2024.07.27.

Otthon köszörült csorbát a Mátraterenye

Újabb sima vereséget könyvelhetett el a héten a Diósjenő.

Szombaton a Diósjenőt fogadta a Mátraterenye a vármegyei élvonal huszonharmadik körében. Remekül indították a csörtét a hazaiak, Miklós Martin öt perc alatt beköszönt. Nem álltak le a házigazdák, sőt Oroszi és Stark jóvoltából újabb gólokkal rukkoltak elő, ráadásul a szünet előtt Lakatos is eredményes volt. A második felvonásra azért összekapták magukat a vendégek, így elkerültek egy még súlyosabb fiaskót. Bata azért még megrezgette a hálót, növelve a lépésfórt. A hajrában legalább a szépítés sikerült a látogatóknak. Végül sima, öt egyes győzelmet jegyezhettek fel a ‘terenyeiek.

Megyei I. osztály, 22. forduló:

Mátraterenye SE-Diósjenő SE 5-1 (4-0)

Mátraterenye, 100 néző. Vezette: Kis Zs. (Gyetvai B., Homoki G.)

Mátraterenye SE: Csák – Oláh T. (Bata, 55.), Földi, Lakatos B., Kerényi – Miklós M. (Ajtai, 67.), Kotroczó (Percze, 55.) – Stark, Domán, Oroszi (Babka, 63.) – Kovács E. (Znamecz, 67.). Vezetőedző: Bujtár Tamás.

Diósjenő SE: Szaszovszki – Haljárszki, Krajcsek, Pincze, Bőgér Á. – Varga J., Bőgér D., Holman (Valent, 67.), Lami – Varga Gy., Monostori A. Játékos-edzők: Bőgér Dávid, Varga Gyula.

Sárga lap: Percze, Bata, ill. Varga Gy.

Gól: Miklós M. (5.), Oroszi (17.), Stark (27.), Lakatos B. (37.), Bata (62.), ill. Varga Gy. (83.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Bujtár Tamás: – Jól kezdtük a mérkőzést, játékosaim nagyon fegyelmezettek és koncentráltak voltak. Támadólag léptünk fel, az első perctől kezdve végig mi domináltunk, sorra alakítottuk ki helyzeteinket, a kapu előtt pedig jó döntéseket hoztunk. Győzelmünk teljesen megérdemelt. A nagyon sportszerű vendégcsapatnak további sok sikert kívánok a folytatásban!

Varga Gyula: – A hazai csapat az első félidőben eldöntött minden érdemi kérdést! Hozzáteszem, három gól kabaréba illő volt. De mindegy, milyen gól, a gól, az gól. Állandó mezőnyfölényben voltak a széleken, ott vertek meg! De nem mondhatnám, hogy nem akartunk! Tisztességgel mentünk. Ma viszont jobb volt a Mátraterenye! Voltak helyzeteink, kihagytunk egy büntetőt. De őszintén mondom, nem volt kérdés a mai győzelem a hazai csapat számára! Semmi gond, nem csüggedünk, a csapatot nem lehet elmarasztalni, a kupában megpróbálunk visszavágni! Sok sikert az ellenfélnek! 

A bajnokság aktuális állása: