2024.07.27.

Elkészültek a vármegyei harmadosztály beosztásai

Visszatért a jó ideje mellőzött háromcsoportos felállás.

Szerdán délelőtt hivatalosan napvilágot látott a vármegyei harmadosztály következő évadbeli csoportbeosztása. Visszatért a korábban megszüntetett, már-már elfeledettnek tűnt lebonyolítási forma. A 2023/2024-es kiírásban ismét három régióban fognak megküzdeni egymással a benevezett gárdák. Egy bajnokságot nyolc-nyolc társulat alkot. A résztvevők négy alkalommal fognak találkozni egymással a szezonban.

Reméljük, mindegyik brigád végig tudja vinni az idényt és sehol nem lesz visszalépő… Egy csapatvezető frappánsan csak ennyit mondott a hírek hallattán, ki tudja, lehet 2024-ben vissza lesz hozva a járási rendszer, mondjuk négy-négy taggal… Meglátjuk. Mindenesetre, itt is-ott is lesz majd egy-egy aranyérmes. Hogy mennyit érnek majd a megszerzett elsőségek, az már más kérdés. Nézzük meg a pontvadászatokat!

A Vármegyei III. osztály csoportbeosztásai a 2023/2024-es idényben:

Keleti-csoport: Cered VSE, Ecseg SE, Feláldozhatók SE (Karancsság), Felsőtoldi Cserhát TSE, Kazár KSE, Nógrádmegyer BSE, Somos VSE, Zagyvarónai SE.

Észak-Nyugati-csoport: Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence), Borsosberény SE, Dejtár SE, Érsekvadkert SE II, Ipolyszögi SE, Nógrádsipek SE, Patak FC, Rétság FC.

Dél-Nyugati-csoport: Bercel KSK, Egyházasdengeleg FE, Felsőpetény SE, Keszegi SE, Kétbodony SE, Legéndi SE, Nőtincs SE, Romhány KSE.