2024.07.27.

Az idényben utoljára lép pályára házigazdaként a Bánk-DLA

Vasárnap a Dabast fogadja Berkenyén a Nógrád vármegyei gárda.

Vasárnap a harmadosztály Közép-csoportjának harminchetedik fordulójában vesz részt a Bánk-Dalnoki Akadémia. Tizenhét órás kezdéssel az utolsó előtti, tizenhetedik helyet elfoglaló, a tavaszi idény eddigi részében csupán egyszer nyerni tudó Dabast fogadja a Nógrád vármegyei társulat Berkenyén. A mérkőzést élőben közvetítjük weboldalunkon. Szokásunkhoz hűen, a mostani bajnoki előtt is megszólaltattuk a csapatokat vezető szakembereket. A házigazdákat irányító Tábori Ákos mellett a másik oldal mestere, Tóth László is megosztotta velünk előzetes meglátásait. Lássuk a beharangozó gondolatokat!

NB III Közép-csoport, 37. forduló, 2023. május 14. (vasárnap), 17.00:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Meton-FC Dabas

Berkenye, Sporttelep. Vezeti: Virág András Barnabás (Molnár István, Frank Viktor László)

Tábori Ákos, a Bánk-Dalnoki Akadémia megbízott edzője: – A tartalékcsapatunkkal közösen folyt a munka a héten. Sok fiatal játékosunk van, aki meg szeretné magát mutatni. A hozzáállással nincs probléma, dolgoznak a fiúk. A mérkőzéseken mindig van hiba, de a feladat adott, le kell hozni a játékosaimnak a meccset a lehető legkevesebb hibával és a helyzeteinket meg gólra kell váltani. Az a Dabas érkezik hozzánk, akinél az előző félévben nem sikerült a pontszerzés, pedig megvoltak a lehetőségeink a győzelemre is. Idén nem a legjobb formájukat mutatják, nagy rangadóra számítok. A keretben mindenki rendelkezésemre áll, a megyei mérkőzésünk után születik meg a pontos összeállítás.

Tóth László, a Meton-FC Dabas vezetőedzője: – Rendkívül nehéz időszak van mögöttünk. Nem gondoltam volna, hogy ilyen rossz állapotban lévő csapatot veszek át. Egyébként korábban sokkal optimistább voltam annál, mint amit az elmúlt hetek mutattak. Mindenféleképpen győzni szeretnénk vasárnap! Bár nem volt sok sikerünk, szám szerint egy, ez alatt az időszak alatt, amióta én vagyok az edző, de többször közel álltunk hozzá. Sajnos balszerencsések voltunk. Bízom benne, hogy a bennmaradás kiharcolása miatt a csapat is átérzi a helyzetet és győztes mentalitással lépnek pályára a fiúk. A hét közepén porcműtétet hajtottuk végre az egyik játékosunkon, illetve egy kisebb betegünk is, de összességében a keret kilencven százaléka rendelkezésemre áll. Úgyhogy a lehetőségeinkhez képest azért viszonylag jól fogunk tudni fölállni a vasárnapi mérkőzésen.