2024.06.24.

Nem mindennapi meccsen szerzett pontot a Berkenye

Kis híján háromgólos előnyről kapott ki a bajnokit az utolsó percekben döntetlenre mentő Pásztó.

Szombaton a Berkenyét fogadta a Pásztó a vármegyei élvonal huszonnegyedik körében. Jó helyzetkihasználásuknak köszönhetően, háromgólos előnyre tettek szert a szünetig a hazaiak. Míg az egyik oldal értékesítette a lehetőségeket, a másik nem. Ekkor úgy tűnt, minden eldőlt. Aztán mégsem… Az összecsapás kétharmadánál kétszer is betaláltak a látogatók, akik hamarosan egalizátak, majd a vezetést is megszerezték. Nem tudni, hogy ekkor még honnan merítettek erőt a komoly előnyt leadó házigazdák, de a hajrában képesek voltak egyenlíteni, így végül négy négyes döntetlennel fejeződött be a nem mindennapi csörte.

Megyei I. osztály, 24. forduló:

Pásztó SK-Berkenye SE 4-4 (3-0)

Pásztó, 100 néző. Vezette: Kis Zs. (Gyetvai B., Szűcs M. L.)

Pásztó SK: Krajecz – Szőllősi, Lipták, Tari, Békési – Almási, Kelemen, Csépe P. – Czigler (Csépe I., 51.), Ocsovszki, Dinka (Laczkó, 51.). Vezetőedző: Forgó Péter.

Berkenye SE : Flamich – Porvay, Keresztes, Földvári Sz., Genzelman – Rusvay, Illés – Mátyás P., Balga, Greff – Fábri (Schlenk, 78.). Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Sárga lap: Csépe P., Békési, ill. Porvay, Rusvay, Fábri, Greff

Piros lap: Laczkó (93., Pásztó SK)

Gól: Szőllősi (19.), Lipták (29.), Czigler (44.), Csépe P. (86.), ill. Balga (59., 67.), Fábri (60.), Mátyás P. (74.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Forgó Péter: – A második félidei minősíthetetlen játékunk miatt, sajnos értékes pontokat veszítettünk.

Rusvay Gergely: – Azt gondolom, ha ezt a meccset semleges néző látta, jól szórakozott! Nehéz helyzetben vagyunk hetek óta. Sérülések, hiányzók, betegségek, más elfoglaltságok miatt még a másik kapusomnak is mezőnyjátékosnak kellett beöltöznie. Az első félidőben annak ellenére, hogy három nullra vezetett az ellenfél, volt nekünk is három ziccerünk és egy teljesen szabályos gólunk, amit nem adtak meg. Szünetben azt kertem a srácoktól, hogy ne adják fel, mert ebben a meccsben több van. Rendszert váltottam, rájuk mentünk és gyönyörű gólokat szerezve megfordítottuk a meccset. Szenzációsan játszottunk a mérkőzés ezen periódusában. Ami bosszantó, hogy négy háromnál, ahelyett, hogy kivégeztük volna őket, kicsit kapkodni kezdtünk és egy ide-oda pattogó labdából, egy jól eltalált lövéssel kiegyenlítettek. Négy négynél még nekünk volt egy meccslabdánk, de volt csapattársam, Krajecz Bazsi bravúrral védett. Sok sikert a Pásztónak! A mieinkre meg büszke vagyok, sosem szabad feladni!

A bajnokság aktuális állása: