2024.07.27.

A hajrában vitte dűlőre a pontok sorsát az SBTC

Tartotta magát az Építők, végül azonban három góllal nyert az éllovas.

Szombaton salgótarjáni csapatok találkoztak a vármegyei első osztály huszonhatodik körében, az SBTC az Építőkhöz látogatott. Masszív védekezésre rendezkedtek be a házigazdák, lelkesen tették a dolgukat, és majdnem ki is tudták húzni kapott gól nélkül a szünetig, végül azonban nem sokkal a pihenő előtt kapituláltak. A második felvonásban jó darabig nem módosult az eredmény. A hajrához érve aztán felgyorsultak az események. Boros találata után Tarlósi is beköszönt, majd érkezett a szépítés. Az utolsó szó a vendégeké volt, egészen pontosan a duplázó Csifóé. Négy egyre győzött az éllovas Stécé a becsülettel harcoló hazaiak otthonában.

Megyei I. osztály, 26. forduló:

Építők KC-Salgótarjáni BTC 1-4 (0-1)

Salgótarján, Forgách Sporttelep, 250 néző. Vezette: Lucián J. (Pásztory K., Csuja Z.)

Építők KC: Hegedűs – Menczel, Ökrös, Gál, Tőzsér L. (Tőzsér G., 82.) – Német, Nagy Á. (Kollár, 71.) – Budveszel Benjámin (Csatlós T., 86.), Gyetvai, Oláh Sz. – Budveszel Benett. Játékos-edző: Csatlós Tamás.

Salgótarjáni BTC: Sz. Varga – Bakos, Csuka, Leandro (Csatlós D., 83.), Orosházi – Klajban (Kecskés, 81.), Horváth M., Nagy X., Csáki (Boros, 46.), Tarlósi P. – Csifó (Jakab, 87.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Sárga lap: Tőzsér L., Budveszel Benett, Gál, Oláh Sz., ill. Klajban, Leandro, Boros, Jakab

Gól: Budveszel Benjámin (85.), ill. Csifó (41., 86.), Boros (75.), Tarlósi P. (80.)

Jók: az egész csapat, ill. Csifó, Nagy X., Tarlósi P.

Csatlós Tamás: – Jó meccset játszottunk a bajnok ellen! Szerintem teljesen partiban voltunk. Ami eddig nem volt ránk jellemző, hogy egyéni hibákból kapunk gólt, most sajnos igen, volt több is, de van ilyen is! Nagyon szép sorozat szakadt meg. Gratulálok az SBTC-nek! Szurkolok nekik, hogy jussanak föl NB III-ba. Mi pedig építkezünk tovább, hétvégén próbálunk javítani!

Sebestyén Szilárd: – Küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl! A hazai csapat szervezetten megszállta a saját térfelét, nehéz volt feltörni őket, végül mezőnyfölényünk gólokban is megmutatkozott.

A bajnokság aktuális állása: