2024.05.05.

Újabb sikerrel ér fel az SVSE női futsal csapatának kupabúcsúja

A párharc visszavágóján egy hajszállal bizonyult jobbnak az NB I-es Budaörs.

Pár héttel ezelőtt nem mindennapi Magyar Kupa-menetelést indított el a Salgótarjáni VSE regionális bajnokságban szereplő női futsal csapata. Egymás után két másodosztályú ellenfelet, sorrendben a Borsod Sport Klubot és az Egert is búcsúztatta vármegyeszékhelyünk alakulata. Aztán jöhetett egy még keményebb dió, az NB I-es Budaörs. Az első mérkőzésen folytatódott a mese, hiszen hazai környezetben bravúrosnak mondható kettő kettes döntetlent értek el a lányok.

Szerdán játszottak a párharc visszavágóját, ahol ugyan búcsú lett a történet vége, ez a kiesés bizony egy újabb sikerrel ér fel. Egy végig kiélezett meccsen, háromszor is meg tudta szerezni a vezetést az SVSE, a házigazdák viszont rendre egalizáltak, a hajrában pedig a győzelmet érő gólt is elérték, így négy háromra nyertek, ami azt jelenti, összesítésben hat ötös arányban mentek tovább. Az eredménytől függetlenül azonban, ez a szereplés tényleg csak a lehető legpozitívabb jelzőkkel illethető, nem mindennapi teljesítménnyel rukkoltak elő a hölgyek, egy még komolyabb skalp pedig csak egy hajszálon múlott.

Női futsal Magyar Kupa, 3. forduló, 2. mérkőzés:

Budaörs Futsal-Salgótarjáni VSE 4-3 (3-3), összesítésben: 6-5

Budaörs, Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand. Vezette: Liebhardt A., Molnár P. (Kovács P. R.)

Budaörs Futsal: Kardosi – Fábián, Oláh B., Kajdy, Buzás. Cserék: Pető, Terdik, Tóth E. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Salgótarjáni VSE: Cseh-Rusz – Bede, Bali, Bujtár-Bokor, Tóth F. Cserék: Bognár, Mészáros, Budveszel, Radvánszkyné, Horváth-Keviczki. Vezetőedző: Bujtár Tamás.

Gól: Fábián (7., 37.), Kajdy (9.), Buzás (15.), ill. Bede (3., 8.), Bali (10.)

Bujtár Tamás: Vártuk a mérkőzést és becsületesen készültek is a lányok a visszavágóra, tudtuk, hogy nagyon jó csapat a Budaörs. Jól kezdtük a meccset, korán sikerült megszerezni a vezetést. Az első félidőben bátran játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, és háromszor is előnybe tudtunk kerülni, de nem tudtunk ezzel a lehetőséggel élni. A második félidőben jobb volt a védekezésünk és próbáltunk labdaszerzés után gyors támadásokat vezetni. Az utolsó tíz percben három óriási lehetőségünk is volt, hogy megint előnybe kerüljünk, sajnos azonban nem sikerült már a kapuba találni. A lányok minden tőlük telhetőt megtettek a mérkőzésen. Nagyon büszke vagyok rájuk, parádésra sikeredett a kupaszereplésünk, mindkét meccsen partiban voltunk az NB I-es Budaörs csapatával. Minden dicséret megilleti a játékosokat!