2024.07.27.

Szép skalpot gyűjtött az Építők

Nem termett babér a Mátraterenyének.

Szombaton az Építőknél volt jelenése a Mátraterenyének a vármegyei első osztály huszonnegyedik fordulójában. Ahogy az előzetesen is benne volt a levegőben, férfias küzdelemben voltak érdekeltek a gárdák. Teljes mértékben méltó riválisnak bizonyultak a lelkes hazaiak. A szünetig nem tudtak betalálni a felek, majd jó darabig a folytatásban sem. Aztán az utolsó húsz perchez érve játékos-edzőjük piros lapja miatt megfogyatkoztak a házigazdák. Mintegy negyedóra múlva Oroszi kiállításából kifolyólag egyenlővé vált a létszám. Rögtön ezután bevették a kaput a salgótarjániak, Budveszel Benjámin ért el szép szabadrúgásgólt, egyúttal bravúros, egy nullás sikerhez segítve csapatát.

Megyei I. osztály, 24. forduló:

Építők KC-Mátraterenye SE 1-0 (0-0)

Salgótarján, Forgách Sporttelep, 150 néző. Vezette: Kasza D. (Juhász B., Petz P. J.)

Építők KC: Hegedűs – Menczel, Csatlós, Ökrös, Tőzsér L. – Baranyi D. (Nagy Á., 46.), Gál – Budveszel Benjámin, Gyetvai, Oláh Sz. – Budveszel Benett (Takács B., 94.). Játékos-edző: Csatlós Tamás.

Mátraterenye SE: Csák – Földi, Miklós M. (Oroszi, 67.), Lakatos, Kerényi – Ajtai, Kotroczó (Babka, 67.) – Domán, Stark (Znamecz, 78.), Bata – Kovács E. Vezetőedző: Bujtár Tamás.

Piros lap: Csatlós (70., Építők KC), ill. Oroszi (86., Mátraterenye SE)

Sárga lap: Tőzsér L., Budveszel Benjámin, Oláh Sz., ill. Stark, Kerényi, Domán, Földi

Gól: Budveszel Benjámin (87.)

Jók: az egész csapat, ill. Földi

Csatlós Tamás: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, mert egy nagyon jó csapatot fogadunk. Készültünk rá egész héten, tudtuk, hogy mit fognak játszani. Azt gondolom, hogy szenzációst mérkőzést játszottunk. Hála istennek, nagyon jól futballozott a csapatom. Betartották a fiúk azokat az utasításokat, amiket kértem tőlük. Azt gondolom, hogy erőben is felülmúltuk az ellenfelet. Taktikailag is teljesen rendben voltak a srácok. Nem tudott az ellenfél helyzetet csinálni, nekünk volt két százszázalékos ziccerünk. Egy szenzációs szabadrúgásgóllal meg tudtuk nyerni a meccset, még úgy is, hogy sokáig emberhátrányban játszottunk. Gratulálok a srácoknak, mert van csapatunk! Tehát azt gondolom, hogy nagyon jó az irány, nagyon vevők a munkára a srácok. Sokat edzünk, sokat dolgozunk. Mi ebben hiszünk, és nagyon jó az egységünk, ez hozza a győzelmeket! Nagyon szépen köszönöm az ellenféltől a gratulációt, további sok sikert kívánok nekik!

Bujtár Tamás: – Gratulálok a hazai csapatnak! Győzelmük teljesen megérdemelt. Úgy gondolom, hogy ma még pontot sem érdemeltünk volna. Sokkal nagyobb akarat és tűz volt az ellenfélben, de ezt tudtuk is. Sajnos mi ezt nem tudtuk hozni ma. Elképzelés nélkül futballoztunk. Nem is nagyon volt helyzetünk. Úgy gondolom, hogy tényleg teljesen megérdemelt a hazai siker. Nekünk viszont van min elgondolkodni a hátralévő meccseken, hogy mit is akarunk, mert ennek sok értelme nincs, hogy hétvégén találkozunk, már edzésekre sem jövünk össze Ezen mindenképp változtatni kell. Itt a szerdai kupamérkőzés is, össze kell kapni magunkat, ha valamit el akarunk érni. Az sem lesz könnyű meccs. Gratulálok még egyszer a házigazdáknak, óriásit küzdöttek! További sok sikert a bajnokságban!

A bajnokság aktuális állása: