2024.07.27.

Nem kegyelmezett a Berkenyének a Sényő

Maximálisan igazolták az osztálykülönbséget a tizenegy gólig jutó vendégek.

Múlt szombaton az NB III Észak-Keleti-csoportjában szereplő Sényőt fogadta a Berkenye a MOL Magyar Kupa nyitókörében. Bár három perc elteltével előnybe kerültek a hazaiak, az első negyedóra végéig három góllal válaszolt a másik oldal. Hamarosan ismét betaláltak a nyugat-nógrádiak, de nem sokkal később ismét a látogatók voltak eredményesek. A második etapban egy kérdés maradt, hogy mennyivel nyernek a vendégek. Jöttek az újabbnál újabb találatok szépen sorban, végül pedig kiütéses, tizenegy kettes sikert elérve igazolták maximálisan az osztálykülönbséget a kegyelmet nem ismerő sényőiek.

MOL Magyar Kupa, 1. forduló:

Berkenye SE-Sényő-Carnifex FC 2-11 (2-5)

Berkenye, Sporttelep, 70 néző. Vezette: Horváth T. (ifj. Varga G., Majorné Nagy P.)

Berkenye SE: Maruszki – Földvári (Genzelman, 74.), Sági (Schlenk, 84.), Mravik, Gyenes – Rottek (Keresztes M., 69.), Rusvay, Debre G. – Less, Mátyás P., Fábri. Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Sényő-Carnifex FC: Krizsanovszki – Klepács, Sárosi, Ur (Farkas, 46.) – Márton A. (Vámos G., 46.), Sárosi, Szopkó, Erdei (Kapacina V., 53.), Lizák (Kapacina K., 53.) – Vámos M., Kovács Ádám. Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.

Sárga lap: Mátyás P., ill. Erdei, Sárosi

Gól: Fábri (3.), Mátyás P. (22.), ill. Kovács Á. (9., 14., 18., 50., 73.), Klepács (13.), Márton A. (30.), Vámos G. (52.), Kapacina K. (58., 80.), Szopkó (90.)

Rusvay Gergely: Jól kezdtük a mérkőzést, egyből vezetést tudtunk szerezni. Aztán kijött az osztálykülönbség. Sőt azt mondom, sebességben, gyorsaságban, játékban felülmúlt minket az ellenfél teljesen egyértelműen. Voltak lehetőségeink, amik sajnos kimaradtak. Sok olyan gól volt, ami óriási egyéni hiba következtében született. Itt gondolok az elcselezésekre, felpasszokra, amit megbeszéltünk, hogy nem kellene, mert letámadnak, gyorsak, mi meg nehézkesebbek vagyunk. Ezen a héten tudtunk csak összeállni igazából. Három hete kezdtük meg a felkészülést. Nagyon nehéz volt összerakni a csapatot, hiszen húzóemberek igazoltak el. A csatlakozók közül volt, aki ma volt először a pályán, korábban nemhogy meccsen, még edzésem sem, de ettől függetlenül nem teljesített rosszul. Tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de azt azért nem gondoltam, hogy ennyire ki fogunk kapni. Nyilván nem tudom a játékosokat hibáztatni, mert sem edzettségi állapotban, sem gyorsaságban nem tartunk ott, ahol ez a csapat. Szerintem NB III-as szinten a top ötben vannak valahol a vendégek. Nagyon jó játékosaik vannak, és ezt be is bizonyították. Megyünk tovább, készülünk a bajnokságra. Remélem, hogy össze tudunk állni. Jön a Szécsény. Az is egy nehéz mérkőzés lesz. Bízom benne, hogy nem veszi el a kedvüket ez a meccs a srácoknak. További sok sikert az ellenfélnek és gratulálok nekik!

Fiumei Viktor: – Nagyon sportszerű és szimpatikus csapat ellen sikerült érvényre juttatnunk a papírformát. A minimális célt teljesítettünk, továbbjutottunk. Nagyon szép gólokat szereztünk. Az első félidő első perceiben kicsit bealudtunk, de egy jó kupamérkőzés kerekedett ki belőle. Sok sikert az ellenfélnek a bajnokságban és köszönjük a vendéglátást!