2024.05.27.

Ismét örülhetett a Bánk-Dalnoki Akadémia

Két vereség után Szécsényben győzött Szász Jenő együttese.

Szombaton Szécsényben volt jelenése a Bánk-Dalnoki Akadémiának a vármegyei élvonal kilencedik körében. Hazai oldalon tizenkilenc hónap kihagyás után az ötvenegy esztendős Oláh Tibor állt a gólvonal elé. Bár az előző két mérkőzésükön kikaptak, esélyesként tekinthettünk a vendégekre, akik Kócsa révén előnybe is kerültek az első félidő derekán. Ezt követően akadt alkalmuk egyenlíteni a házigazdáknak, de elrontották lehetőségeiket. Próbálkoztak a szécsényiek, mindhiába, a második felvonás felénél Kiss Károly gyakorlatilag lezárta az összecsapást. Az utolsó negyedórához érve Török növelte a különbséget. Az utolsó pillanatokban csökkent a látogatók lépésfórja, akik így végül három egyes győzelemre tettek szert.

Vármegyei I. osztály, 9. forduló:

Szécsény VSE-Bánk-Dalnoki Akadémia 1-3 (0-1)

Szécsény, 70 néző. Vezette: Urbán V. P. (Szász K., Szemesi Zs.)

Szécsény VSE: Oláh T. – Komár, Szokács, Rácz R., Gombár – Máté D., Molnár – Kántor, Oláh Á., Bene (Lőrik, 68.) – Alapi. Vezetőedző: Tőzsér Zsolt.

Bánk-Dalnoki Akadémia: Kiss O. – Haffner (Gyebnár, 63.), Kozma, Frey, Török – Szentpéteri, Kovács P. – Tőkés (Sándor M., 46.), Kócsa, Rieger (Medveczki, 39.) – Kiss K. (Fogarasi, 70.). Vezetőedző: Szász Jenő.

Sárga lap: Gombár, Komár, Szokács, ill. Szentpéteri, Török

Gól: Máté D. (90.), ill. Kócsa (21.), Kiss K. (65.), Török (76.)

Jók: Oláh T., Oláh Á., Gombár, ill. az egész csapat

Tőzsér Zsolt: – Kulturált ellenféllel játszottunk. Gól nélkül nem lehet meccset nyerni! Nagyobbnál nagyobb helyzeteink voltak, partiban vagyunk mindenkivel, de nincs, aki berúgja a ziccereket…

Szász Jenő: – Jó időben, szép környezetben, jó minőségű pályán játszhattunk. Minden adott volt, hogy minőségi, jó futballt mutassunk, ami helyenként sikerült is. Nagy százalékban nálunk volt a labda, viszont egy-két kontrából meglepett minket az ellenfél. Vezetésünk után néha dadogott a játékunk. Jól tartotta magát az ellenfél, benne volt a levegőben, ha nem rúgunk rá gólt, a végén melegben lehetünk egy ellentámadásból vagy pontrúgásból. Szerencsére nem ez történt. A fiatalok, akik szóhoz jutottak, vállalható jó teljesítményt nyújtottak. Két „zsák” után nagyon kellet a győzelem Az ellenfélnek további sok sikert kívánok! Alapi Gabinak kitartást és jó egészséget! Nagy harcos, ma is megmutatta.

A bajnokság aktuális állása: