2024.07.27.

Régiónk öt csapata vág neki a MOL Magyar Kupának

NB III-as ellenfelet fogad a Berkenye és a Mátraterenye, a Hajdúságból érkezik a BSE riválisa, Heves vármegyébe hivatalos a Karancslapujtő és a Bánk-Dalnoki Akadémia.

Ezen a hétvégén beindul a 2023/2024-es évad a MOL Magyar Kupában. Régiónk öt csapata vág neki a küzdelmeknek. Szombaton négy mérkőzésre kerül sor. A Berkenye az NB III Észak-Keleti-csoportjában szereplő Sényőt fogadja. A Silver Tüzép-Karancslapujtő és a Bánk-Dalnoki egyaránt Heves vármegyei első osztályú gárdához látogat, a Maklár és a Lőrinci lesz az ellenfél. a BSE a hajdú-bihari élvonal mezőnyét képviselő Hajdúsámsont látja vendégül. Vasárnap a Mátraterenye a harmadik vonalbeli Putnokkal találkozik hazai pályán. Mind a tíz érintett gárda mesterét megszólaltattuk a csörték előtt. Lássuk a mesterek előzetes gondolatait!

MOL Magyar Kupa, 1. forduló, 2023. augusztus 5. (szombat), 16.00:

Berkenye SE-Sényő-Carnifex FC

Berkenye, Sporttelep. Vezeti: Horváth Tibor (ifj. Varga Gábor, Majorné Nagy Petra)

Rusvay Gergely, a Berkenye SE játékos-edzője: – Az elmúlt hetek sajnos nem csak a szakmáról, hanem az igazolásokról, a távozók pótlásáról szóltak. Az edzőmeccseken megfelelően teljesített a csapat, de még kellene két-három hét, mire teljesen összeállnánk. A célunk mondhatjuk, a tisztes helytállás, de ki ne akarna tovabbjutni és bravúreredményt elérni a kupában. Sok meglepetés szokott születni a kiírásban, mi sem fogunk feltartott kézzel sétálgatni, az biztos! Az ellenfél mindkét bajnokijából lattam elég sok részletet, tudom a felállasukat, és hogy milyen taktikával játszottak, de abban is biztos vagyok, hogy ellenünk nem erre készülnek. A Sényő nagyon jó csapatnak számít NB III-as szinten is, sok magasabb osztályt megjárt játékossal, nem véletlenül szereztek két forduló alatt négy pontot. Nekem is van már egy elképzelésem, hogy mit játszunk ellenük. Szerintem nekünk fognak esni, de nyilván ez a meccsen fog kiderülni. Remélem, hogy egy harcos, jó meccs lesz, és aki kilátogat, nem fogja megbánni. A keretből távozott Porvay, Keresztes Gábor, Flamich és Balga. Érkezett Gyenes Kornél és Sági Bence Érsekvadkertről, Sipos Bence Palotásról. A kapusposzton csatlakozott Maruszki Bálint Erdőkertesről. Selmeci Tamás a Juventus akadémiától igazolt hozzánk, és két fiatal srác, Illés Szabolcs, illetve Somogyi Dávid a BLSZ II-ből. Sajnos lesznek hiányzók: Illés Tamás, Szandai, Greff, Sipos, Keresztes Máté és Selmeci biztosan nem bevethető.

Fiumei Viktor, a Sényő-Carnifex FC vezetőedzője: – Azt mondom, ha a kupában kiharcoljuk a továbbjutást, akkor megállapíthatjuk, hogy rendben volt az elmúlt hét. Egy nagyon kicsi hiányérzet van a szerdai mérkőzés miatt. Utólag, ha azt nézzük, az utolsó nagy helyzet a miénk volt és megnyerhettük volna a találkozót. Amit a meccs után is mondtam, a vasárnap nagyon sokat kivett a társaságból, plusz az utazás. Összességében eddig elégedettek lehetünk a szezonnal, ha pedig a kupában is sikeresek leszünk, akkor meg pláne. A tavalyi esztendő kivételével, mi pár évre visszamenőleg azért mindig jól szerepeltünk ebben a sorozatban és lelkes közönségünk elé tudtunk vinni valamilyen nagyobb múltú, akár NB I-es ellenfelet. Ennek általában nagyon örültek drukkereink. Most is hasonlóban reménykedünk, ha tudnánk menni pár kört, kaphatnánk egy olyan csapatot, amely érdekes lehet a településünk lakói és a vármegyénk számára. Innen-onnan érdeklődtünk a házigazdákról és próbáltunk információkat begyűjteni. Azt tudjuk, hogy a kupamérkőzés mindig más. Az alacsonyabb osztályú gárda lelkesedéssel is sok mindent kompenzálhat és eltüntetheti néha az osztálykülönbséget, de mindenképpen szeretnénk továbbjutni. Schmidt Péter és Orosz Máté biztosan nem tud pályára lépni, a többiek bevethetők.

MOL Magyar Kupa, 1. forduló, 2023. augusztus 5. (szombat), 16.30:

Maklár SE-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE

Maklár, Adler Sándor Sporttelep. Vezeti: Tomori Péter (Fehér Ádám, Dienes Tamás)

Csomós János, a Maklár SE megbízott edzője: – Július 20-án kezdtük el a felkészülést. Heti két, majd három foglalkozással és edzőmérkőzésekkel. Idáig három gyakorló meccset játszottunk. Egy Borsod vármegyei másodosztályú csapat, a Cserépfalu ellen tíz egyre nyertünk. A Hevestől előbb három kettőre kikaptunk idegenben, majd a visszavágón három kettőre győztünk. Így várjuk a kupamérkőzést. Tudjuk, hogy az ellenfélben is vannak meghatározó játékosok, akik játsszák a focit. Ismerjük Romhányi Tamást és Katona Bencét is. Tisztában vagyunk vele, hogy vannak a vendégeknek erősségei. Majd mi is megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani. Ők is egy vármegyei első osztályú együttes, de hazai pályán mindenképpen szeretnénk továbbjutni! Szerintem küzdelmes meccs lesz. Megpróbáljuk lelkesedéssel, odaadással, szívvel kompenzálni, hogy jobb és nagyobb múltú futballisták vannak a másik oldalon. Tiszteljük az ellenfelet, de nem feltartott kézzel megyünk, ez biztos! Egy meghatározó emberünk, Fügedi hiányozni fog, sajnos legénybúcsúba megy, de megleszünk. Tudtunk igazolni pár fiatalt. Elég bő a keretünk, tizennyolcan-tizenkilencen vagyunk, tudunk pótolni bárkit. Kellemes gondokkal küszködünk az összeállítással kapcsolatban. 

Szabó Gábor, a Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE vezetőedzője: – A felkészülés végső fázisában vagyunk, ahol már a gyorsaságon van a hangsúly, valamint több taktikai edzés szerepel. Az elmúlt négy-öt hét felemásra sikeredett, de amikorra kell, rendben leszünk. Természetesen szeretnénk továbbjutni, de nehéz mérkőzésre számítunk. Sok információ van az ellenfélről, de mivel edzőváltás volt náluk, bármi lehetséges. Az biztos, hogy otthon veszélyesek. Küzdős, sok párharccal tarkított meccsre számítok, ahol minden labdáért küzdeni kell. Esküvő és eltiltás miatt akad hiányzó, de akik a keretben lesznek, motiváltan lépnek pályára.

MOL Magyar Kupa, 1. forduló, 2023. augusztus 5. (szombat), 16.30:

Lőrinci VSC-Bánk-Dalnoki Akadémia

Lőrinci, Sporttelep. Vezeti: Zimonyi Péter (Czeglédi Barna, Bányay Csongor)

Gulyka Zsolt, a Lőrinci VSC vezetőedzője: – Csapatommal július 3-án kezdtük meg a felkészülést az őszi szezonra. Heti három edzés és egy edzőmeccs szerepelt a programban. Játékosaim kiváló szellemben végezték a kemény edzéseket a hétköznapokban. A gyakorló mérkőzések jól illeszkedtek a programba, erős ellenfelekkel játszottunk. A Magyar Kupában – mint minden más csapat – mi is szeretnénk minél tovább jutni. Így a hétvégén egyértelműen a továbbjutás a kitűzött cél. Próbáltam tájékozódni a vendégekről, de igen kevés konkrét információhoz jutottam. Biztos vagyok benne, hogy egy rendszerben játszó, sokat futó, gyors ellenféllel lesz dolgunk. Sajnos Nyerges Krisztiánra nem számíthatok, a többiek bevethetőek.

Tábori Ákos, a Bánk-Dalnoki Akadémia vezetőedzője: – A felkeszüléssel meg vagyok elégedve. Amit kitűztünk célnak, mondhatom, hogy sikerült elérnünk. Az utolsó edzőmérkőzésen visszaköszöntek azok az alapelvek, ami mentén idén játszani fogunk hétről hétre. A tavalyi NB III-as keretből maradt játékosok és a hozzájuk érkező rutinnal rendelkezők pozitív hatással vannak a fiatal játékosokra. Természetesen minél tovább szeretnénk jutni a kupában. A csapat motivált, a fiatalok meg akarják mutatni magukat, és ebben segítő társak a rutinos idősebb játékosok. Ellenfelünkről, ahogy csak tudtunk, tájékozódtunk, van pár információnk, amiből készültünk is a héten. Kiélezett mérkőzést várok. A keretből mindenki a rendelkezésemre áll.

MOL Magyar Kupa, 1. forduló, 2023. augusztus 5. (szombat), 16.30:

Balassagyarmati VSE-Hajdúsámsoni TTISZE

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont. Vezeti: Török Mihály (Gergely Márton, Nagy Ferenc)

Mátyás Zsolt, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – A felkészülésünk jól sikerült. Elég jó létszánban tudtunk részt venni rajta. A tervezett edzésmunkát sikerült elvégezni, amire a srácok vevők voltak. A gyakorló mérkőzések elég hullámzók voltak, akár egy meccsen belül is, de ez betudható a rutintalanságnak és a fiatalságnak. A csapatom nagy része most ismerkedik a felnőtt focival és többnyire U19-es játékosok alkotják a gárdát. A Hajdúsámsonról nem sok mindent tudunk. Az biztos, hogy ezen a szinten egy jó erőkből álló, masszív gárdáról beszélhetünk. Vannak rutinos embereik és a Debreceni Focisuliban nevelkedő fiatalok is megtalálhatók az együttesükben. Az elmúlt két évből van egy hatodik és egy harmadik helyezésük a Hajdú-Bihar vármegyei első osztályban, ami elismerésre és óvatosságra int minket. Mindent figyelembe véve, ők a meccs esélyesei, de megpróbálunk mindent elkövetni, hogy egy szoros, élvezhető találkozót játsszunk velük. Farkas Szabolcs és Jónás Dávid sérülés miatt nem lesz a keretben. 

Halász Zoltán, a Hajdúsámsoni TTISZE játékos-edzője: – A felkészülés alatt akadtak létszámgondjaink. Így általában az edzőmérkőzésen sem tudtunk normálisan kiállni, de az utolsó pillanatokban még sikerült néhány új játékost igazolni, így azért a végére kialakult egy tizenkilenc fős keret, ami jónak mondható. Csak sajnos elég későn állt össze a gárda. Tizenhárom év után jutottunk ki az országos főtáblára. Bizakodva várjuk ezt az egészet. Igaz, hogy a Balassagyarmatról nem sokat tudunk, csak annyit, hogy tavaly még az NB III-ban voltak, most pedig egy teljesen újjáalakult csapatuk van. Mindenképpen szeretnénk továbbjutni, de biztos, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Megadja a párharc pikantériáját, hogy a lehető legtávolabbi ellenfelet kaptuk, úgyhogy már pénteken elutazunk. Remélhetőleg ez egy jó kaland lesz! Bízom benne, hogy mi tudunk majd dominálni. Szeretnénk támadólag fellépni és irányítani a találkozót, de mivel nem sokat tudunk a hazaiakról, így azért azon is sok fog múlni, hogy ők milyen játékerőt képviselnek. Nem lesz hiányzónk. Teljes létszámmal megyünk. Bízom benne, ezt már semmi sem fogja megzavarni. 

MOL Magyar Kupa, 1. forduló, 2023. augusztus 6. (vasárnap), 16.30:

Mátraterenye SE-Putnok FC

Mátraterenye, Sporttelep. Vezeti: Nyekita Benjamin (Végh Márton, Sudicky Bálint)

Berki Aladár, a Mátraterenye SE játékos-edzője: – A felkészülési időszakkal elégedettek vagyunk. Meg tudtuk nyerni az edzőmérkőzéseinket. A foglalkozásokon és a gyakorló meccseken is nagyon jó létszámban jelentünk meg. Keretünk még nem állt össze teljesen, de bízunk benne, hogy a bajnokság kezdésére minden a helyére kerül és jól rajtolunk. Magasan nem mi vagyunk az esélyesei a kupameccsnek, de mindent megteszünk a tisztes helytállásért! Nem lesz hiányzónk. 

Szala Ákos, a Putnok FC vezetőedzője: – A felkészülésünk minőségét tíz forduló után tudjuk megítélni, jól sikerült-e. Alapjaiban olyan jellegű munkát végeztünk, amit tavaly nyáron is megcsináltak a játékosok. Nem foglalkozunk azzal, hogy éppen bajnoki vagy kupamérkőzés jön az utunkba, minden mérkőzésünket meg szeretnénk nyerni. Az ellenfélről tudjuk, hogy nagy mértkében cserélődött a játékoskeretük Alázattal utazunk a meccsre, szeretnénk minél előbb gólt szerezni, ez megkönnyítené a dolgunkat. Egy-két kisebb sérültünk van. őket leszámítva mindenki harcra kész. Meglátjuk, a mérkőzésig ki milyen állapotban lesz.