2024.07.27.

Vendégként örülhetett a Szendehely

Nem termett babér a Berkenyének.

Szombaton Berkenyén volt jelenése a Szendehelynek a vármegyei első osztály huszonötödik fordulójában. Egy igazi regionális rangadóhoz hűen, mindkét gárda kellő lelkesedéssel vágott neki a meccsnek. Az első negyedóra után a vendégek tudták megszerezni a vezetést, Németh Ádám talált be. Ugyan a szünetig nem, rögtön a második etap elején válaszolni tudtak a házigazdák, Mátyás Péter volt eredményes. Ezt követően volt lehetőségük előnybe kerülni a hazaiaknak, de nem határozatlanok voltak a kapu előtt. A játékrész derekán Németh Árpád ellenben újra a látogatókat segítette lépésfórhoz. Hiába akartak, a hátralévő időben már képtelenek voltak egalizálni a berkenyeiek, akik így kettő egyes vereséget szenvedtek.

Megyei I. osztály, 25. forduló:

Berkenye SE-Szendehely FC 1-2 (0-1)

Berkenye, 70 néző. Vezette: Kovács M. (Horváth S., Istvanovszki A.)

Berkenye SE: Flamich – Porvay, Keresztes, Földvári Sz. (Genzelman, 74.), Földvári D. – Rusvay, Rottek,, Mátyás P. – Less, Fábri (Hesz, 56.), Balga. Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Szendehely FC: Darázs – Dancsó, Pápai, Németh D., Bera – Balogh M. (Gembolya, 93.), Maczkó (Veres, 88.), Németh Á., Szép (Jele, 56.) – Németh Á. V. (Márkus, 70.), Szegvári. Vezetőedző: Kovács Imre.

Sárga lap: Less, Hesz, Földvári D., Mátyás P., ill. Dancsó, Szegvári

Gól: Mátyás P. (47.), ill. Németh Á. (18.), Németh Á. V. (69.)

Jók: Földvári Sz., Less, Keresztes, ill. Darázs, Pápai, Németh Á., Németh Á. V., Márkus

Rusvay Gergely: – Gratulálok a Szendehelynek, de ezen a meccsen nem érdemeltünk vereséget, sőt a második félidőben föléjük kerekedtünk, de sajnos egy hatalmas potyagóllal alulmaradtunk. Kicsit érezni lehetett a frissesség hiányát, hiszen nekünk egy héten belül ez volt a harmadik mérkőzésünk és gyakorlatilag ugyanazzal a tizenkét-tizenhárom játékossal játszunk, de ez nem mentség. A helyzeteket be kell rúgni, és ez rám is vonatkozik. Megyünk tovább, nagyon sűrű időszak elé nézünk. Sajnálom ezt a meccset! Sok sikert a Szendehelynek!

Kovács Imre: – Egy szomszédvári derbin sosem a játék minősége a legfontosabb, hanem a végeredmény, illetve a győztes kiléte. Az idei szezonban immár másodszor, sorozatban pedig harmadszor győztük le „ősi riválisunkat”, amire szerintem még sosem volt példa ezekben a párharcokban. A múlt héten, kényszerűségből elajándékozott pontokat most sikerült visszaszereznünk, egy ki-ki meccsen értékes győzelmet arattunk, mellyel egy kis levegőhöz jutottunk a közvetlen riválisainkkal szemben. Csapatomnak gratulálok, és örülök, hogy átérezték a mérkőzés fontosságát. „Rusinak” és csapatának pedig sikereket kívánok a kupában és a bajnokság hátralévő részében is!

A bajnokság aktuális állása: