2024.07.27.

A 96. percben belőtt büntetővel nyert a Felsőpetény

Nem mindennapi befejezés után kapott ki a nem sokkal korábban szintén tizenegyesből egyenlítő Keszeg.

Vasárnap Keszegen járt a Felsőpetény a vármegyei harmadosztály Nyugati-csoportjának huszadik fordulójában. A vendégek kezdték támadóbban a meccset, az első félidő végéig viszont tartották magukat a lelkesen futballozó házigazdák, mígnem kevéssel a szünet előtt gólt kaptak. A második felvonás elején megduplázták előnyüket a látogatók. Nem adták föl a hazaiak, a játékrész felénél egyenlítettek. A mérkőzés zárásaként, ezen a szinten szökőévente előforduló hosszabbításban tizenegyesből egalizáltak a keszegiek, itt azonban még mindig nem fejeződött be a csörte, írd és mondd (legalábbis a jegyzőkönyv szerint…) a 96. percben értékesített büntetővel három kettőre nyertek a felsőpetényiek.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 20. forduló:

Keszegi SE-Felsőpetény SE 2-3 (0-1)

Vezette: Gyetvai B. (Győri M. Sz., Berki A.)

Keszegi SE: Petuker – Pistyúr (Bujtár, 64.), Mezei B. (Gömöri, 87.), Fábián (Kraft, 43.), Lestyán – Gyetván, Kovács R., Bán (Mezei Cs., 64.), Turcsán (Hrkaj, 20.) – Muszta, Belencsák. Edző: Cseri Kornél.

Felsőpetény SE: Csámpai – Tóth P. (Rendi, 69.), Misják, Belovai, Tóth Z. – Burai, Hegedűs, Busai, Misley – Benyusovics (Varga K., 56.), Garai M. (Albert, 56.). Edző: Laczkovszki Zsolt.

Sárga lap: Tóth Z., Tóth P., Rendi, Csámpai

Gól: Muszta (71., 93.), ill. Garai M. (43.), Hegedűs (53.), Burai (96.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Cseri Kornél: – Kezd védjegyünkké válni a drámai végjáték… Ám ezúttal sajnos annak a keserű oldala jutott. Lehetne okokat sorolni, hogy miért is történt így, de az nem változtatna semmin, így nincs jelentősége. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezen a délutánon messze voltunk a győzelemtől, nem tudtunk folyamatos játékot kialakítani, de szívünk ismét a helyén volt, egységesek voltunk, egyenlő érők küzdelme folyt a pályán, így meggyőződésem, hogy az egyik pontra rászolgáltunk volna! Mindezek ellenére számomra egyértelmű bizonyítéka annak, hogy mennyire jó úton járunk az, hogy a tavaszi szezonkezdet ,,edzőpartneri” szerepétől megválva, mostanra ellenfeleink igen komoly energiákat fordítanak arra, hogy az időt húzzák ellenünk.. De mi továbbra is csakis magunkkal foglalkozunk, és érződik egyre jobban, ahogy nemcsak a pályán, hanem azon kívül is egyre erősebbek leszünk! Ezúttal nem emelnék senkit ki, mert ahogy egységes csapatként küzdöttünk, úgy csapatként buktuk el a pontokat.

Laczkovszki Zsolt: – Izgalmas mérkőzésen vagyunk túl, amit a játékvezető úr spékelt meg a számomra érthetetlen döntéseivel. Sokkal jobban játszottunk, mint egy hete, de van még mit javítanunk. Mi uraltuk a játékot többnyire, és kettő nullára vezetünk már a második félidőben. Több helyzetet kihagytunk, növelhettük volna az előnyünket. A Keszeg szépített egy beadásból, szép gól volt. Aztán a hosszabbításban egy jogos büntetőből kiegyenlítettek. Nem sok helyzetük volt, de pont elég az egyenlítéshez. Összesen öt perc hosszabbítást ítélt meg a spori, de végül tizenkettő lett belőle. Szóval körülbelül a 98. percben szabadrúgáshoz jutottunk, de a keszegi hátvéd szabálytalankodott és mi is kaptunk egy jogos büntetőt. A kapus beleért, de nem tudta kivédeni, Burai eldöntötte a meccset. Izgalmas mérkőzés volt, de megérdemelten nyertünk! Az egész csapat küzdött, akart a végsőkig, mindenki odatette magát! Ezt az utat kell folytatnunk, nagyobb helyzetkihasználással. Köszönöm az egész csapatnak és a sok ‘petényi drukkernek, akik mindig plusz erőt adnak nekünk és velünk vannak!

A bajnokság aktuális állása: