2024.07.27.

Könnyed győzelmet ért el a Mátraterenye II-Somos

Nem tudta megnehezíteni az éllovas dolgát a Nógrádsipek.

Szomorú előzmények után találkozott semleges környezetben, Balassagyarmaton a Nógrádsipek és a Mátraterenye II-Somos a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának huszonnegyedik körében. A házigazdák pályáját, ahogy a településük egy részét is, elöntötte a víz, ezért nem tudták otthonukban megrendezni a bajnokit. A mérkőzés első félidejében még nem volt nagy különbség a gárdák között, bár az első negyedóra után előnyhöz jutott az éllovas, hamarosan jött a válasz, így egállal fordultak a felek. A második felvonás elején ismét beköszöntek  ‘terenyeiek, majd a hajrához érve minden kérdést eloszlattak. Még négy alkalommal tudott eredményes lenni a végül sima, hat egyes győzelmet elkönyvelő listavezető.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 24. forduló:

Nógrádsipek SE-Mátraterenye SE II-Somos 1-6 (1-1)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, műfüves pálya. Hegedűs M. (Urbán V. P., Pál A.)

Nógrádsipek SE: Strehó – Végh Á., Farkas, Balázs K. (Kelecsényi, 78.), Csizek (Kovács B., 46.) – Percze – Árva, Csernák – Veréb, Deák M. (Végh F., 78.), Boros. Játékos-edző: Kelecsényi Gábor.

Mátraterenye SE II-Somos: Krizsanyik – Bocsó, Horváth Sz., Ajtai, Vanó – Kotroczó, Adorján, Bujtár, Móricz (Láposi, 79.) – Rácz M. (Kőszegi, 79.), Znamecz (Líber, 70.). Edző: Oláh Teofil.

Sárga lap: Kovács B., ill. Adorján

Gól: Percze (28.), ill. Bujtár (18.), Móricz (48., 78.), Líber (72.), Kőszegi (83., 85.)

Jók: senki, ill. Ajtai, Vanó, Líber, Kőszegi, Móricz

Kelecsényi Gábor: – Köszönjük a BSE Palóc Farkasok USE vezetésének, hogy ingyen felajánlották a pályát, a vendégeknek az együttműködést. A csapat nem ‘Sipeken lakó tagjai egy kisebb összeget dobtak össze az árvízkárosultak részére, amit meccs előtt átadtak, köszönjük! Minden segítségre nagy szükség van most a településen. A pályánkat is megpróbáljuk helyrehozni, amihez, remélem, segítséget is kapunk. A meccsről annyit, hogy az első félidőben jól játszottunk, a második értékelhetetlen. A vendégeknek sok sikert kívánok a bajnoki címért folyó küzdelemben!

Oláh Teofil: – Kulturált, jó focit játszó csapat ellen, a cserekéknek is köszönhetően, az utolsó húsz percben tudtuk bebiztosítani a győzelmet. További sok sikert az ellenfélnek!

A bajnokság aktuális állása: