2024.07.27.

Vasárnap folytatódik a Vármegyei Kupa

Újabb mérkőzéseket rendeznek meg a sorozat nyitókörében.

Vasárnap jó pár mérkőzéssel folytatódik a Vármegyei Kupa 2023/2024-es kiírásának első fordulója. Akadnak előzetesen érdekesnek nevezhető összecsapások. Nézzük meg, mire számítunk a párharcok kapcsán!

Nógrád Vármegyei Kupa, 2. forduló, 2023. augusztus 6. (vasárnap), 17.30:

Kétbodony SE-Szügy SE

Az osztálykülönbség adott, papíron nem okozhatna gondot a vendégek számára a továbbjutás kivívása. Érdekesség, hogy a vármegyei második vonalban bajnoki címvédőnek számító látogatók szombaton is pályán voltak, szlovákiai edzőmeccsükön sima vereséget szenvedtek. Bár bő állománnyal rendelkezik Koplányi Örs legénysége, vélhetően azért még egyes lábakban benne lehet az említett gyakorló mérkőzés, így talán megszorongathatják ellenfelüket a házigazdák. Persze mindentől függetlenül, Bartyik Róbert brigádjának fel kell kötnie a gatyát, mert ez a találkozó kőkemény erőpróbának ígérkezik.

Ecseg SE-Vizslási SE

Jó kérdés, vajon mire mennek a harcos ecsegiek a nyáron nagyon megerősített, osztályt váltó és nagy terveket szövögető látogatókkal szemben. Semmiképpen nem a házigazdák mellett szól, hogy egyetlen egy gyakorló meccset sem játszottak a nyáron, ráadásul ezen a találkozón nélkülözniük kell a távollévő edzőjüket is. A vizslásiak nem lacafacáznak, elkezdtek valamit, amit komolyan gondolnak. Az idő előrehaladtával kiderül, mi sül ki az ambiciózus törekvésekből. A mostani csata előtt esélyesebbként jelölnénk meg a vendégeket, de az sem volna ördögtől való cselekedet a hazaiak részéről, ha otthonukban végül képesek volnának alaposan megnehezíteni acélosabbnak tetsző ellenlábasuk dolgát…

Romhány KSE-Varsány SE

Egy sanda gyanúnk szerint, ezen a mérkőzésen bizony meglepetés születhet. Hiába tölthetik egy vonallal feljebb a következő évadot a vendégek, itt bizony nehéz menetnek néznek elébe. A házigazdák újdonsült edzője, Bencsik Emil minden tekintetben összekapta gárdáját, ráadásul sikerült a keretet is megerősíteni. Ezúttal számukra ismerős környezetben akár egy bravúrra is képesek lehetnek a romhányiak, maximális fordulatszámon pörögve borsot törhetnek a másik oldal orra alá. Nyilván a felvázolt gondolatokról hallani sem akarnak a varsányiak, így vagy úgy, ott lennének a következő fordulóban, ehhez viszont legjobbjukkal kell előrukkolniuk,

Rétság FC-Keszegi SE

Alapjáraton véve, azt mondanánk, hogy az előző szezonban bemutatott produkciókból kiindulva, egyértelmű favoritnak neveznénk a hazaiakat, gyorsan hozzátennénk viszont, hogy valószínűleg igyekeznek majd minél inkább rágós falatnak bizonyulni a látogatók. Nem vár könnyed túra a vendégekre, egy kifejezetten jó napot kellene kifogniuk ahhoz, hogy meg tudják fricskázni vetélytársukat, elvileg nem ismerhet pardont Havay Zoltán alakulata. Ugyan nem nézhetik le a keszegieket a házigazdák, érdemes lesz résen lenniük, ha nem akarnak hoppon maradni és mennének tovább a második körbe.

Nőtincs SE-Patak FC

Vajon mire megy a zsinórban két aranyérmet begyűjtő vendég társulat a nyáron megerősödő hazaiak otthonában? Nem vennénk rá mérget, hogy nem tudják megrángatni az oroszlán bajuszát a nőtincsiek… Akár még egy igen csak érdekes viaskodás is kibontakozhat majd a gyepen. Bella Sándor csapata esélyesként várhatja a kezdősípszót, az azonban garantálható, hogy nem az áldozati bárány szerepét szeretnék magukra ölteni a házigazdák. Matyóka Ferenc együttese a saját játéktér előnyeit kihasználva méltó riválisnak bizonyulhat, a jobbik arcukat kellene előhúzniuk a cilinderből a patakiaknak ahhoz, hogy örülhessenek a lefújáskor.

Felsőpetény SE-Dejtár SE

Ebben a párosításban is joggal számíthatunk nagy küzdelemre. A dejtáriak tovább erősödtek a holtidényben, joggal lehetnek vérmes reményeik a szezon kapcsán. A hazaiak már korábban is bizonyították, hogy jobbik énjüket bemutatva bárkire veszélyesek lehetnek, így akár vasárnap is felvehetik a kesztyűt. Nagy csatára van kilátás. Összességében valamelyest esélyesebbnek látjuk a látogatókat, de apait-anyait beleadva a felsőpetényiek is elérhetnek egy jó eredményt, ami által ott lehetnek a második fordulóban.

Nógrádsipek SE-Bercel KSK

Helyszín: Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont.

Sok eső esett manapság. A lehulló csapadék nem kímélte a ‘sipekiek játékterét sem. Az érintett egyesület képviselői viszont nem a könnyebbik utat választották, nem mondták le a meccset, hanem megrendezik a balassagyarmati műfüves pályán. Ezt nevezik rugalmasságnak. Semleges környezetben egy abszolút nyílt sisakos találkozót lehet várni, tényleg bármi megtörténhet. Az újjáalakuló berceliek ereje egyelőre nem igazán behatárolható, az összeszokottság a másik oldal malmára hajthatja a vizet. Előzetesen nehéz tippelni, nagyjából egálra mondanánk az esélyeket.

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Legéndi SE

Változatos edzőmérkőzéseket maguk mögött tudó csapatok ugorhatnak egymásnak ezen a találkozón. Ebben a leosztásban a hazaiakat mondanánk favoritnak, de azért vélhetően Bujnyik János is tartogat egyet s mást a tarsolyában, ami akár egy szoros csörtét is érhet. Persze azon véleményünk mellett kitartunk, miszerint közelebb lehetnek a sikerhez a házigazdák, de nem mehetnek biztosra, máskülönben kellemetlen meglepetés lehet a vége.

Egyházasdengeleg FE-Ipolyszögi SE 0-3 (játék nélkül)

Úgy értesültünk, az egyházasdengelegi pálya a leeső csapadék mennyisége miatt játékra alkalmatlanná vált. A sorsolás értelmében rendezőnek számító csapat úgy döntött, máshová nem viszi el a mérkőzést, illetve nem utazik el ellenfeléhez sem, így az Ipolyszög meccs nélkül ment tovább a következő körbe.

Borsosberény SE-Balassagyarmati SC 0-3 (játék nélkül)

Csak a borsosberényi alakulat lépett vissza a küzdelmektől a beadott és elfogadott nevezéstől függetlenül. Ez jelzésértékű lehet a csapat szemszögéből. Reméljük, szépen lassan minden egyenesbe kerül a gárdánál és a bajnokságot annak rendje és módja szerint kellő tisztességgel végig fogja vinni a visszatérő társaság.