2024.07.27.

Szép pontot szerzett a Bernecebaráti-Kemence

Ismét csak döntetlent ért el az utolsó pillanatokban egyenlítő Rétság.

Múlt szombaton a Bernecebaráti-Kemencét fogadta a Rétság a vármegyei harmadik vonal Nyugati-csoportjának tizenhatodik fordulójában. Harcos meccsre volt kilátás, bár azért esélyesebbnek tűntek a táblázaton pár pozícióval előrébb fellelhető hazaiak. Jobban kezdtek az immáron Németh Krisztián vezette vendégek, de az első félidőben csak helyzeteket láthattunk, nem lett meg az előny. A második felvonásban aktívabbnak bizonyultak a házigazdák, de a másik oldal sem lankadt. A hajrához érve az időközben egy piros lap miatt emberfórba kerülő látogatók tudtak betalálni, a csereként beszálló Bálintnak köszönhetően. A rétságiak tíz fővel sem adták föl, végül pedig ki tudták énekelni a sajtot ellenfelük szájából. A hosszabbítás utolsó pillanataiban a kispadról beálló Hekli egalizált, kialakítva az egy egyes végeredményt.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 16. forduló:

Rétság FC-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence) 1-1 (0-0)

Vezette: Dankó A. (Kozma J., Stefkó D.)

Rétság FC: Barna – Tövis, Molnár M., Benkocs B., Rózsa – Szklenár (Durján, 65.), Körmöci (Bajzek, 85.), Benkocs K. (Hekli, 88.), Kenyeres – Mák (Homolya A., 25.), Homolya E. Edző: Havay Zoltán.

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence): Marót – Fabi, Vig, Tóth K., Tóth M. – Veres (Sági, 82.), Repiczki, Pál L., Busai – Richter (Bálint T., 77.), Forgács (Laczkó M., 68.). Edző: Németh Krisztián.

Sárga lap: Benkocs K., Benkocs B., Bajzek, ill. Forgács, Richter, Laczkó M., Tóth M.

Piros lap: Rózsa (69., Rétság FC)

Gól: Hekli (94.), ill. Bálint T. (77.)

Jók: Barna, Tövis, ill. az egész csapat

Havay Zoltán: – Sok sikert kívánok a Bernece csapatának!

Németh Krisztián: Bár két-három hiányzóra számítottam, több volt. Ennek ellenére a srácok az első perctől kezdve az utolsóig, remekül végrehajtották, amit megbeszéltünk az öltözőben és kértem tőlük. Csapatként működtünk. Nagyképűség nélkül mondhatom, ha az első félidő után két-három góllal fordulunk, egy szót nem szólhatott volna az ellenfél. Ehhez kellettek a rétsági kapus bravúrjai. Aztán megszereztük a vezetést, de sajnos a végén egy figyelmetlenségből egyenlített az ellenfél. Jó úton járunk, fel a fejjel! Ismét nagyon jó benyomást tett rám a csapat. Igen kitettek magukért a fiúk. A mérkőzés után már elmondtam nekik, de még egyszer megteszem, ha lenne kalapom, megemelném minden egyes játékos előtt, mert nagyszerű teljesítményt tettek le a zöld gyepre. A végén kicsit még a koncentráció hiányzik, ha pedig ez is meglesz, a helyzeteknél nem csak kapusbravúr vagy kapufa lesz, hanem gólt is sikerül belőle szereznünk. Gratulálok a csapatnak, további sok sikert az ellenfélnek!

A bajnokság aktuális állása: