2024.05.20.

Bajnoki ellenféllel bánt el a Szendehely

A Berkenyét győzte le edzőmeccsen Kovács Imre csapata.

Múlt szombaton Diósjenőn futott össze gyakorló mérkőzésen két vármegye egyes csapat, a Szendehely a Berkenyével hangolt. Az előbb említett gárda egygólos előnnyel vonulhatott a szünetre, majd a fordulás után elkezdtek záporozni a találatok, végül pedig hat kettőre nyert Kovács Imre együttese.

Felkészülési mérkőzés:

Szendehely FC-Berkenye SE 6-2 (1-0)

Diósjenő, műfüves pálya.

Szendehely FC: Darázs (Boda) – Dancsó, Németh D., Pápai, Bera – Szép, Török (Márkus), Németh Á., Kiss (Balogh M.) – Szegvári, Jele (Douzi). Vezetőedző: Kovács Imre.

Berkenye SE: Debre M. – Pécsi, Földvári, Less, Szandai – Balga, Illés, Rusvay, Mátyás P. (Schlenk) – Greff, Fábri (Genzelman). Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Gól: Szép (2), Szegvári (2), Németh D., Balogh M., ill. Fábri, Less

Kovács Imre:Másfél hónap pihenőt és két edzést követően az első fél óra inkább az akklimatizálódásról szólt, sok pontatlanság és helyezkedési hiba jellemezte a játékunkat. Néhány frissítés, valamint egy kis szerkezetváltás azonban meghozta a gyümölcsét és a második félidőben már lényegesen többet kaptam a csapattól minden téren. Egy jó iramú és sportszerű gyakorló mérkőzést tudtunk ma játszani, melyen ugyan nem az eredmény volt a fontos, de a mozgáslehetőség mellett a győzelemnek is tudtunk örülni a harmadik félidőben. „Rusiéknak” sikeres felkészülést és tavaszi szezont, míg a húzódást szenvedő Fábri Tominak gyors felépülést kívánok!

Rusvay Gergely: Az első félidőben rég nem látott jó játékkal rukkoltunk elő. Sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, öt góllal kellett volna vezetni, büntetőből, mégis az ellenfél szerzett előnyt. A Szendehely kapusa extra teljesítményt nyújtott, ha nem ő, akkor a kapufa segített rajtuk. A második félidő elején jött is az egyenlítés Fábri révén, aztán sajnos serülés miatt Fábrit és Mátyást is le kellett cserélnem, onnantól kicsit szétesett a játékunk és sorra kaptuk a gólokat kontrából. Sajnos ma is csak tizenhárman voltunk, így elfogytunk a végére. Sok sikert és jó felkeszülést a Szendehelynek!