2024.07.27.

Nyílt levelet írt a Silver Tüzép-Karancslapujtő egyesületi elnöke

Változtatás és kommentár nélkül közöljük a vezető gondolatait.

Nemrégiben egy nyílt levelet juttatott el weboldalunkhoz Lantos István, a Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE egyesületi elnöke. A klubvezető által leírtakat most változtatás és kommentár nélkül közöljük.

Nyílt levél Berta Istvánhoz, a Karancslapujtő KSE volt elnökéhez!

Én csak kérdezek.

Legelőször tisztáznám, hogy az alábbi gondolataim nem személyes jellegűek, kizárólag a KKSE vezetőjeként nyilatkozom, illetve kérdezek.
Az ok, hogy megszólalok, az a nogradifutball.hu oldalon megjelent cikk és az arra általad történt reakció.

Kedves István!

Bizonyára tudomásodra jutott, hogy névtelen bejelentés érkezett a KKSE ellen, egy mérkőzésen való jogosulatlan játékról. A bejelentő értesítette több csapat vezetőjét, akik szintén bejelentést tettek az ügyben kivizsgálást kérve. A cikk és a reakciód megjelenéséig senki nem tudta, hogy kik ezek a csapatok. Te azonban név szerinted kérted őket ( SBTC, MTSE, Mohora), hogy reagáljanak. Pisti, honnan tudtad kik tettek bejelentést?

Én csak kérdezek.

A reakciódból számomra egyértelműen kiderül, hogy a közel 3 évig tartó vezetői munkád alatt rengeteg hiba ütötte fel a fejét, amit most utólag vágsz a többi vezetőtársad fejéhez. Vádaskodsz, személyeskedsz, tételesen felsorolsz pénzügyi és vezetési problémákat. Az alapszabály szerint, amit anno aláírtál, ezekért Te vagy a felelős, hiszen azt vállaltad, hogy képviseled a csapatot, az egyesületet és nem utolsósorban irányítod a vezetőség munkáját. Pisti akkor kinek a felelőssége, ami az általad kritizált időszakban történt?

Én csak kérdezek.

Csalással és hűtlen kezeléssel vádolsz több vezetőt, ezzel szemben jó kapcsolatot állítasz vállalkozókkal, önkormányzattal, szülőkkel és az MLSZ-el. Amennyiben őket megkérdeznénk, ugyanezt állítanák?

Én csak kérdezek.

Amennyiben te egyenes gerinccel és megkérdőjelezhetetlen tisztességgel intézted a pénzügyek rád eső részét, akkor miért kap az egyesület még a napokban is kiegyenlítetlen számlát, amit tavaly nyáron a gyermekeknél elvégzett sportorvosi vizsgálat díját tartalmazza, aminek összegét a szülők (tudod, akikkel nagyon jó kapcsolatot ápolsz) kifizették részedre (ezt mindegyikük tanúsítja), a pénz viszont nem került kifizetésre a vizsgálatot végző orvos részére. Ez hogyan történhetett, Pisti?

Én csak kérdezek.

Azt állítod, hogy az egyik vezetőségi tagot hónapokkal ezelőtt kérted, hogy szállítsa el a sportegyesület tulajdonát képző építőanyagot, amely nálad van. Az egyesület folyamatban lévő kivitelezési munkáihoz tartozó anyagok a sporttelepen és az önkormányzat telephelyén vannak tárolva. Akkor hogyan történhetett meg az, hogy ezen építőanyagok egy része nálad van több mint három éve? Miért szállítottad azokat haza? És amennyiben ezt megtetted, akkor visszahívásodat követően ezt miért nem juttattad vissza az egyesületnek, ahogyan az a kötelességed lett volna?

Én csak kérdezek.

A reakciódban felsorolt, általad szabálytalannak és kifogásolhatónak ítélt cselekedetek, összegek, tételek (ami még egyszer mondom a te felügyeleted alatt történtek), már egy korábbi időpontban tett feljelentő levélben szó szerint ugyanebben a formában le lettek írva egy bizonyos Juhász József által. Hogy gondolod, ez az egyezés csupán véletlen?

Én csak kérdezek.

Azt írod, hogy a második csapat kirekesztett volt a sportegyesület vezetői által. Miért van az, hogy a most futó szezonban a két felnőtt csapat játékosai, edzői, vezetői kifogástalan kapcsolatban egymást segítve haladnak előre a kitűzött célok felé, közös rendezvényeken jó hangulatban biztatják egymást megoldást keresve és találva a két csapat problémáira a szabályos kereteken belül? Ennek mi lehet a magyarázata szerinted?

Én csak kérdezek.

Végezetül: te a Karancslapujtő KSE volt elnöke, ifi- és felnőtt játékosa, gólkirálya, B licences edzője (több mint 20 éve) hogyan kerülhetsz ilyen helyzetbe, hogy ilyen vádakra kell válaszolnod. Hogyan kerülhet a te megkérdőjelezhetetlen személyed ilyen kereszttűzbe, hogy támadások sorára kell védekezően reagálnod? Lehet e valami oka annak, hogy pont a te neved merül fel egy ilyen névtelen bejelentés kapcsán, egy olyan ügyben, ami az állítólag te általad tisztelt és szeretett KARANCSLAPUJTŐI FUTBALL lejáratását szolgálja? Ahol futballistaként és edzőként nevelkedtél és dolgoztál, ahol eredményeket értél el és bajnok lehettél, ahol a sportágban megismerték a nevedet, a csapat és egyesület szárnyai alatt értél oda a sportban ahol tartasz. Ha hibázunk, akkor emelt fővel távozni kell és felülemelkedve a vélt vagy valós sérelmeken tovább segíteni azt a helyet, ami jelentősen elősegítette az életedet, nem pedig kicsinyes bosszút állva bántani olyan embereket és közösségeket, akik ezt nem érdemlik meg. Ezt hívják tisztességes emberi hozzáállásnak, ugye te is így gondolod Pisti?
És még mindig csak kérdezek.

Választ nem várok, hiszen neked és nekem soha nem volt személyes ellentétünk. Azt viszont nem hagyhatom szó nélkül, hogy lejáratják a ’lapujtői focit.

Üdvözlettel:
Lantos István KKSE jelenlegi elnök