtő, a Pásztóval találkozik a Bánk-Dalnoki Akadémia, nem hibázna a Bátonyterenyével szemben az Érsekvadkert.

A mostani hétvégén befejeződnek a vármegyei élvonal küzdelmei a 2023-as naptári évben. A pontvadászat a tizennegyedik körrel búcsúzik el ettől az esztendőtől. Mindegyik érintett mérkőzésre szombaton kerül sor. Lássuk, mit várunk az aktuális program kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 14. forduló, 2023. november 18. (szombat), 13.00:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Pásztó SK

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, műfüves pálya.

Öt győzelmet követően fogadják a mezőny ötödik helyezettjét a Berkenye és Diósjenő után soros ellenfelüket ezúttal Balassagyarmaton vendégül látó házigazdák. A klasszikus hazai pálya előnyeire tehát továbbra sem alapozhat Szász Jenő ezüstérmet jelentő helyen tanyázó együttese, ettől függetlenül viszont valamelyest közelebb lehet a sikerhez a táblázaton előrébb fellelhető alakulat. A pásztóiak nem titkolt célja, hogy valamilyen úton-módon odaférkőzzenek a felsőházi rájátszást érő első négy pozíció valamelyikébe, ilyen tekintetben most lépéshátrányban van az immáron három kör óta nyeretlen, az előző fordulóban a hibátlan éllovastól sokgólos mérkőzésen vereséget szenvedő armada. Ezúttal sem számíthat könnyed menetre Smelkó Károly legénysége, az elszánt szakember és csapata viszont sosem, így a közelgő csörte alkalmával sem írható le, adott esetben egy kifejezetten érdekes, változatos is kibontakozhat majd a játéktéren.

Érsekvadkert SE-Bátonyterenyei TC

Végre ismét győzelem után készülődhetnek a négy sikertelen fordulót követően nemrégiben megint örvendő hazaiak, papírforma győzelemmel melegített Nyikos József brigádja. A látogatók nyolc bajnoki óta nyeretlenek, szegény embert az ág is húzza, az elmúlt körben kis híján tíz fővel tudott diadalmaskodni a sereghajtó, végül azonban meg kellett elégednie a keserédes döntetlennel Forgó Péter fiainak. Ezúttal sem néznek elébe egyszerű menetnek a bátonyiak, elsősorban a tisztes helytállást tűzhetik ki zászlójukra, egyébként minden érdemi tényező a korábbi nehézségeik ellenére még mindig minél fényesebb éremben gondolkodó ‘vadkertiek mellett szól. Elvileg nem szabad megbotlaniuk az acélosabbnak tetsző házigazdáknak, jókora kalapemeléssel illethetnénk a vendégeket, ha bármilyen formában meg tudnák cáfolni a felvázoltakat.

Építők KC-Szécsény VSE

Ennek a párosításnak is megvan a kiemelkedő favoritja, alapjáraton véve, nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy nem ismerhetnek pardont az ismét remek formában állomásozó, az előző három fellépésükön rendre kapott gól nélkül győzedelmeskedő salgótarjániak. A vendégek sok sebből vérezve maradtak alul vállalható keretek között a mögöttünk hagyott hétvégén, most azonban egy hasonló kaliberű ellenféllel lesz dolguk, szóval ismét fel kell kötniük a gatyát. A hazaiak álma, hogy az alapszakasz végén benne lesznek a legjobb négyben, ami egyúttal azt jelentené, hogy a felsőházi rájátszásban folytathatja Csatlós Tamás gárdája. Nemes ambíció, de egyáltalán nem lehetetlen, perpillanat adott a lépésfór. A közelgő mérkőzésen mindenképpen illene nyerniük a házigazdák, komoly bravúrnak minősülne a szécsényiektől, ha borsot tudnának törni erősebbnek kinéző riválisuk orra alá.

Unicum FC Mohora-Berkenye SE

Vélhetően ezért-azért, de mindkét résztvevő többet várt ettől az ősztől, hamarosan azonban lehetőség nyílik a bajnoki pihenőre. A mohoraiak öt küldetés óta nem kaptak ki, viszont igen csak árnyalja a képet, hogy az említett találkozókon háromszor is döntetlent játszottak. Az utolsó előtti helyen tanyázó látogatók eléggé szerteágazó mutatókat produkáltak az előző hetekben, valószínűleg nem lövünk mellé azzal a tippel, hogy várja már a végét Rusvay Gergely és társulata. Egy határozott tavaszi szerepléssel még megcsíphetnék a negyedik pozíciót a hazaiak, addig is azonban még ezt a csörtét kellene valahogy behúzniuk. Otthonukban erre reális esély is mutatkozik, Baranyi Tibor garnitúrájának állhat a zászló ezen a meccsen, megsüvegelendő cselekedetként könyvelhetnénk el a berkenyeiektől, ha képesek volnának megfricskázni a tabellán előrébb fellelhető ellenfelüket.

Diósjenő SE-Héhalom SE

A tabellán éppen egymás mellett helyet foglaló csapatok birkózhatnak egy jót ebben a párbajban. Mivel jelenleg egypontos előnyt birtokolnak a másik oldallal szemben a vendégek, egy esetleges siker révén előznének a diósjenőiek. Persze erről a forgatókönyvről hallani sem akarnak a látogatók, akik most már tényleg szeretnének búcsút inteni negatív szériájuknak és mielőbb visszatérnének a győzelmi ösvényre. Mindkét társaságra ráférne már egy diadal, a hazaiak öt küldetés óta nem tudták felülmúlni soros vetélytársukat, míg a héhalmiak egyaránt kikaptak legutóbbi három erőpróbájukon. Lelkiállapot tekintetében tehát itt is-ott is jól jönne már egy kellemes végkifejlet, az azonban megjósolhatatlan, hogy ezt melyik brigád érheti el. Abszolút háromesélyesnek érezzük ezt a csörtét, kis dolgok határozhatják meg, hogy melyik alakulat lesz boldogabb a lefújáskor.

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Szendehely FC

Egy győzelem választja attól a nem éppen kicsi bravúrtól a hazaiakat, hogy hibátlan mérleggel vonuljanak téli pihenőre. Ez a teljesítmény azt jelentené, hogy mind a tizennégy 2023-as bajnokiját képes volt behúzni Szabó Gábor nagy elánnal zakatoló társasága. A nyugat-nógrádiak eléggé változatosan lépkedtek a mögöttünk hagyott időszakban, jóból és rosszból is jutott Kovács Imre bármire képes együttesének. A közelgő küldetés alkalmával az esélytelenek nyugalmával kelhetnek útra a szendehelyiek, szemszögükből már az is dicséretet érdemelne, ha ideig-óráig meg tudnák nehezíteni a másfajta kávéházként jellemezhető és komolyabb ambíciókat dédelgető ‘lapujtőiek dolgát. A várakozások szerint, nincs bene a levegőben, hogy hibázni fognak az aranyéremért hajtó házigazdák, akik kellő odafigyeléssel akár egy simább arányú sikert is előhúzhatnak a cilinderből.