2024.07.13.

A hétvége embere: Kiss Károly

Triplával vezette sikerre csapatát a Berkenyén győzedelmeskedő Bánk-Dalnoki Akadémia remek formában lévő rutinos támadója.

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Vármegyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A 2023/2024-es szezon ötödik köre után a Bánk-Dalnoki Akadémia csatárára, Kiss Károlyra voksoltunk, aki triplával segítette három egyes győzelemhez a Berkenye otthonában sikert arató együttesét. Most pedig jöjjön a remek formában futballozó rutinos támadóval készült interjúnk!

– Hogyan tekint vissza a mérkőzésre?

– Sajnos most is korán gólt kaptunk – mondta Kiss Károly. Ez a harmadik alkalom zsinórban, hogy minden előzmény nélkül hátrányba hozzuk magunkat, még nehezebbé téve a dolgunkat. Az első félidőben lassan, körülményesen, sok hibával játszottunk, a másodikban a cseréknek és egy kis szerkezeti váltásnak köszönhetően sikerült felpörgetni a játékunkat és megfordítani a találkozót. A Berkenye nem adta fel, megtett mindent, hogy visszajöjjenek a meccsbe, viszont a harmadik gólunk eldöntötte a mérkőzést, de így is elismerésem “Rusiéknak”, hogy az előző heti pofon után ilyen összeszedetten és tudatosan játszottak!

– Az NB III-tól való búcsú után milyen célokkal vágtak neki a mostani kiírásnak?

– Tavaly két bajnokságban is indultunk, de ha ide vesszük a nagyon fiatalokat, akkor az U 19-es bajnoksággal együtt háromban. Ez tapasztalatszerzésnek jó volt, azonban az NB III-ból itt maradt játékosokkal illetve egy-két új sráccal kiegészülve az idei vármegyei egyes csapatunk felé már vannak elvárások. Ehhez viszont még nem vagyunk elég rutinosak, ezért a célunk, hogy az első félév végén reális esélyünk legyen versenybe szállni a bajnoki címért, aztán a szünetben a lehetőségeinkhez képest tűzzük ki a végleges célokat.

– Mi a véleménye az eddigi idényről?

– Az idei bajnokság kicsit kiegyensúlyozottabb, több csapat is erősödött, ha csak a mi szempontunkat nézzük, nagy csata lesz az első négy helyért. Ezen felül minden csapatban van olyan játékos, aki képes meccseket eldönteni, ezért bárki okozhat meglepetést.

– Minek köszönhető a remek formája, ez a sok gól?

Örülök, hogy eddig a csapat és az én teljesítményem is eredményes. Tavaly az NB III-ban a sok kihagyott meccs ellenére tizennégy gólig jutottam, nem egy csapat volt, ahol olyan játékosok ellen játszottunk, akik előző vagy épp a következő héten az NB I-ben léptek pályára. Úgy érzem, sikerült az ott felvett ritmust átmenteni mostanra, plusz a csapattársak is remekül kiszolgálnak, talán ezeknek köszönhető a sikeres kezdés.

– Meddig tarthat ki a csapat veretlenségi sorozata?

Ha a tabellát nézzük, most sorra jönnek a rangadók. Ahhoz, hogy minél tovább veretlenek maradjunk, nem szabad ilyen rosszul kezdenünk a mérkőzéseket, mert egyszer megbosszulja magát. Viszont az mindenképp pozitív, hogy mindig sikerült vesztes helyzetből felállnunk.

– Szombaton az Építőkhöz látogatnak. Mire számít az összecsapáson?

Az Építők elleni meccs pont egy ilyen rangadó lesz, ahol lehet, már nem férnek bele a hibák, mert egy jó csapathoz látogatunk. Mindenkinek a maximumhoz közeli teljesítményét kell nyújtania ahhoz, hogy eredményesen zárjuk a találkozót.