2024.07.27.

A szünet után döntött a Szendehely

Végül sima vereséget szenvedett a Palotás.

Szombaton a Palotást fogadta a Szendehely a vármegyei élvonal huszonkilencedik körében. Az első félidőben nem találtak egymáson fogást a gárdák. Mindkét oldal küzdött becsülettel, de érintetlenek maradtak a hálók a pihenőig. A második felvonásban negyedóra telt el, amikor megtörték a jeget a hazaiak, a pillanatokkal korábban csereként beszálló Hugyecz köszönt be. A hajrához érve Szegvári is megrezgette a hálót, mindent eldöntve. Amolyan slusszpoén gyanánt, két gólpassz után a hosszabbításban egy találatot is elérő Németh Ádám alakította ki a végeredményt. Három nullra nyert Kovács Imre csapata.

Megyei I. osztály, 29. forduló:

Szendehely FC-Palotás SE 3-0 (0-0)

Szendehely, 80 néző. Vezette: Trubin B. (Kürtössy P., Mravik B.)

Szendehely FC: Darázs – Dancsó, Pápai, Németh D., Bera – Balogh (Hugyecz, 60.), Maczkó, Németh Á., Jele (Szép, 46.) – Németh Á. V. (Gembolya, 75.), Szegvári. Vezetőedző: Kovács Imre.

Palotás SE: Dankó – Loboda (Kajzinger, 80.), Kotasz G., Kotasz E., Sipos – Hadrik, Tancsik – Jambrich S. (Szlobodnyik, 38.), Hegedűs (Jambrich B., 3.), Jele – Szabó R. (Hegyi, 67.). Vezetőedző: Jele Zoltán.

Sárga lap: Maczkó, Szép, Bera, ill. Loboda

Gól: Hugyecz (61.), Szegvári (80.), Németh Á. (93.)

Jók: Németh Ádám (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. Dankó, Hadrik, Kotasz G., Tancsik

Kovács Imre: – Az első félidőben kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, de már ekkor is nekünk volt több lehetőségünk a kapu előtt, melyek mind kimaradtak. A második játékrészben egy szerencsés találatnak köszönhetően szereztük meg a vezetést, de tettünk is érte, nagy nyomást helyeztünk ellenfelünk kapujára. A végén pedig még két góllal tettük magabiztossá a sikerünket, de igen csak meg kellett dolgoznunk ezért a fontos három pontért. Gratulálok csapatomnak, a győzelmet Varga Misiéknek ajánljuk! Jó volt újra találkozni Jele Zolival, sikeres zárófordulót kívánok neki és csapatának!

Jele Zoltán: – Küzdelmes mérkőzésen, részünkről két ellentétes félidőről lehet beszélni. Azt mondom, az elsőben még úgy-ahogy nem is játszottunk rosszul. A második köszönőviszonyban sem volt az elsővel. Lehet itt arra fogni, hogy két kulcsemberünket le kellett cserélni a második és a harmincadik percben, vagy, hogy a hazaiak változtattak a második félidőre, de ma is bebizonyosodott, hogy helyzetek és gól nélkül nehéz meccset nyerni. Ennek ellenére, küzdöttünk-hajtottunk, de ez ma ennyire volt elég. Egy nagy pozitívuma van a mai mérkőzésnek, hogy találkoztam egy nagyon jó baráttal, Kovács Imivel, akinek gratulálok és a csapatának további sok sikert kívánok!

A bajnokság aktuális állása: