2024.05.04.

Ismét rangadót nyert a Romhány

A forduló előtt még közvetlen riválisnak számító Nőtincs ellen győzött Bencsik Emil társulata.

Múlt vasárnap rangadó keretein belül fogadta a Romhány a Nőtincset a vármegyei harmadosztály dél-nyugati-csoportjának tizenkilencedik körében. Parádésan kezdtek a házigazdák, húsz perc sem telt el és már kettővel vezettek. Ezt követően egy darabig nem változott az állás, majd az összecsapás kétharmadánál tovább nőtt a különbség. A meccs legjobbja, Varga Gyula triplázott. A hosszabbításban büntetőből szépítettek a látogatók, így végül három egyre nyertek a nagyon fontos sikerrel előrukkoló, az élen magabiztos előnyre szert tevő hazaiak.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 19. forduló:

Romhány KSE-Nőtincs SE 3-1 (2-0)

Vezette: Kovács M. (Horváth S., Szemesi Zs.)

Romhány KSE: Nagy M. – Marsicki B., Majer, Dóka (Ivanics, 46.), Seres – Hegedűs (Berta, 46.), Bencsik (Varga T., 77.), Péter Cs., Takács – Szunter (Mudroncsik, 74.), Varga Gy. Játékos-edző: Bencsik Emil.

Nőtincs SE: Gulyás – Dancsó (Fuchs, 25.)(Bucsek, 69.), Hugyecz, Gyuricza G., Kiss D. – Ivanics, Petrik (Kovács K., 85.), Krausz (Miklián, 46.), Nógrádi – Maglódi, Mikulinszki. Edző: Matyóka Ferenc.

Sárga lap: Dóka, Majer, ill. Mikulinszki, Petrik

Gól: Varga Gy. (11., 19., 61.), ill. Mikulinszki (92.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Bencsik Emil: Gratulálok a csapatnak! Egy újabb rangadót sikerült megnyernünk, és nagyon jól leszakítottuk a második helyezettet a tabellán. Kilenc ponttal megyünk. Ennél jobb tavaszi kezdést nem is várhattunk volna magunktól. Nem volt teljes a létszám, voltak hiányzóink, de így is sikerült magabiztosan uralnunk ezt a mai mérkőzést. Az első félidőben sokat birtokoltuk a labdát, sikerült gólokat szereznünk, kettő nullra mentünk. Teljesen szuperek és ügyesek voltak a játkosok. A második félidőben ez a nagy meleg azért kicsit kivette az erőt mindkét csapatból. Támadtunk tovább, aztán sikerült még egy gólt szereznünk. Szépen lepörgettük a második félidőt. A végén kapott egy jogos tizenegyest a szépítő ellenfél. Gratulálok mindenkinek! Külön ki kell emelnem Varga Gyuszit, gyönyörű volt! Ment, megcsinálta, passzolt, mesterhármast rúgott. Nagyon kellett! Kiemelkedő volt az egész csapatból, de mindenkinek gratulálok, és megyünk tovább! Cél a végső győzelem! Az ellenfélnek további sok sikert kívánok! Ügyesek voltak, küzdöttek, de szerencsére jobbak voltunk ma. Minden jót nekik!

Matyóka Ferenc: A jó erőkből álló hazai csapat elég korán megszerezte a biztos vezetést, a kétgólos előnyt. Ezt követően ugyan küzdöttünk, de számszerűen nem tudtunk hozzátenni. A fordulás után kaptunk egy gyors gólt. Úgy érzem, hogy a második félidőben már partnerek voltunk. Az utolsó percben egy szépítést sikerült létrehoznunk egy tizenegyes útján. Megérdemelt a hazai győzelem, de szeretném kiemelni, hogy a kapusunk most debütált a felnőtt csapatban, és a teljesítménye alapján, igen csak ígéretes jövő előtt áll, ha tovább folytatja a labdarúgást. Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez! Több, mint valószínű, hogy ezzel a bajnoki cím sorsa is eldőlt.

A bajnokság aktuális állása: