2024.07.27.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Palotás SE-Pásztó SK, a Mátramindszent SE-Varsány SE, a Rimóc SE-Nógrádsipek SE, illetve a Felsőpetény SE-Rétság FC csörtékre esett a választásunk Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Megyei I. osztály, 28. forduló, 2023. május 13. (szombat), 17.00:

Palotás SE-Pásztó SK

Jele Zoltán, a Palotás SE vezetőedzője: – Az elmúlt időszak sajnos nem úgy sikerült, ahogy terveztük. Nem csak az eredmények miatt, hanem játékban sem nyújtottuk, amit szerettünk volna. A következő fordulóban közvetlen riválissal játszunk. Hétvégén azt a Pásztót fogadjuk, akik az elmúlt két meccsüket megnyerték, előttünk állnak a tabellán, masszív csapat, de hazai pályán nem lehet más a célunk, minthogy megszerezzük a három pontot, amihez kemény melóra és bátor játékra lesz szükség. Veres, Jambrich Benjámin, Kotasz Tibor, illetve Hegyi nem lesz bevethető.

Forgó Péter, a Pásztó SK vezetőedzője: – Az elmúlt két mérkőzésen elfogadható teljesítményt nyújtott a csapat, szeretném, ha erre építkeznénk és tudnánk előrelépni játékban. Amennyiben tudunk a rögzített játékhelyzetek levédésén javítani, eredményesek lehetünk a hátralévő három találkozón. A Palotás masszív középcsapat, amikor jó napot fognak ki, meg tudják nehezíteni bármelyik megyei osztályú ellenfél dolgát. Reményeim szerint, tudunk egy fegyelmezett játékot nyújtani, és abban bízom, hogy ez pontokban is megmutatkozik. Rengeteg hiányzó van a csapatban, így egyelőre nem tudom, ki tudja vállalni a játékot.

Megyei II. osztály, 24. forduló, 2023. május 13. (szombat), 17.00:

Mátramindszent SE-Varsány SE

Berki Aladár, a Mátramindszent SE játékos-edzője: – Elég gyengére sikerült az utolsó két hét. A múlt héten azt hittük, kimegy a cipő és megnyeri a mérkőzést, adtunk hatvanöt perc előnyt az ellenfelünknek, meg négy gólt, ahonnan nem lehet felállni. Így nagyon nehéz motiváltnak lenni, hogy szinte már nincs tétje a meccseinknek, hiszen már nagy valószínűséggel biztosan másodikok vagyunk. De azért bízom a fiúkban, hogy hazai pályán megpróbáljuk itthon tartani a három pontot. Jó erőkből álló csapat a Varsány, amely masszív, kemény futballt játszik. Szoros mérkőzésen, remélem, sikerül győznünk! Hiányzóról még nem tudok.

Báránkó Gábor, a Varsány SE játékos-edzője: – Fontos pontokat szereztünk a múlt héten, de ez még csak arra elég, hogy jelenleg biztos negyedik helyünk van a tabellán. Nagyon nem akarok, és nem is szeretek előre számolni, mert messze még a vége, ahhoz, hogy dobogósok legyünk, kevés hozni minden meccset. A ‘lapujtői csapatnak is pontokat kell veszíteni, hogy sikeresebbek legyünk. A ‘mindszenti csapatnak is bőven be van biztosítva a helye a tabellán. Nekik elég a négy fordulóból egyet megnyerni és teljesen hátradőlhetnek. Sokkal izgalmasabb párharc alakulna ki, ha pontokban közelebb lennénk egymáshoz, mert egy vereség után veszélyben lenne a jelenlegi helyünk. Így nem számítok másra, minthogy egy góllal többet rúgunk, egy sportszerű mérkőzésen. Így megmaradna az esély nekünk a további izgulásra! Hazai pályán elég parázs meccset játszottunk egymással, volt is piros lap mindkét oldalon. A mérkőzés után pár hétre szerveztünk egy jótékonysági bált, ahol vendégünk volt épp a piros lapos ‘mindszenti játékos a barátnőjével, de itt már híre-hamva sem volt a meccsen lévő magas adrenalinnak! Annyira jól érezték magukat, hogy még a fődíjat is elvitték! Személy szerint én adtam át es persze gratuláltam neki! Remélem, a hétvégi meccs után vendégül látja a csapatot egy kávéra. Bízom benne, a sérült játékosok már hadra foghatók lesznek a hétvégén!

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 23. forduló, 2023. május 14. (vasárnap), 17.00:

Rimóc SE-Nógrádsipek SE

Fábián Róbert, a Rimóc SE vezetőedzője: – A múlt heti fordulónkban nagyon gyenge játékot mutatott a csapat. Remélem, túl tudjuk magunkat tenni ezen a gyenge teljesítményen és újult erővel tudunk pályára lépni a hétvégén. Bajnoki esélyekről volt szó, de csak távlatokban. A dobogó valamelyik fokát szeretnénk megcsípni! Ismerem az ellenfelünket, jó erőkből álló csapat, de valamiért mostanában nem jönnek nekik az eredmények. Bízom benne, nem ellenünk akarnak pontokat szerezni! Ezeknek a szomszédvári rangadóknak mindig más a feelingjük, mindegy, hogy ki hol helyezkedik el a tabellán. Végig kiélezett helyzetet várok, sok párharccal, kemény, de nem durva ütközetekkel. Szeretnénk begyűjteni a három pontot, egy sportszerű mérkőzésen! Két hiányzóról tudok, a többi vasárnap fog kiderülni.

Kelecsényi Gábor, a Nógrádsipek SE vezetőedzője: – A két hét szünet pihenéssel telt, remélem, jót tett mindenkinek. A mezőny jól összerázódott pontokban, a tizedik helyig bármi lehet. A hazaiaknak tudomásom szerint komolyabb terveik vannak, amihez az eredményeik is jönnek és figyelemreméltók. Nagyszámú érdeklődőre és sportszerű, nagy iramú meccsre számítok, amihez a hazai remek szurkolótábor, remélem, sportszerűen, jó hangulatot csinál majd. Csampa, Deák Martin, illetve Pityi biztos nem lesz, de még lehetnek hiányzók addig.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 23. forduló, 2023. május 14. (vasárnap), 17.00:

Felsőpetény SE-Rétság FC

Laczkovszki Zsolt, a Felsőpetény SE vezetőedzője: – Az elmúlt hetekben elég jól teljesítettünk, és bízok benne, hogy ez a lendület megmarad. A célunk a hátralévő meccseken minél több pontot begyűjteni és előrébb végezni a tabellán. A Rétság egy jó csapat, jó játékosokkal, ők is azon lesznek, hogy nyerjenek, ez nyilvánvaló. Izgalmas, szoros meccsre számítok vasárnap, Teljes lesz a keret, és a kispad is tele lesz. Szerencsére mindenki bevethető. Azon leszünk, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk és megnyerjük a találkozót!

Havay Zoltán, a Rétság FC vezetőedzője: – Az elmúlt hetekben történtekről vegyes érzéseim vannak, teljesítettünk jól és rosszul is egyaránt. A hátralévő idényben fontos megtartanunk a negyedik helyezést, és ezért meg kell nyernünk az előttünk lévő mérkőzéseket. A hétvégén a Felsőpetény csapatával vetjük össze erőinket. Pörgős, fiatal és ügyes ellenfélről lesz szó.
Nagyon szeretnénk nyerni és meg is fogunk tenni ez ügyben mindent. Lesz hiányzónk, vannak sérültjeink, de bízom benne, hogy szép létszámmal jövünk majd össze.