2024.07.27.

A Honvéd második számú együttesét fogadja a Bánk-Dalnoki Akadémia

Vasárnap Berkenyén csap össze az NB I-es tartalékcsapattal a Nógrád vármegyei gárda.

A Dunaújvárosban elért szép siker után vasárnap a harmadik vonal Közép-csoportjának harmincharmadik fordulójának keretein belül gyarapítaná tovább pontjai számát a Bánk-Dalnoki Akadémia. Tizenhét órás kezdéssel a hatodik helyet elfoglaló Honvéd második számú gárdáját fogadja Berkenyén a Nógrád vármegyei társulat. Szokásunkhoz hűen, a mostani találkozót megelőzően is megszólaltattuk a csapatokat vezető szakembereket. A mostani bajnoki előtt a házigazdákat irányító Czuk Henrik, illetve budapesti fiatalok mestere, Szamosi Tamás is megosztotta velünk előzetes meglátásait. Lássuk a beharangozó gondolatokat!

NB III Közép-csoport, 33. forduló, 2023. április 23. (vasárnap), 17.00:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Budapest Honvéd-MFA II

Berkenye, Sportpálya. Vezeti: Drabon Barnabás (Imrő János, Frank Viktor László)

Czuk Henrik, a Bánk-Dalnoki Akadémia vezetőedzője: – Nagyon örülök, hogy sikerült nyerni a Dunaújváros ellen. Négy gólt rúgtunk, emellett pedig még volt két kapufánk és több helyzetünk. Tehát abszolút megérdemelt volt a győzelmünk és tényleg jól is jött a csapatnak. A héten nagyon jól edzettünk és jó volt a hangulat is. Odatették magukat a srácok. A helyzetünkben nem is lehet más a célunk a Honvéd II ellen, mint egy újabb siker. Szeretnénk ismét három pontot szerezni. Mindenki hadra fogható a keretben.

Szamosi Tamás, a Budapest Honvéd-MFA II vezetőedzője: – Az elmúlt időszakunk abszolút sikeresnek mondható, hiszen hét veretlen mérkőzés volt a hátunk mögött, majd a nyolcadikon kaptunk ki egy jobb csapattól. Az idény hátralévő részében azt várom, hogy tovább folytassuk azt a fejlődést, amit év eleje óta mutatunk. Öt meccsünk van még hátra a szezonból. Igazából. nem pontszámokban gondolkodunk, hanem csapat- és játékosszinten. Továbbra is elsődlegesen az a feladat, hogy fel tudjuk készíteni a fiatal játékosainkat a felnőtt futballra. Mindent tudok a vasárnapi ellenfélről. Nagyon-nagyon szeretnénk visszavágni nekik, hiszen nálunk megvertek minket. Úgyhogy ennek megfelelően készülünk. Mindenképp a győzelem reményében utazunk Berkenyére. Nagyon fiatal gárdával megyünk. Egyedül Szabó Alex jön vissza az első keretből, illetve ha Átrok Zalán idetartozik, ő is fog majd játszani. Habár ő kisebb betegséggel küzd, így kérdőjeles.