2024.04.22.

A hétvége embere: Kiss Károly

Triplával vezette győzelemre csapatát a Szendehellyel elbánó Bánk-Dalnoki Akadémia rutinos támadója. 

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Vármegyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A 2023/2024-es szezon tizenötödik köre után a Bánk-Dalnoki Akadémiát erősítő Kiss Károlyra voksoltunk, aki triplával segítette hozzá együttesét a Szendehely ellen elért három nullás győzelemhez. Most pedig jöjjön a góllövőlistán az élre lépő rutinos csatárral készült interjúnk!

– Hogyan telt a csapat edzőcserével színezett téli időszaka?

– A téli felkészülés alatt meghatározó játékosok mentek el, sok volt a betegeskedés, ezért kevés volt a létszám, elmaradtak edzőmeccsek – mondta Kiss Károly. Plusz a rajt előtt edzőváltás is történt, szóval nem a legideálisabban telt, de gondolom, ezzel nem vagyunk egyedül.

– Ettől függetlenül sima győzelemmel indították a tavaszi idényt.

– Szerencsére Kárpáti Zoli korábban már volt nálunk edző a feljutásunk évében, ezért képben volt és van is a bajnoksággal, így azt is tudta, hogy a Szendehely megerősödött, ezért nem számítottunk könnyű mérkőzésre. Az első félidőben volt két nagy helyzetünk, ami sajnos kimaradt, majd kaptam egy remek labdát a tizenhatoson belül, amit félig estemben még sikerült elrúgnom a kapus felett, és kicsit szerencsésen, a kapufáról a gólvonal mögé esett. Talán több helyzetünk nem is nagyon adódott a félidőben, az ellenfél jól megszervezte a védekezést. A második félidő elején kaptunk egy tizenegyest, amit értékesítettem, majd később egy jobb oldali visszagurításra sikerült jó ütemben érkeznem és hét-nyolc méterről a kapuba passzolnom a labdát. Ezután mindkét oldalon adódtak helyzetek, viszont maradt a három null, ami látszatra simának tűnik, de nem volt könnyű dolgunk a masszív Szendehely ellen.

– Jelen pillanatban mi a véleménye, mit érhet el a csapat tavasszal?

– Mivel meghatározó játékosaink mentek el és elég fiatal a keretünk, illetve a Karancslapujtő utcahosszal vezet, a dobogós helyezés jó eredménynek számítana.

– Átvette a vezetést a gólllövőlistán. Ilyen tapasztalattal a háta mögött, mennyire tartja még szem előtt, hogy meglegyen ez az egyéni cím?

– Először is, szeretnék jobbulást kívánni Katona Bencének és kitartást a felépüléshez, hallottam a sajnálatos sérüléséről. Nem tudom, mennyire tudtam volna vele tartani a lépést, nagyon domináns idén a ‘Lapujtő, szerintem ő nyerte volna ezt a címet, ezért eddig nem is tartottam szem előtt. Most én lettem a legesélyesebb, ezáltal foglalkoztat is és plusz motivációt ad, de ha a társammal ketten megyünk majd a kapusra, ugyanúgy le fogom passzolni a labdát, mint eddig.

– Vasárnap a Berkenyével találkoznak Diósjenőn. Mire számít a mérkőzésen?

– A Berkenye ellen azt várom, amit ősszel is, nagyon meg fogják szervezni a védekezést és megpróbálnak gyors kontrákkal veszélyesek lenni, de „Rusiból” kinézem, hogy meg akarnak lepni minket, ezért mindenre felkészülünk. Az biztos, hogy nehéz meccs vár ránk.