2024.07.27.

Nehezen nyert a Mátraterenye

A pontatlan helyzetkihasználás okozta a Szendehely vesztét.

Szombaton a Szendehelyt fogadta a Mátraterenye a vármegyei első osztály huszonegyedik fordulójában. Bár Kovács Erik harmadik percben elért góljával álomszerű kezdéssel rukkoltak elő a házigazdák, a korán beszedett találat nem törte össze a látogatókat, akik kellő bátorsággal folytatták a mérkőzést. Akár már a szünetig érkezhetett volna a válasz, de nem sikerült bevenniük a kaput a vendégeknek. A szünet után is iparkodtak a nyugat-nógrádiak, de még büntetőből sem tudtak túljárni a jól védő Csák eszén. A hajrához érve aztán Kotroczó zárta le végleg a párbajt. Nehezen, de kettő nullra nyertek a hazaiak.

Megyei I. osztály, 21. forduló:

Mátraterenye SE-Szendehely FC 2-0 (1-0)

Mátraterenye, 80 néző. Vezette: Kis Zs. (Gyetvai B., Szűcs M. L.)

Mátraterenye SE: Csák – Oláh T., Miklós M., Lakatos, Kerényi – Ajtai (Babka, 71.), Percze (Stark, 71.) – Znamecz (Oroszi, 57.), Bata, Kotroczó – Kovács E. Vezetőedző: Bujtár Tamás.

Szendehely FC: Darázs – Dancsó, Pápai, Németh D., Bera – Budai (Jele, 46.), Németh Á., Maczkó, Hugyecz (Gombos, 87.) – Németh Á. V., Szegvári. Vezetőedző: Kovács Imre.

Sárga lap: Miklós M., Lakatos, Stark, ill. Pápai, Jele, Darázs

Gól: Kovács E. (3.), Kotroczó (83.)

Jók: Kotroczó (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. az egész csapat

Bujtár Tamás: – Remekül kezdtük a mérkőzést, korán sikerült megszerezni a vezetést. Mindkét csapat nagyon támadólag lépett fel a mai napon, így sok lehetőség adódott a gólszerzésre. Fegyelmezetten és jól játszottunk, cseréink pedig lendületet vittek a játékunkba, és a véghajrá felé közeledve sikerült lezárnunk a meccset. Gratulálok a játékosaimnak a mai játékhoz! Kovács Imrének és csapatának minden jót kívánok a folytatásban kívánom kitűzött céljaikat érjék el!

Kovács Imre: Kár, hogy ezt a nagyszerű játékot nem a helyzetek kidolgozására és azok kihagyására játsszák, mert abban három-négy egységgel biztosan mi nyertünk volna ma. Ezzel szemben, talán, ha reggelig játszunk, akkor sem tudtunk volna a kapuba találni, sőt ez sajnos még büntetőből sem ment. Nem akarom felmenteni játékosaimat, de elmarasztalni sincs okom őket, hisz mindent megtettek a győzelemért, ötletesen játszottak, akartak és tették becsülettel a dolgukat, csak a hálóig nem sikerült eljuttatnunk a játékszert. Számunkra maradt a szimpatikus vesztes szerepe, míg „Bujtinak” és csapatának ezúton is jár a gratuláció a célfutballal elért sikerükhöz.

A bajnokság aktuális állása: