2024.07.27.

Hátrányból felállva nyert a Szécsény

Hiába került előnybe az Érsekvadkert, a végén Csatlós Csaba együttese lehetett boldogabb.

Vasárnap Szügyben fogadta az Érsekvadkert a Szécsényt a vármegyei élvonal huszonegyedik fordulójában. Jobban kezdték a meccsét a házigazdák, de egy darabig sehogy sem tudtak betalálni. Mindeközben két komolyabb helyzetet a másik oldal is kialakított, mindhiába. Aztán közeledve a szünethez, Dávid Máté büntetőjével meglett a vezetés a pályaválasztónak. A második felvonásra összekapta magát a hátrányban lévő brigád, Máté Dániel egalizált. Mentek tovább a szécsényiek, a hajrában pedig még kétszer beköszöntek. Előbb játékos-edzőjük vette be a kaput, majd a csereként beszálló Jedlicska állította be az övéi három egyes sikerét jelentő végeredményt.

Megyei I. osztály, 21. forduló:

DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE-Szécsény VSE 1-3 (1-0)

Szügy, 50 néző. Vezette: Nyerges K. (Csillik B. L., Szűcs M. L.)

DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE: Tóth R. – Bozsó (Baló, 60.), Gréczi, Farkas, Gyenes – Szabó Lénárd, Dávid M., Benyó – Keresztes (Ujvári, 46.), Bódis, Pistyúr. Vezetőedző: Nyikos József.

Szécsény VSE: Csampa – Komár (Jedlicska, 55.), Szokács, Máté D., Máté G. (Király, 69.) – Mohácsi – Matyóka, Bene (Szmolnik, 55.), Kántor, Gombár – Csatlós. Játékos-edző: Csatlós Csaba.

Sárga lap: Benyó, ill. Matyóka

Gól: Dávid M. (34.), ill. Máté D. (58.), Csatlós (81.), Jedlicska (89.)

Jók: Tóth R., ill. Máté D., Matyóka, Csatlós

Nyikos József: – Egyáltalán nem akarok ismétlésekbe bocsátkozni, mert most mondhatnám ugyanazt, mint a múltkor. Teljesen tisztában vagyunk, hogy mi a gond, de végre már csináltunk egy olyan félidőt, ami vállalható volt. Amikor egy csapat ilyen mélyponton van, akkor valahol jobban össze kellene szedni a koncentrációt, és odafigyelni, mert kimondottan jól játszottunk a szünetig. Az ellenfélnek egy-két helyzete volt a kapussal szemben, mi pedig sorra kihagytuk a ziccereket. Tehát, ha négy-ötgólos előnnyel fordulunk, egy szavuk nem lehetett volna. Ott le is tudtuk volna zárni a meccset, de mivel ilyen passzban van a csapat, és ilyen körülmények között vagyunk, így azért nehéz kijönni ebből a gödörből. A második félidő viszont teljes mértékben az ellenfélé volt. Ott már kijöttek azok a hibák, amik a fáradtság miatt keletkeztek, mind a fejekben, mind a lábakban. Azt mondom, ettől függetlenül, akkor is hozni kellett volna ezt a találkozót. Az első félidő alapján, el sem tudtuk volna képzelni, hogy itt ma kikapunk!

Csatlós Csaba: Nagyon gyengén futballoztunk az első félidőben, kevés volt a labda nélküli mozgás, de így is kétszer vezethettük az ellenfél kapusára a labdát, viszont mindkettőt kihagytuk, és ahogy ez lenni szokott a futballban, vezetést szerzett ellenfelünk. Így hátránnyal mentünk a szünetre, ahol kicsit megdorgáltam a csapatot, mert nem tetszett, amit láttam! A második félidőben váltottunk szerkezetet, és a cserejátékosok is tudtak hozzátenni a játékunkhoz, ami egy nagyon fontos győzelmet eredményezett! Köszönöm a játékvezető és két segítőjének a korrekt hozzáállást, ellenfelünknek pedig sikeresebb folytatást kívánok!

A bajnokság aktuális állása: