2024.07.27.

Szereplési rekordot állított fel a Nógrád Válogatott

Hét szerzett ponttal selejtezős csoportba második helyét kaparintotta meg a Szabó Gábor által vezetett alkalmi csapatunk.

Mint az olvasóink jelentős része számára vélhetően tudvalevő, a kétévente szokásos regionális torna selejtezőének keretein belül Nyírbátorban töltötte az előző hétvégét a Nógrád Válogatott. Szombaton és vasárnap is két-két mérkőzés várt a mieink. Ahogy arról korábban már bővebben beszámoltunk, előbb egy vereség, majd egy győzelem következett, aztán Szita góljával sikerült felülmúlni a Hajdú-Bihar vármegyei amatőrválogatottat, zárásképpen pedig egy döntetlent könyvelt el alkalmi gárdánk Heves kiválasztottjaival szemben. Ez a szereplés azt jelenti, hogy egyéni rekordot állított fel a Szabó Gábor által irányított alakulat, a megkaparintott második hely és hét pont mindenképpen dicséretreméltó és megilleti a kalapemelés a fiúkat. Lássuk a részleteket!

Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornája, Észak-Keleti csoport, Nyírbátor, 4. forduló, szombat:

Hajdú-Bihar vármegyei amatőrválogatott-Nógrád vármegyei amatőrválogatott 0-1 (0-0)

Nyírbátor, Nyírbátori LSE Sporttelep, 30 néző. Vezette: Nagy F. (Papp F., Paráda R.)

Hajdú-Bihar vármegyei amatőrválogatott: Kiss B. – Galla P. (Mertin, 24.), Bogár, Csordás (Lakatos, 40.), Bacskai, Sallai Cs. (Gyügyei, 38.), Kántor T., Szabó B. (Rostás, 38.), Katona, Bohács, Rácz. Vezetőedző: Szitkó Róbert.

Nógrád vármegyei amatőrválogatott: Vida – Török, Németh D. (Pápai, 51.), Ökrös, Márkus – Gazdag (Sulcz, 24.), Kántor B. (Tóth Sz., 35.), Budveszel (Lukáts, 30.) – Domán, Szita, Pál G. (Jakab, 43.). Vezetőedző: Szabó Gábor.

Gól: Szita (34.)

Szitkó Róbert:Nyilvánvalóan megvannak a tanulságai ennek a mérkőzésnek is. Azt gondolom, hogy az a csapat, mely kicsit még versenyben  van a továbbjutásért. Nekünk is megvoltak a lehetőségeink, de ettől függetlenül gratulálok az ellenfélnek!

Szabó Gábor: – Nagy az öröm! Ismét három pontot szereztünk. Ezzel a hat egységgel nagyon élnek a remények bármire. Természetesen nem csak a mi kezünkben van a sorsunk, de az óriási annak tükrében, ahogy elindultunk, ahogy nekimentünk, és amilyen negatív hangok voltak folyamatosan. Most is csak azt tudom mondani, ez a csapat, a játékosok bebizonyították azt, hogy igenis ők a legjobbak erre a pozícióra. Nagyon motiváltak vagyunk, de ezt lehet másból is látni is egyébként. Az öltözőben sok mindent lehet mutatni, mondani, de a gólörömöt nem… Ezekkel a játékosokkal szinte csak most vagyunk kontaktban, három alkalommal találkoztunk, és akkor sem volt ott mindenki. Mégis mindent elmond, ahogy örülnek a sikernek, egymásnak. Megmutatkozik, most milyen stádiumban van ez a csapat, milyen emberek alkotják. Ez, ami visz minket előre. Nagyon motiváltak vagyunk. Meg szeretnénk nyerni a következő mérkőzést is. Azt hiszem, bárhogy is alakul ennek a tornának a végeredménye, mindenképpen csak pozitív dolgokról lehet beszélni. Ezt a társaságot együtt kell tartani. Egyébként is ez a jövő csapata. Úgy is válogattuk össze a játékosokat, hogy még évekig menjen ez a dolog. Nagyon fiatal a gárda szinte nyolcvan-kilencven százaléka. Szóval nagyon örülünk és nagyon büszkék vagyunk a játékosokra!

Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornája, Észak-Keleti csoport, Nyírbátor, 5. forduló, szombat:

Nógrád vármegyei amatőrválogatott-Heves vármegyei amatőrválogatott 1-1 (1-1)

Nyírbátor, Nyírbátori LSE Sporttelep, 30 néző. Vezette: Paráda R. (Goneth B., Papp F.)

Nógrád vármegyei amatőrválogatott: Vida (Kaszás, 51.) – Török, Pápai, Ökrös, Márkus – Kántor (Jakab, 46.), Tóth Sz. (Sulcz, 31.) – Gazdag, Szita, Domán (Lukáts, 40.) – Pál G. Vezetőedző: Szabó Gábor.

Heves vármegyei amatőrválogatott: Besze – Papp (Oláh Á., 46.), Gál, Ficzere, Gallik – Ambrus (Balázs L., 31.), Nyerges (Molnár A., 40.), Molnár E., Hegedűs (Szegedi, 46.) – Pataki (Vojtekovszki, 47.), Palaticzky. Vezetőedző: Gulyka Zsolt.

Sárga lap: Gazdag, Kántor, ill. Gál, Molnár A.

Gól: Gazdag (26.), ill. Papp (20.)

Szabó Gábor: – Felemás volt a mérkőzés. Az első félidőben nem játszottunk olyan jól, de hát, itt már azért benne van a lábakban ez a két nap. Viszont a második félidő nagyon jól nézett ki. Az utolsó nyolc percben is három százszázalékos ziccerünk volt. Abból kettő üres kapura. Azt mondom, nagyon pozitív volt ez az egész. Megmondom őszintén, amikor ezt az egészet elvállaltam nem gondoltam erre. Én egyébként is pozitív gondolkodású és optimista ember vagyok, de még az én várakozásaimat is felülmúlta, amit ettől az egésztől kaptunk. Akár a szövetség, akár a játékosok részéről. Ezek a játékosok megmutatták, megmutattuk, hogy a Nógrád vármegyei labdarúgás azért nem olyan, mint sokan hiszik. Nagyon jó futballistáink vannak. Nagyon fel kellett kötni a gatyát mindenkinek ellenünk, és nekünk nagyon fontos volt, hogy ezt megmutassuk. Ez egy nagyon fiatal csapat, övék a jövő. Bízom benne, ez marad így tovább, és ebből nagyon sokat ki lehet hozni. A játékosok hozzáállása példaértékű. Ahogy az a közösség is, ami ezalatt a két nap alatt és a pár edzésen kovácsolódott. Sokkal többet kaptunk ettől, mint amit várunk! Itt ragadnám meg a lehetőséget, hogy megköszönjem a szakmai stábnak ezt a nagyon komoly munkát, amit most beletettek! A szövetségnek ezt a fantasztikus támogatást, amit nekünk biztosítottak a körülményekkel, minden adott volt, hogy így szerepeljünk. A játékosoknak ezt az egészet, amit beletettek, eljöttek, csinálták, tényleg le a kalappal! Szeretnék mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánni!

Gulyka Zsolt: – Kaotikusra sikerült a mérkőzés, főleg a második félidő. Mindkét csapat megnyerhette volna a meccset. Az első félidőben a látottak alapján nekünk volt több helyzetünk. A második játékrészben mindkét együttes eldönthette volna. Tét nélküli mérkőzésen, úgy gondolom, igazságos döntetlen született.

Ide kattintva érhetők el a szombaton lejátszott találkozók részletei.

További eredmények:

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei amatőrválogatott-Heves vármegyei amatőrválogatott 2-0

Hajdú-Bihar vármegyei amatőrválogatott-Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei amatőrválogatott 1-4

Heves vármegyei amatőrválogatott-Hajdú Bihar vármegyei amatőrválogatott 2-1

Heves vármegyei amatőrválogatott-Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei amatőrválogatott 1-3

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei amatőrválogatott-Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei amatőrválogatott 0-0

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei amatőrválogatott-Hajdú-Bihar vármegyei amatőrválogatott 0-1

Az aktuális állás: