2024.07.25.

Sima sikerrel folytatta hangolását az SBTC

Aktuális fellépésükön öt gólig jutottak a Füzesabony ellen a fekete-fehérek.

Szerdán nyári felkészülési időszaka negyedik fellépésén volt érdekelt a harmadik vonal Észak-Keleti-csoportjának rajtjára hangoló SBTC. A Heves vármegyei élvonal előző kiírásában ezüstéremig jutó Füzesabonyt fogadták a salgótarjániak a Szojka Ferenc Stadionban. Bátran kezdtek a látogatók, egy darabig nem igazán volt különbség a felek között. Aztán a szünethez közeledve meglett a vezetés a hazaiaknak, Tarlósi Milán értékesített egy büntetőt. Rögtön a második felvonás elején jött a következő gól. Bakos növelte övéi lépésfórját. Kisvártatva tovább nőtt a különbség. Ezután egy darabig nem rezdültek meg a hálók, majd a hajrában még kétszer beköszöntek a hátigazdák. Előbb Csifó vette be a kaput, majd Tarlósi Patrik jutott dupláig. Végül öt nullás győzelmet tettek zsebre az utolsó gyakorló mérkőzésükön szombaton tizenegy órától a Vácot fogadó fekete-fehérek.

Felkészülési mérkőzés:

Salgótarjáni BTC-Füzesabonyi SC-Erőss út 5-0 (1-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 150 néző. Vezette: Varga G. (Tóth I., Lovasi J.)

Salgótarjáni BTC: Nyirati – Bakos, Csuka, Kálmán R., Molnár M. – Petrocsenko – Bogdán, Klajban, Horváth M., Nagy X. – Tarlósi M. Csereként léptek pályára: Sz. Varga, Tarlósi P., Csifó, Csáki, Bajor, Palkovics, Kecskés. Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Füzesabonyi SC-Erőss út: Jaksi – Csomós, Tarnóczi, Jambrich, Bocsi – Gere, Antal Zs. – Berki, Kaló, Nagy G. – Pataki. Csereként léptek pályára: Rácz R., Szőllősi, Sebe, Radócz, Nagy L:, Szabó Á., Lovász. Vezetőedző: Bódis Barna.

Gól: Tarlósi Milán (36.), Bakos Bence (46.), Tarlósi Patrik (48., 87.), Csifó István (85.)

Sebestyén Szilárd: Az eredmény ma sem volt mérvadó és lényeges. Az első félidő kimondottan rosszra sikerült. Ott teljesen mást csináltunk, mint amit elképzeltünk. A második félidőben a cserék kicsit frissítettek a csapaton, aminek meg is lett az eredménye, de ma ennyire futotta.

Bódis Barna: – Úgy gondolom, az első félidőben jobban partiban voltunk. Nem volt ekkora különbség. Az ellenfél viszont az egy az egyes párharcokban előrébb jár, mint mi. Természetesen a bajnokság is korábban kezdődik, de úgy vélem, nekünk van hová fejlődnünk, a védekezés részét kell erősítenünk. Labdabirtoklásban, támadásban nagyjából jól helyezkedtünk. Igaz, hogy nem voltunk annyira veszélyesek kapura, de a labdabirtoklással nem volt gond. Viszont a visszafelé védekezésünk lassú volt és az ellenfél elég gyorsan át tudott jutni rajtunk. További sok sikert és jó rajtot kívánok a Salgótarjánnak!