2024.05.22.

Duplával vezette győzelemre csapatát a Mohora ellen nyerni tudó Héhalom védője..

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Vármegyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A 2023/2024-es szezon huszonkettedik köre után a Héhalmot erősítő Tancsik Richárdra voksoltunk, aki duplával vezette győzelemre a Mohora ellen három egyes sikerre szert tevő együttesét. Most pedig következzen a jó napot kifogó védővel készült interjúnk!

– Hogyan tekint vissza a legutóbbi bajnokira?

– Tisztában voltunk vele a találkozó előtt is, hogy valószínűleg nem mi fogunk dominálni, mivel a vendégek az osztályhoz mérten remek játékerőt képviselnek minden poszton – mondta Tancsik Richárd. Talán a belsővédő pozíció kivételével. Ennek megfelelően is indult a mérkőzés, de a védekezésünk ezen a napon jól működött, a pontrúgásokat pedig kimaxoltuk.

– Minek lehetett köszönhető a szép győzelem?

– Volt stabilitása a csapatnak, és mindenki jóval nagyobb elánnal állt bele a mérkőzésbe, mint például a múlt heti, Építők elleni találkozón, ahol jól pofon vágtak minket, de hát, ez is a megyei futball szépsége. Egyik héten elpicsáznak, a következőn pedig két vállra fektetsz egy hasonló képességű ellenfelet. Igyekszünk ebben is fejlődni.

– Mi a véleménye saját teljesítményéről?

– Soha nem szerettem a saját teljesítményemről beszélni, ezt meghagyom másoknak. Életem azon szakaszában vagyok, amiben a foci már, fogalmazzunk úgy, nem központi fontosságú, de ameddig úgy gondolják, segítség vagyok, főleg egy ilyen családias társaságban, addig próbálom ezt jó játékkal meghálálni.

– Mennyire elégedettek az eddigi idénnyel?

– Az alapszakaszban a célunkat elértük, persze jobb lett volna kicsit feljebb kúszni, de jelenleg talán ez a realitás.

– Mit vár a rájátszásban?

– Minden hátralévő mérkőzésen egy felszabadult játékot, mivel egyik csapatnak sem bír igazán téttel. Biztos vagyok benne, hogy mindenki megfelelő játékidőt fog kapni, így ez is pozitív hatással lehet a jövőre nézve.

– Szombaton Szendehelyre hivatalosak. Mire számít az újabb meccsen?

– Az imént említettek mellett, bátor játékra számítok mindkettő csapattól. Játsszunk egy sportszerű, izgalmas mérkőzést, és az sem baj, ha mi nyerünk.