2024.07.25.

Új vezetőedzője van a Bánk-Dalnoki Akadémiának

Kárpáti Zoltán vette át a vármegyei első osztályban dobogós helyen álló csapat irányítását.

A Bánk-Dalnoki Akadémia együttese Szász Jenő irányításával tíz győzelmet, egy döntetlent, illetve három vereséget jegyezhetett fel a vármegyei élvonal őszi idényében. A gárdát érintő friss információ, hogy Kárpáti Zoltán lett a társaság újdonsült vezetőedzője. A klubot érintő további hír, hogy a tavaszi szezon első szakaszát még a diósjenői műfüves pályán tölti a csapat. A frissen kinevezett trénert meg is szólaltattuk kinevezése kapcsán. Az alábbiakban olvasható interjúnk.

– Anno már dolgozott az egyesületnél. Mi történt önnel azóta?

– Az elmúlt két és fél évben, mióta eljöttem Bánkról, Pest vármegyében dolgoztam – mondta Kárpáti Zoltán. Előbb Veresegyházán asszisztens- majd vezetőedzőként, illetve Leányfalun vezetőedzőként.

– Időközben mennyire követte nyomon a Nógrád vármegyei labdarúgás eseményeit?

– Természetesen szinte teljesen naprakész vagyok a nógrádi focival kapcsolatban, másképp nem is vállaltam volna el a felkérést.

– Hogyan fogadta a mostani lehetőséget?

– Derült égből villámcsapásként ért, és az időzítésből is látható, hogy nem szakmai, hanem sokkal inkább emocionális döntést hoztam, mivel az átigazolási időszak utolsó napján kerestek meg a bánkiak, így a keretbe már nem tudtam belenyúlni, és a felkészülés nagy részét is az elődömmel csinálta végig a csapat. De ezzel a klubbal értem el legnagyobb felnőtt sikereimet – Takács Laci segítőjeként ősszel, majd Könczey Zsolt és Helm András mellett/mögött tavasszal – a bajnoki cím, a kupagyőzelem és a feljutás is összejött, egyszerűen nem mondhattam nemet a felkérésre.

– Miben lehet más ez a szerepvállalás, immáron vezetőedzőként?

– Minden felelősség az enyém, és a felnőtt labdarúgásban csak az eredmények számítanak. Az, hogy hogyan éred el (esetleg miért nem sikerül), senkit sem érdekel!

– Mit vár tavasszal?

– Nyilván időre van szükség, amíg a srácok elsajátítják azt a stílust, amit én képviselek, de az most nincs, így az első két-három bajnokin a szerencsére is szükségünk lesz. Utána viszont már meglesz a megfelelő számú edzés a lábukban, ami elengedhetetlen, hogy látszódjon a “kezem nyoma”! Biztos vagyok benne, hogy a tavasz második felére és a rájátszásra egy rendkívül ütőképes és bárki ellen győzelmi eséllyel pályára lépő csapat lesz a Bánk!