2024.07.27.

Nem termett babér Lőrincin a Bánk-Dalnoki Akadémiának

Egy félidő alatt lerendezték a kupapárharcot a remekelő házigazdák.

Szombaton a Heves vármegyei első osztályban szereplő Lőrincinél volt jelenése a Bánk-Dalnoki Akadémiának a MOL Magyar Kupa első fordulójában. Öt perc alatt meg tudták szerezni a vezetést a házigazdák, majd ugyan a másik oldal előtt is adódott lehetőség, a nyitónegyedóra után tovább nőtt a különbség. Ezt követően is próbálkoztak a vendégek, de hiába, nem tudtak betalálni. Aztán a szünet előtt jött az igazi sokk. Pár perc alatt mégy négyszer eredményesek tudtak lenni a hazaiak. A második felvonás gyakorlatilag már csak formalitás volt. A játékrész elején szépítettek a látogatók, de tovább férkőzni már nem voltak képesek, szépen csendben lecsordogált a maradék idő. Végül hat egyre diadalmaskodtak a Gulyka Zsolt által dirigált lőrinciek.

MOL Magyar Kupa, 1. forduló:

Lőrinci VSC-Bánk-Dalnoki Akadémia 6-1 (6-0)

Lőrinci, Sporttelep, 200 néző. Vezette: Zimonyi P. (Czeglédi B., Bányay Cs.)

Lőrinci VSC: Áll – Oláh Á., Gál, Báti (Zöldi, 53.), Makszim (Tóth B., 73.) – Tari (Kovács G., 73.) – Hegedűs, Molnár, Ács, Bogdán (Czakó, 81.) – Simon (Nagy B., 53.). Vezetőedző: Gulyka Zsolt.

Bánk-Dalnoki Akadémia: Kiss O. – Medveczki, Hajdu, Frey, Török (Sándor M., 46.) – Kovács P. (Rieger, 78.) – Haffner, Kozma, Kiss K. (Farkas, 78.), Haronisz (Nemes-Kiss, 78.) – Járvás (Fogarasi, 46.). Vezetőedző: Tábori Ákos.

Sárga lap: Makszim, Molnár E., ill. Kovács P.

Gól: Ács (5.), Hegedűs (18., 41.), Simon (42., 45.), Bogdán (44.), ill. Kiss K. (53.)

Gulyka Zsolt: Ez volt az első országos Magyar Kupa-mérkőzésünk, de hála istennek, a tervezettek szerint alakult. Mindjárt az elején felmentünk és sikerült gólt, gólokat lőnünk ellenfelünknek. Jó formán az első félidőben minden helyzetünket kihasználtuk. A második félidő már kicsit akadozóbb volt. Azt lehet látni, hogy szerencsére egy nagyon jó kapust igazoltunk a fiatal Áll Martin személyében. További sok sikert kívánok a sportszerű Bánknak!

Tábori Ákos: – Nehéz mit mondani ezután a meccs után. Úgy látom, azért kettő nullig még ott voltak a lehetőségeink, tehát folyamatosan labdákat tudtunk szerezni a tengelyben. Támadásokat tudtunk vezetni. Négy a négyben, öt az ötben mentünk a kapura. Ezeket folyamatosan elhibáztuk. Kettő nullnál, ha esetleg még egy gólt találtunk volna, simán vissza tudtunk volna jönni a mérkőzésbe. Hárommal kellett volna bejönni az öltözőbe, erre három perc alatt kaptunk hármat… Rendet kell rakni a fejekben, átgondolni egy-két dolgot. Megyünk tovább, a jövő héten bajnokságot kezdünk, úgyhogy ki kell jönnünk ebből egy hét alatt!