2024.07.19.

Visszatért a helyes útra a Diósjenő

Berkenyén remekeltek a rossz szériájukat megszakító vendégek.

Szombaton a Diósjenőt fogadta a Berkenye a vármegyei élvonal tizenhetedik fordulójában. Jobban kezdtek a vendégek, akik a nyitónegyedóra végén be is tudtak találni. Éppen a szünet előtt egy kiállításból kifolyólag emberelőnybe is kerültek a látogatók, akik rögtön egy újabb góllal használták ki a létszámfórt. A második felvonás elején még kétszer kapituláltak a házigazdák, akiknek így végleg eldőlt a sorsuk. Ezt követően még kétszer eredményesek tudtak lenni a diósjenőiek, akik így hat nullás diadalt arattak. Csupán egy utolsó percekben kiosztott piros lap miatt bosszankodhatott a rossz sorozatát szép sikerrel megszakító gárda.

Vármegyei I. osztály, 17. forduló:

Berkenye SE-Diósjenő SE 0-6 (0-3)

Berkenye, 80 néző. Vezette: Boda V. (Urbán V. P., Kürtössy O.)

Berkenye SE: Földvári D. – Sipos, Földvári Sz., Sági (Schlenk, 75.), Gyenes – Keresztes, Illés, Rottek, Hesz – Selmeci T., Fogarasi (Selmeci Á., 8.)(Maruszki, 45.). Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Diósjenő SE: Tóth R. – Pikács (Bregócs, 82.), Krajcsek (Bőgér D., 53.), Varga M., Haljárszki – Balga, Dávid M. – Szabó L., Monostori A. (Sebők, 80.), Lami (Csabuda, 66.) – Varga N. Játékos-edzők: Bőgér Dávid, Krajcsek Gergely.

Sárga lap: Gyenes, ill. Dávid M., Lami

Piros lap: Földvári D. (44., Berkenye SE), ill. Varga N. (89., Diósjenő SE)

Gól: Lami (15.), Varga M. (45.), Dávid M. (48.), Monostori A. (59.), Bőgér D. (70.), Balga (90.)

Jók: Földvári Sz., Illés, Rottek, ill. az egész csapat

Rusvay Gergely:Sajnos még meccs reggelén sem tudtam, hogy ki tudunk-e állni, annyi hiányzónk volt. Gyakorlatilag a teljes támadószekciónk hiányzott. A játékvezető kiállította az egyetlen védeni tudó nem kapusomat, teljesen jogtalanul, de már hozzászoktunk az ilyen szituációkhoz. A mérkőzés végi dulakodást nagyon sajnálom, nem ilyen a kapcsolat a két egyesület között. Sok sikert a Diósjenőnek!

Bőgér Dávid: Örülünk a győzelemnek, mert már nagyon kellett  ez nekünk.  Jól játszottunk, és hála istennek, kapott gól nélkül tudtuk tartani a Berkenyét, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy sok meghatározó játékos nélkül játszottak ma ellenünk. Gratulálunk a csapatnak! A Berkenyének és „Rusinak” kitartást és további sok sikert kívánunk! Sajnálom a végén történeteket jómagam és a Diósjenő sportegyesület nevében. Nagyon bánjuk, és reméljük, hogy a barátságunk megmarad!