2024.07.27.

Újabb sima sikeren van túl az SBTC

Nyolc gólt beszedve maradt alul az Érsekvadkert.

Szombaton az Érsekvadkertet fogadta az SBTC a vármegyei élvonal tizennyolcadik körében. Gyors góllal kezdtek a házigazdák, majd ugyan egy darabig tartották magukat a látogatók, az első félidő derekán Orosházi révén újra beköszöntek a fekete-fehérek. A második felvonásban sorozatban érkeztek az újabbnál újabb hazai találatok. Csifó mesternégyesig jutott, Tarlósi és Horváth Tamás egy-egy alkalommal vette be a kaput, illetve volt egy öngól is. A vendégek az utolsó percekben tudtak egy halovány szépségtapaszt kivitelezni. Végül nyolc egyre nyert a Stécé.

Megyei I. osztály, 18. forduló:

Salgótarjáni BTC-DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE 8-1 (2-0)

Salgótarján, SBTC Utánpótlás Központ, 150 néző. Vezette: Gecse Z. (Elischer M., Varga P. B.)

Salgótarján BTC: Sz. Varga – Bakos, Leandro (Dóra, 59.), Orosházi (Csáki, 46.), Nagy X. – Boros (Csatlós, 46.), Filkor (Klajban, 46.), Horváth M., Kecskés (Horváth T., 67.) – Csifó, Tarlósi P. (Klajban, 46.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE: Tóth R. – Farkas (Baló, 46.), Bozsó, Gréczi, Cseri – Balga, Sipeki, Dávid M. (Bella, 85.) – Keresztes (Ujvári, 75.), Benyó, Pistyúr D. Vezetőedző: Nyikos József.

Gól: Csifó (8., 46., 49., 59.), Orosházi (26.), Tarlósi (56.), Horváth T. (83.), Gréczi (88., öngól), ill. Ujvári (89.)

Jók: Csifó, Tarlósi, ill. senki

Sebestyén Szilárd: – A mérkőzés elejétől kezdve nagy mezőnyfölényben játszottunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de csak a töredéküket értékesítettük! A következő meccseken jobban kell koncentrálni, mert megbosszulhatja magát!

Nyikos József: – Azt kell, hogy mondjam, még ilyen arányban is megérdemelt volt a hazaiak győzelme. Habár az első félidő alapján nem ez nézett ki belőle, akár kettő kettő is lehetett volna. Nagyon jól, szervezetten játszott a csapat, de abban a pillanatban, hogy elfogyott az energia a fejekben és a lábakban, azonnal jöttek a hibák is. Nem is bánom, mert ez a szezon arra van szánva, hogy megnézzük, ki az, aki megüti a szintet és megtesz mindent azért, hogy futballozzon, és ki az, aki csak szereti a focit… Mindkettőt elfogadjuk, csak az eredményességhez az kell, hogy a párharcokban, amikben gyengék vagyunk, fejlődjünk. Van érték azonban a csapatban, ez viszont nem most fog kidomborodni, hanem szerintem a következő szezon lesz az, amikorra össze tudunk rakni egy ütőképes társaságot. Ugyan a fiatalok próbálják csinálni, ők inkább még csak a tehetség kategóriában vannak. Megérzi a gárda a távozókat, akik korábban meghatározók voltak, most pedig ez az, ami hiányzik a csapatból, hogy több ilyen kategóriájú ember legyen. Ezért is van, hogy a párharcokban rendre alulmaradunk. 

A bajnokság aktuális állása: