2024.07.27.

Kezdetét veszi a Vármegyei Kupa

Hét párharcot bonyolítanak le a sorozat első körének szombati játéknapján.

Szombaton hat meccsel beindul a 2023/2024-es évad a Vármegyei Kupában. Rögtön a sorozat legelső játéknapján találkozhatunk érdekesnek mondható párosításokkal. Fontos kiemelni, hogy döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú társulat jut tovább. Nézzük meg, mire számítunk a párharcok kapcsán!

Nógrád Vármegyei Kupa, 1. forduló, 2023. augusztus 5. (szombat), 17.30:

Felsőtoldi Cserhát TSE-Rimóc SE

A vendégekre tekinthetünk esélyesként, elvileg nem hibázhat Fábián Róbert alakulata. A házigazdák próbáltak igazolni a nyáron, ahogy csatlakoztak új arcok a következő idényt már a vármegyei második vonalban megkezdő vendégekhez is. Leginkább a számukra ismerős környezetben bízhatnak a hazaiak, egyébként illene nyerniük a rimóciaknak, akik valós tudásukkal előrukkolva akár egy simább sikert is előhúzhatnak a cilinderből.

Kazár KSE-Nagylóc SE

A meccs legnagyobb érdekessége, hogy egy héttel ezelőtt hasonló szereposztásban egy gyakorló fellépés keretein belül már összecsaptak a felek, akkor négy négyes döntetlennel zárult a hangoló találkozó. A hazaiaknál jelentősnek mondható játékosmozgásra került sor a mögöttünk hagyott időszakban, de azért akadt jövés-menés a az előttünk lévő évadot már a vármegyei másodosztályban elindító nagylóciaknál is. Valamelyest esélyesebbnek érezzük a látogatókat, otthonukban azonban nem szabad egy laza karlegyintéssel lerendezni a házigazdákat, akik maximális fordulatszámon pörögve meglephetik vetélytársukat.

Feláldozhatók SE (Karancsság)-Tari SZE

Egyik társaság sem unatkozott a holtszezonban. A hazaiak elnöke, Oláh Norbert átvette a stafétabotot elődjétől, Kardos Attilalától a kispadon. A vendégek is új edzővel készülnek, az előző gyakorló mérkőzések alapján Percze Ferenc összerántotta a brigádot. Érzésünk szerint, ezúttal inkább a tariaknak állhat a zászló, jobbik arcukat bemutatva két vállra fektethetik ellenfelüket. Nyilván saját pályájukon nem az áldozati bárány szerepét öltenék magukat a házigazdák, apait-anyait beleadva pedig lehet is keresnivalójuk.

Cered VSE-Mátraverebély-Szentkút SE

Nem feltétlenül lefutott összecsapásnak nézünk elébe, úgy véljük, kemény menet elébe néznek a ‘verebélyiek. A házigazdák csupán egyetlen egy edzőmeccsel melegítettek, a keretükben sem történt jelentős változás, Horváth Jenő az állandóságra esküszik A vendégek talán valamelyest gyengültek, ettől függetlenül azonban esélyesként kelhetnek útra, még akkor is, ha mérget azért nem vehetünk rá, hogy igazolja is az osztálykülönbséget Pál-Balázs Tamás társulata.

Nógrádmegyer BSE-Karancsaljai MSE

Dupla vagy semmi. Ezzel a mondással jellemezhetjük ezt a viaskodást, mivel a Palotás megszűnése miatt, nemes egyszerűséggel már a sorozat harmadik körében találja magát az a legénység, amely sikerrel vívja meg ezt a párosítást. A karancsaljaiakat immáron Jánosi Iván dirigálja, a rutinos trénernek kell továbbjuttatnia csapatát. Az garantálható, hogy a lelkes hazaiak nem adják olcsón a bőrüket, éppen ellenkezőleg, saját játékterükön minél rágósabb falatnak bizonyulnának. Nem számíthatnak sétagaloppra a vendégek, a legjobbjukra lesz szükség az üdvösséghez.

Zagyvarónai SE-Karancsberényi VSFC

Hosszú kihagyás után ismét tétmérkőzést rendeznek a zagyvarónai katlanban. Bár az előttünk lévő kiírást egy vonallal feljebb megkezdő vendégek esélyes mivoltát nem szabad tagadni, tuti, hogy kellő lelkesedéssel várják a kezdősípszót a meglepetésben reménykedő házigazdák, akik lehetőségeikhez mérten megnehezítenék a másik oldal dolgát. A szezonnak Berki Krisztián vezetésével nekivágó ‘berényiek számára nem szabadna, hogy gondot okozzon a siker kivívása, kellő alázattal felülmúlhatják a vármegyei futball vérkeringésébe nemrégiben visszatérő ellenlábasukat.

Somos VSE-Mihálygerge SE

A szombati játéknap legérdekesebbnek nevezhető csörtéjének veselkedhetnek neki a résztvevők. A vendégek részére felírható osztálykülönbség ide vagy oda, egyáltalán nem volna váratlan fordulat, ha képesek volnának továbbjutni az utóbbi időben edzőmeccsen többször is remek eredményekkel a papírformára rácáfoló hazaiak. Fel kell kötniük a gatyát a mihálygergeieknek, ugyan a házigazdák papíron a legalacsonyabb vonalat képviselik, már most bőven megállnák a helyüket feljebb is, ezt a vélekedést pedig ezen a mérkőzésen is megerősíthetik.