2024.07.27.

Hátrányból állt fel a Silver Tüzép-Karancslapujtő

Hiába vezetett, végül vereséget szenvedett a Diósjenő.

Szombaton Diósjenőn volt jelenése a Silver Tüzép-Karancslapujtőnek a vármegyei élvonal huszonnyolcadik fordulójában. Kellő bátorsággal veselkedtek neki a mérkőzésnek a házigazdák, akik az első negyedóra után Monostori Albert szabadrúgásából meg is szerezték a vezetést. Hamarosan már remi volt az állás, mert Sándor Attila büntetőből egalizált. A szünetig nem tudtak ismét betalálni a látogatók. A második etapban sem lankadtak a nyugat-nógrádiak, egy szerencsétlen öngól által viszont hátrányba kerültek. Kisvártatva Pál is beköszönt, a hajrában pedig Katona zárta le végleg a párbajt. Négy egyes győzelmet aratva folytatták menetelésüket a vendégek.

Megyei I. osztály, 28. forduló:

Diósjenő SE-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE 1-4 (1-1)

Diósjenő, 150 néző. Vezette: Urbán V. P. (Szűcs M. L.)

Diósjenő SE: Szaszovszki – Haljárszki, Krajcsek, Pincze, Bőgér Á. – Bőgér D. (Holman, 79.), Makkai, Lami – Monostori A., Varga Gy., Valent (Szunter, 79.). Játékos-edzők: Bőgér Dávid, Varga Gyula.

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE: Vida – Tóth O., Sándor A., Sulcz, Szeles (Zsély D., 83.) – Zsély B. (Híves, 65.), Rátóti (Novák, 75.) – Banka D., Bonivárt, Pál G. – Katona. Játékos-edző: Romhányi Tamás.

Sárga lap: Krajcsek, Varga Gy., ill. Sulcz, Bonivárt, Katona, Szeles

Gól: Monostori A. (18.), ill. Sándor A. (28.), Bőgér D. (65., öngól), Pál G. (71.), Katona (82.)

Jók: az egész csapat, ill. Tóth O., Sándor A.

Bőgér Dávid: – Tudtuk, hogy egy nehéz csapat érkezik hozzánk, nehéz ellenük jól futballozni, ezért próbáltunk egy olyan taktikát kitalálni, hogy sűrűn és szűken fogunk védekezni, illetve megpróbálunk kontrázni. Vezettünk egy nagyon szép szabadrúgásgóllal, aztán volt egy szabadrúgás variáció, amit „megettek” , de nem tudtuk berúgni, majd volt két kontránk, abból két ziccerünk, amit sajnos nem értékesítettünk. Ezt követően összehoztunk egy buta tizenegyest, amivel egyenlítettek, így döntetlennel jöttünk be a szünetre. Nagyon megdicsértük a srácokat, mert nagyon jól küzdöttek, és nagyon jól betartották, amit kértünk. A második félidőben a hatvanadik perctől elfáradtunk, úgyhogy megérdemelten nyertek a vendégek. Jobb csapat. Ezt tudtuk is. Jobb erőállapotban vannak, jobban együtt vannak, mint mi, de nem érheti kritika a srácokat. Abszolút beleállt mindenki ebbe a mérkőzésbe, szívét-lelkét kitette. Most ennyi volt benne, de tényleg még egyszer gratulálunk a fiúknak, mert nagyot küzdöttek Berkenyén és most is. Nagyon jól nézett ki a társaság. Az utolsó két meccsre át kell vinni ezt a mentalitást, és akkor szépen fogjuk zárni ezt az idényt. A Karancslapujtő csapatának nagyon sok sikert kívánok, nyerjék meg a kupát is és a bajnokságban is érjék el a céljaikat! Romhányi Tominak pedig azt üzenem, hogy egy jó edző és szerintem nagyon jó csapata van, így tovább!

Romhányi Tamás: – Az első félidőben nagyon álmosan mozogtunk, pedig bemelegítésnél jól pörögtek a srácok, de aztán nem tudtuk elkapni a ritmust. Ellenfelünk elég jól mozgott, kontrákra rendezkedtek be, és azt nagyon jól is csinálták. Több labdavesztésünk után is mögénk tudtak kerülni. Egy gyönyörű szabadrúgásgóllal vezetést is szereztek. Aztán egyenlíteni tudtunk, majd utána is volt két-három nagy lehetőség, amiből tudták volna növelni az előnyüket. Az első félidővel tényleg nem voltunk elégedettek. Megbeszéltük a szünetben, hogy ez nagyon gyenge az utóbbi hetekhez képest, tényleg nagyon visszavett a társaság. Vártam azért azt, hogy nem fogunk minden meccsen úgy játszani, ahogy eddig, most volt ez a kis visszaesés. Hála istennek, a második félidőben tudtunk váltani, jobban nézett ki a brigád. Az ellenfél el is fáradt, és akkor ott ismét fölé tudtunk kerekedni, de egy jó és színvonalas mérkőzést játszottunk a hazaiakkal. Nagyon kedvelem az edzőpárosukat, jó taktikát választottak. Varga Gyula még most is életveszélyes, gratulálok neki, ahogy a csapatának is, további sok sikert! Mi meg haladunk tovább, próbálunk minden meccset megnyerni, ami még hátra van. Szerdán egy nagyon komoly mérkőzés vár ránk. Azt gondolom, a Mátraterenye mindent el fog követni annak érdekében, hogy behúzza azt a találkozót és megnyerjék, de mi sem feltartott kezekkel megyünk, úgyhogy ott is egy jó meccs várható.

A bajnokság aktuális állása: