2024.05.29.

Megharcolt a sikerért a Héhalom

Egygólos meccsen kapott ki a Berkenye.

Szombaton a Berkenyét fogadta a Héhalom a vármegyei első osztály huszadik körében. Gyors góllal kezdtek a házigazdák, a jó formában lévő Fodor pár perc alatt beköszönt. Ezt követően hiába iparkodtak a látogatók, csak helyzetekig jutottak. A szünet után egy piros lap miatt tíz főre olvadtak a hazaiak, volt is még hátra fél óra, de már nem változott az állás, ki tudták húzni vékonyka előnyüket a héhalmiak, akik így egy nullra nyertek.

Vármegyei I. osztály, 20. forduló:

Héhalom SE-Berkenye SE 1-0 (0-0)

Héhalom, 70 néző. Vezette: Kiss D. (Varga P. B., Zsélyi Cs.)

Héhalom SE: Szilágyi – Vasas, Abért, Nagy Á., Kolarovszki – Fodor, Tancsik, Nguyen (Varju, 55.), Matusik (Gyuriska, 80.) – Lakatos (Baranyi A., 69.), Gólya. Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Berkenye SE: Maruszki – Sipos, Földvári Sz., Földvári D., Gyenes – Fogarasi (Selmeci Á., 53.), Keresztes, Rusvay, Illés, Rottek – Selmeci T. Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Sárga lap: Keresztes, Rottek

Piros lap: Gólya (58., Héhalom SE)

Gól: Fodor (6.)

Jók: Kolarovszki, Fodor, Nagy Á., Abért, Szilágyi, ill. Földvári Sz., Illés

Berkes László: A kezdés előtt sorsdöntőnek tűnő mérkőzést játszottunk, mert a középső házban való bennmaradáshoz kellett a győzelem. Függetlenül a Diósjenő eredményétől. Ennek megfelelően, be is kezdtünk. Az első tíz-tizenöt percben domináltunk és sikerült is vezetést szereznünk. Viszont a gól után teljesen más arcát mutatta a csapat, amit nagyon jól kihasznált az ellenfél és ki is egyenlítődött az első félidő. Voltak még lehetőségek, de kimaradtak. A második félidőben volt egy kiállításunk, ami kissé meghatározta mindkét csapat játékát. Kialakult egy izgalmas meccs, ahol nagyobb helyzetek nem alakultak ki, de voltak lehetőségek, így a szurkolóknak volt miért kilátogatni a meccsre. Nem tudom, a meleg vagy a „tét” nyomta rá a játékunkra a bélyegét, mert azt éreztem, hogy pár emberem idő előtt elfáradt. Ez eddig nem volt jellemző az elmúlt fordulókban. Az is lehet, hogy a hetek óta produkált jó teljesítmény nem fenntartható ezen a szinten hosszútávon, és lehet, most volt egy pici hullámvölgy. Ennek ellenére nagyon örülök a győzelemnek, küzdeni akarásból megint ötösre vizsgáztak! Ez pedig most elég volt ahhoz, hogy itthon tartsuk a három pontot. Sok sikert kívánok a vendégeknek!

Rusvay Gergely: Sajnos nem tudunk átlépni az árnyékunkon, és most nem a meccsen látottakról beszélek, hanem arról, hogy egy győztes meccs után ilyen kevesen megyünk el Héhalomba. Az első tíz percet leszámítva, uraltuk a meccset, még így is, de sajnos egy egyéni hiba után gólt kaptunk. Még az első félidőben hasonló szituációból a kapufát találtuk telibe. A második félidőben jól kezdtünk, de a kiállítás után, hiába támadtuk végig a félidőt, ez lehet, nem kedvezett nekünk, mert a visszahúzódó ellenfelet nem tudtuk feltörni. Egy pontra rászolgáltunk volna, de kimondott támadó nélkül, ez ma nem sikerült. Gratulálok a Héhalom lelkes játékához!