2024.07.27.

A Maklár lett a Karancslapujtő végzete a MOL Magyar Kupában

Magabiztosan jutottak tovább a második fordulóba a Heves vármegyei első osztályú házigazdák.

Múlt szombaton a Heves vármegyei élvonalat képviselő Maklárnál volt jelenése a Silver Tüzép-Karancslapujtőnek a MOL Magyar Kupa nyitókörében. Bár támadólag léptek fel a vendégek, meddő fölényükkel nem tudtak mit kezdeni, helyetekig sem jutottak el. Aztán a szünet előtt egy kontrájuk jól sült el a házigazdáknak és megszerezték a vezetést. A fordulás után negyedóra sem telt és két újabb találattal rukkoltak elő a hazaiak. A remek teljesítményt nyújtó Vojtekovszkira nem volt ellenszer. A támadó két eredményes befejezés között kiosztott egy kihagyhatatlan gólpasszt is. Volt még hátra fél óra, de nagy csodára már nem került sor. A hajrában szépítettek a látogatók, akik így végül három egyes vereséget könyvelhettek el.

MOL Magyar Kupa, 1. forduló:

Maklár SE-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE 3-1 (1-0)

Maklár, Adler Sándor Sporttelep, 200 néző. Vezette: Tomori P. (Fehér Á., Dienes T.)

Maklár SE: Tuza – Szeles (Noszek, 60.), Csomós Á., Sárosi, Mága – Koós – Bacsó (Hajdu, 46.), Baji (Godó, 83.), Molnár, Besenyei (Jéger, 60.) – Vojtekovszki. Megbízott edző: Csomós János.

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE: Vida – Tóth O., Gazdag, Sulcz, Szeles – Híves (Novák, 31.), Romhányi – Kovács B., Oláh D. (Tóth P., 80.), Rátóti (Laczkó, 80.) – Katona (Pingiczer, 57.). Vezetőedző: Szabó Gábor.

Sárga lap: Mága, Vojtekovszki, Baji, ill. Romhányi, Sulcz, Vida, Tóth O.

Gól: Vojtekovszki (42., 59.), Besenyei (53.), ill. Szeles (87.)

Csomós János: Először is, gratulálok a csapatnak! Azt gondolom, egy jó mérkőzésen, egy jó csapat ellen játszottunk, ami igazolta a hírét, több NB-s játékosuk van. Teljes odaadással és szívvel meg tudtuk nyerni ezt a meccset. Szeretném megköszönni azoknak az embereknek, akik biztosították ezen a hétvégén, hogy ilyen körülmények között tudjunk játszani. Gondolok itt a szertárostól, a pályamunkásra, úgyhogy ez egy „team” sikere. Külön meg szeretném még köszönni Szabó Bandinak, „Zsuzsinak”, hogy a csapatot kijuttatta az országos főtáblára és még tovább tudtunk egyet lépni! Bízom benne, hogy olyan ellenféllel fogunk még találkozni, mellyel partiban tudunk még lenni. További sok sikert kívánok a Karancslapujtőnek, érjék el céljaikat! Szeretnénk mi is jól szerepelni a bajnokságban.

Szabó Gábor: – Az egész mérkőzés körülbelül hasonlított ahhoz, amit a felkészülési meccsek alatt csináltunk. Hatalmas egyéni hibák! Elképzelés nélküli futball! Önbizalom nélkül ezt a játékot nem lehet csinálni. Addig, amíg a játékosok labdabirtoklásban nem tudják kihozni magukból a maximumot, addig ebből sokkal több nem jön ki. Itt volt kilencven perc és körülbelül egy helyzetünk volt. Nagyon keveset vagyunk veszélyesek kapura. Azokat a dolgokat, amiket gyakorlunk, hétről hétre, napról napra, nem látni viszont, egyszerűen a játékosok teljesen mást csinálnak… Nem is értem, hogy ezeket a dolgokat miért nem tudjuk a pályára kivinni, amiket az edzésen megcsinálunk. Egyszerűen, jön a mérkőzés és a játékosok nagy része teljesen elveszíti az önbizalmát, mintha nem is azokat látnám, akiket hétköznap az edzésen. Sajnos, amíg ezeken a dolgokon nem tudunk javítani, nem hiszünk magunkban, addig nem tudom, hogy lesz ebből siker. Dolgozunk rajta, de ehhez saját maga kell mindenkinél, hogy kihozza, ami benne van. Lehet itt magyarázni, hogy ki játszott meg ki nem, de engem ezek sosem érdekeltek. Most sem fog! Aki pályára lép, annak kell maximumot nyújtani. Azt mondom, most már az akarati tényezővel nem volt úgy probléma, de játékban ez még mindig nagyon kevés. Sokkal több kell! Sokkal több helyzetet kell kidolgozni. Gratulálok az ellenfélnek, mert azt gondolom, hogy az ő játékuk sokkal jobban érvényesült! Ez a kontrafutball ült ellenünk, pedig erre készültünk egész héten. Egyszerűen, nem tudom, hogy mi ennek az oka. Készülünk a bajnokságra. Reméljük, hogy ott már teljesen más lesz!