2024.06.03.

Hátrányból fordított a Bánk-Dalnoki Akadémia ellen az Újpest II

Hiába vezetett a Nógrád vármegyei csapat, újra nem szerzett pontot.

Múlt vasárnap a budapesti Szabadkikötő Sporttelepen fogadta az Újpest tartalék együttesét a harmadik vonal Közép-csoportjában szereplő Bánk-Dalnoki Akadémia. Remekül indították a huszonötödik körben esedékes bajnokit a házigazdák, már az ötödik percben érkezett a gól. Egy szögletből középre passzolt labdát Kiss továbbított kapásból a kapuba. Ezt követően akadtak még lehetőségek az előnyben lévő oldal előtt, de már nem sikerült betalálni, sőt nem sokkal a szünet előtt Lukáts egalizált, aki egy feljátszott labdával iramodott meg a jobb szélen, majd értékesítette a ziccert.

A második felvonás elején aktívabbak voltak a lila-fehérek, össze is jött nekik az egyenlítés. Az 55. minutumban egy szabadrúgás kipattant a hálóőrről, Simon pedig köszönte szépen és bevágta a lasztit. Hamarosan megint eredményesek tudtak lenni a IV. kerületiek. Egy felívelés Burzihoz jutott, aki kihasználta a helyzetet. A hátralévő időben itt is-ott is akadt bőven alkalom arra, hogy megrezdüljön a háló, de már egyik társulat sem volt képes mattolta a másik védelmét, így végül három egyre nyertek az újpesti fiatalok.

NB III Közép-csoport, 25. forduló:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Újpest FC II 1-3 (1-1)

Budapest, Szabadkikötő SE Sporttelep, 70 néző. Vezette: Urbán E. (Deme R., Majorné Nagy P.)

Bánk-Dalnoki Akadémia: Zima – Molnár M. (Barát, 57.), Hajdu I., Frey, Petrezselyem – Török (Fellegi, 72.), Darabont G. – Sápi (Haronisz, 57.), Kócsa, Király (Rosta, 72.) – Kiss K. (Szentpéteri, 61.). Vezetőedző: Tábori Ákos.

Újpest FC II: Hámori – Lukáts (Müller, 78.), Horváth B., Fehér, Szűcs (Burzi, 61.) – Eckl, Dékei (Hajdu H., 72.), Geiger – Tamási (Qasim, 72.), Tóth Á. (Hajdi, 78.), Simon. Vezetőedző: Mundi Viktor.

Sárga lap: Király, Török, Hajdu, ill. Fehér, Tóth Á.

Gól: Kiss K. (5.), ill. Lukáts (40.), Simon (55.), Burzi (62.)

Tábori Ákos: – Azt gondolom, hogy az első félidőben felénk billent a mérleg. Tehát nekünk állt a győzelem. Vezetésre is szert tudtunk tenni. Az első félidő végén kapott gól mentálisan kicsit visszahúzta a társaságot. Az öltözőben próbáltuk ezt helyretenni, tisztázni a fejeket, de nem jól jöttünk ki… Az elején még kaptunk rá gyorsan kettőt. Utána próbálkoztunk, megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtunk vele élni. 

Mundi Viktor: – Mint korábban is mondtam, tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Tehát ez a Bánk stabilitásra már nem az, amely tavaly játszott, és akkor is megszenvedtünk ellenük. Rúgtak egy nagyon szép gólt egy szögletvariációból. Ott belealudtunk kicsit, de összességében az első félidőben az egészébe beleadtunk, abszolút nem tudtunk dominálni. Nagy szerencsénk volt, hogy a félidő végén tudtunk egy gólt szerezni és nem hátrányos helyzetben mentünk az öltözőbe. Véleményem szerint, a második félidőben már mi voltunk a jobb, tudatosabb csapat. Kapufát rúgtunk és több ziccert kihagytunk. A győzelmünk szerintem teljesen megérdemelt.

A bajnokság aktuális állása: